skip to Main Content


De stora mobilaktörerna har slutfört arbetet med en ny standard för mobil kommunikation möjliggör hastigheter på upp till 1 Gbit/s hastighet. Standarden sorterar under 4G och kallas Long Term Evolution Advanced (LTE Advanced release 10). Med hastigheter på upp till 1 Gbit/s, kommer tekniken att vara extremt snabb med dagens mått mätt. En del av standarden kommer att erbjuda M2M kommunikation där meddelanden från sensornätverk skall kunna skickas vidare i nätet. Även om standarden är klubbad så kan det ta upp till fem år innan den är satt på marknaden.

Smart WLAN smart för mobilnäten?

Under Mobile World Congress i Barcelona, lanserar Nokia Siemens Networks en lösning som kallas Smart WLAN. Lösningen avlastar mobilt bredband genom att styra över trafik till närliggande WLAN hotspots. Metoden är utvecklad för att ge snabbare dataanslutning och se till att kapaciteten i mobilnäten bevaras. Smart WLAN skall kunna fungera utan att uppkopplingen bryts, överkopplingen sker automatiskt.

”Att integrera WLAN med mobilnäten kan minska behovet av kapacitet inom operatörernas nät, särskilt i områden som redan har WLAN hotspots. Användarna kan njuta av en sömlös omkoppling utan att behöva välja mellan olika nät och teknik” säger Thorsten Robrecht, på Nokia Siemens Networks.

Smart WLAN lösning möjliggör integrering av WLAN och mobilnät, vilket ökar den sammanlagda nätkapaciteten, både för data-och taltjänster.
Smart WLAN kommer att finnas tillgängligt för kommersiellt bruk inom kort lanseras under Mobile World Congress, 2011 i Barcelona, Spanien.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök