skip to Main Content
På våra turistorter finns idag inte fri wifi i så stor utsträckning men det finns uppenbara fördelar för kommuner och näringsidkare att investera i nätverk som täcker till exempel en stadskärna.

Fritt wifi är modellen

Ett kostnadsfritt trådlöst nätverk ger utländska besökare möjlighet att surfa fritt utan att tänka på datakostnaden. Det stimulerar också möjligheten att få folk att checka in via sociala medier som facebook och foursquare vilket ökar kännedomen och spridningen om  turistmålens namn och de aktiviteter som möter besökaren.

Den region som är ytterligare kreativ förser besökaren med en app för att hitta i närområdet, se intressanta besöksmål och ta del av historia. I förlängningen finns kan företagare annonsera i appen och kunder kan hitta restauranger, caféer eller butiker. Tack vare det fria trådlösa nätverket kan turismens och handelns omsättning i regionen ökas.

Just nu pågår också ett arbete för att använda trådlösa nätverk för avlastning av mobilnäten vilket skall ge snabbare uppkoppling av mobilt bredband. Genom att styra över trafik till trådlösa nätverk lastbalanseras mobilnäten och tillgängligheten ökar, vinst för alla med andra ord. I somras skrev Norrtelje tidning ett par artiklar om dålig mobiltäckning följt om önskemål att bygga wifinät i Norrtälje stad. Naturligtvis hade sådana initiativ varit till gagn för regionen, för handen på hjärtat, en stor del av oss vill kunna komma ut på internet på semestern.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök