skip to Main Content

4G-panelantennVi gjorde ett test för att se vilken av våra nya 4G-antenner som passar bäst för hemanvändare,en kraftig riktantenn eller en litet smidigare väggantenn. Testet vi utförde gjordes på 4G på 800 MHz bandet, en bra bit ut från storstan och flera kilometer från närmaste basstation. Vi testade med ett ZTE 4G-modem kopplat till de olika antenner vi testade med.

Vilken antenn är bäst för användning hemma?

Först ut referensantennen, en ”no-name” antenn tillverkad i Asien och riktigt billig, en antenn vi testat med tidigare och som kopplad direkt till modemet ger en hastighet på 19 Mbit/s i nedlänk och 8 Mbit/s i upplänk. Detta är inte en antenn vi säljer men vi brukar använda den som referens då den motsvarar de prestanda man kan förvänta sig hos en lågbudgetantenn.

Riktantenn Smarteq-LPa922 för 4G

Smarteq-LPA922

Det här är en riktigt kraftfull riktantenn med 10 meters kabel. Vi monterade två stycken antenner för att få maximal hastighet på 4G. Antennen har inte fri sikt till basstationen men lyckades höja hastigheten till 27 Mbit/s i nedlänk och 20 Mbit/s i upplänk. Med tanke på att 10 meter kabel är långt och dämpar en del tycker vi att det helt klart var bra prestanda med denna kombination jämfört med referensantennen. Läs mer om Smarteq-LPA922

En panelantenn för 4G modem och 4G router

4G-panelantenn med MIMO

Test nummer två var vår diskreta panelantenn där antennen har två stycken antennelement och därmed räcker det med en antenn och inte två som i exemplet ovan. Här fick vi en hastighet på 25 Mbit/s i nedlänk och 18 Mbit/s i upplänk, inte riktigt som ovanstående antenn men nära. Antennkabeln här är på 5 meter men har lägre kabelförluster än antennen ovan, detta gör att antennerna kommer ganska nära varandra prestandamässigt. Läs mer om vår 4G-panelantenn

Bäst antenn för hemanvändare

Så vad rekommenderar vi? En superriktad antennen (som LPA922) är alltid något vassare prestandamässigt, men här är antennerna ganska nära varandra framförallt beroende på att panelantennen har en kortare antennkabel. Bor du långt från basstationen, vill ha ut maximalt av ditt mobila bredband och kanske måste placera din antenn långt upp på ditt hus, ja då kan LPA922 vara ett bra alternativ. Har du istället behov av en lättinstallerad antenn som är diskret och klarar dig med 5 meter kabel och kanske dessutom inte bor jättelångt från basstationen, ja då kan vi varmt rekommendera vår 4G-panelantenn med MIMO.
Test av riktantenn för hemdanvändare

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök