skip to Main Content

Det går framåt för trådlöst i industrin. I det senaste numret av tidningen Automation ges en översikt över  olika trådlösa tekniker och leverantörer av trådlöst till industrin. Trådlöst beskrivs som den tredje vågen av införande av digitala tekniker i industrin och just nu är utbudet på marknaden större och bredare än på länge. I många fall är det inte fråga om parallella tekniker utan i många fall om tekniker som på ett eller annat sätt överlappar varandra och i många fall måste man sätta sig väl in i den aktuella applikationen för att komma med en rekommendation, Zigbee, Wireless HART, UWB eller Bluetooth?

För dig som känner dig vilsen kan vi rekommendera ett besök på Scandinavian Electronics Event där en rad föreläsare kommer att berätta mer om olika trådlösa tekniker i avdelningen Wireless Inspiration. Skall du lyssna på en enda föreläsare så rekommenderar vi Tim Cutler från RFM. Tims seminarie ”RF Technologies for Wireless Sensor Networks” kommer att hållas den 13 april kl 12.00 i avdelningen Wireless Inspiration.

Seminarium om trådlöst i industrin

Tim beskriver själv sitt seminarium så här: ”Hur väljer man vilken RF-teknik man skall använda när alla tekniker har sina egna styrkor och svagheter? Min presentation kommer att behandla olika RF tekniker som passar för trådlösa sensornät och jämföra styrkor och svagheter i en rad olika sammanhang för att ge konstruktörer en insikt i vilka tekniker som passar i vilka applikationer.”

Vår förhoppning är att Tims seminarium skall hjälpa dig framåt i ditt beslutsarbete, för det är ett brett och rikt utbud av möjligheter utan tråd som erbjuds just nu. Vad kan vara en lämpligare avslutning på denna bloggpost än att återknyta till inledningen och citera tidningen Automations Chefredaktör Dag Toijer ”Den trådlösa tekniken pekar faktiskt tillbaka till kommunikationens rötter. Vinsten är inte att man kan skicka så mycket mer information än med en analog signal, även om det i och för sig är möjligt. Nej, det viktiga är istället att grunduppgiften blir så mycket enklare när man slipper trådarna”.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök