skip to Main Content
ÖvervakningskameraVi är mitt uppe i den mörka hösten och enligt Brå, Brottsförebyggande rådet, är detta den månad som på senare år kommit att bli den månad då flest villainbrott begås. Eftersom december och oktober också toppar statistiken antar man att det är den mörka årstiden som är en gemensam nämnare. Statistiken visar också att det är störst risk för inbrott i ett välbärgat område i en tätort om man bor i villa. De senaste 10 åren har antalet anmälda villainbrott ökat med 21 procent enligt SSF, Stöldskyddsföreningen.

Metoderna för att ta sig in i bostäderna blir allt mer raffinerade. I vissa fall öppnas lås med samma verktyg som låssmeder använder, flera fall där tjuvarna använder stegar från trädgården har anmälts. Även fall där det finns misstanken om att villalarm störts ut med störsändare förekommer enligt försäkringsbolaget IF.

Så hur gör man för att skydda sig?

Vi på Induo Home är inte experter på lås eller hur man bäst förvarar stegen, däremot är vi bra på hemlarm. Generellt sett är det svårt att störa ut larm och vår uppfattning är att det främst är larmens trådlösa sensorer som störts ut. På så sätt kan inte en aktiverad sensors status skickas vidare till larmet och tjuven kan då gå in ostört. De allra flesta av våra larm är svåra att störa ut, dels är förbindelsen med de trådlösa sensorerna dubbelriktad och kontrolleras minst var sjunde minut. Om inte larmcentralen får kontakt med en sensor larmar den till behöriga användare. Vill du ha livrem och hängslen så kombinerar du trådlösa och trådbundna sensorer, det gör det svårare för tjuven att störa ut.

Uppkopplingen är viktig

Vill du vara på den säkra sidan, och det vill man ofta, så pekar statistik på att larm som kombinerar GPRS med SMS är säkrare än de som bara använder en uppkopplingsväg. Tillför du även att larmet kan ringa upp och meddela status, ja då ökar säkerheten ytterligare då tre olika kanaler i GSM-nätet används. Vissa av våra larm kan även kompletteras med en fastnätsuppkoppling till telenätet, naturligtvis ökar det också säkerheten ett steg till. Vi har även dubbla SIM-kort i vissa av våra larmpaket, det ökar säkerheten ytterligare.

Redundanta larm

I kärnkraftverk har man fyra av varandra oberoende säkerhetssystem, det är kanske inget du behöver hemma, men en dubblerad säkerhet kan vara en extra trygghet. Om du kompletterar ditt larm med en kamera som kopplar upp sig via ditt wifinät eller fasta nätverk har du tillfört ytterligare en uppkopplingsväg och ett fristående alternativ till GSM-larmet. Vår nätverkskamera från Planex är ett sådant exempel. Kameran kan spara filmer på en nätverksansluten hårddisk som du kan gömma någonstans. Den aktiveras av rörelse och fungerar därmed som en fristående rörelsedetektor med inbyggd kamera. Med denna kamera får du push-notiser till din mobil och kan även spela in vad som händer hemma när du är borta.

Sedan finns det en rad ytterligare tips som att tända och släcka lampor med timer, ha radio på och så vidare, vi låter andra experter täcka in dessa områden och hoppas att du fått litet mer klarhet i hur du skall tänka när du väljer hemlarm.

Kom igång med vår molntjänst

Att kunna styra och se status på sitt larm med en app eller via webben med hjälp av en molntjänst är möjligt med såväl våra larm som fjärrstyrningspaket. Med tjänsten Smart Security kopplar larmet upp sig mot en molntjänst och via denna tjänst skickas sedan data från en smartphone eller dator till larmet och omvänt via GPRS (GSM-nätet).

Smart Security ger möjlighet att se temperatur, slå av och på larmet, aktivera/deaktivera utgångar samt se signalstyrka med mera. En fördel är att man kan ha flera larm kopplade till ett och samma konto och styra/övervaka flera anläggningar via sin smart phone eller dator.

För att göra det enklare att komma igång på egen hand presenterar vi nu en instruktionsvideo, Kan du Smart Security? För den som tycker det verkar krångligt eller helt enkelt vill spara tid så kan vi erbjuda installation till ett fast pris, på distans om så önskas. Tjänsten Smart Security kostar för närvarande 1 €/konto/månad, första sex månaderna är gratis.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök