skip to Main Content

4G auktionens steg 1 är avslutad, några vinnare presenteras nedan, slutbuden landade på den nätta summan 1 349 999 999. Undrar om den där sista felande kronan är avsatt till något speciellt? Bägge operatörerna har högtflygande planer och på måndag är det nya turer då steg 2 i auktionen tar vid.

4G för 430 miljoner
Net4Mobilty, det av Telenor och Tele2 samägda nätbolaget, har förvärvat 2×10 MHz i 1800 MHz-bandet för 430 miljoner kronor. Frekvenserna kommer användas i utbyggnaden av 4G-nät. Målet för just 1800 MHz-bandet är som kapacitetsförstärkning i tätorter.
Källa: Telenor

…eller 4G för 920 miljoner
TeliaSonera har också investerat i rikstäckande frekvenser i 1800 MHz-bandet. Telia avser använda dessa frekvenser för 4G förstås, och anser att kunderna behöver tillgång till ännu mer bandbredd för såväl surf som snack. TeliaSonera använder redan idag 1800 MHz för 4G-tjänster i Finland, Danmark, Lettland och Litauen.
Källa: Telia

Och flygplanswifi är på tillväxt
Mobiltelefoni på planet är inte alls lika hett som att surfa från flyget. Det senaste året har utbudet ökat rejält och In-Stat spår att vinsterna från flygwifin kommer att tangera 10 miljarder SEK 2015.
Källa: Telecomstech

Kackerlackor får nya arbetsuppgifter
Syftet är nog inte att vidareutbilda all världens skadeinsekter till energiproducenter, men filmen från Qualcomm skall visa en snål processor. En annorlunda film som får avsluta veckan:
https://www.youtube.com/watch?v=CPwDkVnF-YQ

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök