skip to Main Content
Teltonika lanserar två nya gateways baserat på erfarenhet och feedback från användare. De två nya gateways som lanseras är en ny serie som kallas TRB2-serien. Den kickstartar med två gateways – TRB245 och TRB255, med många olika gränssnitt, seriella gränssnitt som RS232, RS485, Ethernet och till och med flera ingångar/utgångar (I/O).

TRB245 och TRB255

Gatewayens storlek, prestanda och mångsidighet är tänkt som ett konkurrenskraftigt alternativ i olika applikationer, som HMI, PLC och automationssystem. Men även fjärranslutning, telemetri, fjärrstyrning och SCADA-system är tänkta användningsområden. Båda versionerna har GNSS (GPS) för tidssynkronisering eller positionering. TRB2-enheterna har dessutom dubbla SIM-platser för att erbjuda flexibilitet (även om vi vet att många har SIM-kort med flera operatörer tillgängliga). Dessa gateways baseras på operativsystemet RutOS, och även om enheterna ser identiska ut, så har de olika typer av 4G-stöd.
nya gateways från Teltonika

Flera anslutningsmöjligheter

teltonia-trb2 gatewaysDe flesta av Teltonikas routrar är baserade på 4G/LTE-teknik och även dessa nya produkter är tänkta för 4G-näten. Men det finns ett annat segment med ökande efterfrågan, och det är LPWAN. Det är därför den ena enheten har NB-IoT och LTE CAT M1, med fallback till 2G-anslutning.

TRB245 har dock en traditionell 4G/LTE (CAT4) modul, som är bakåtkompatibel med 3G och 2G. Denna erbjuder enkel och robust anslutning med hastigheter upp till 150 Mbit/s och en rad olika 4G-nät runt om i världen. TRB255 har flera LPWAN-anslutningsalternativ, NB-IoT och LTE Cat M1, och är också bakåtkompatibel med 2G. I dagsläget har Tre och Telia stöd för NB-IoT och Telenor och Tele2 har stöd för LTE Cat M1, vilket även Telia stödjer. Men LPWAN-standarderna rullas ut för fullt, så även om du idag installerar dessa enheter och saknar täckning för detta, fungerar ju 2G och du har du en säkerställd livslängd när och om 2G stängs, då kickar LPWAN in istället.

Den nya TRB2-serien!

Teltonika menar att en stor marknad för dessa enheter är den globala avstängningen av 3G-nät som kommer att påverka många system som för närvarande använder 3G, äldre system som behöver ett ekonomiskt sätt att byta uppkopplingsteknik.

Många operatörer över hela världen har stängt ned 3G eller planerar att stänga ned det inom en mycket nära framtid. Även om 2G förutspås vara tillgängliga fram till 2025, i de flesta delar av Europa. Det är därför båda TRB2-produkterna har 2G-anslutning som ett alternativ för att säkerställa att du kan distribuera nya lösningar med TRB2 och samtidigt uppdatera äldre infrastruktur och garantera anslutning i många år utan att behöva byta kommunikationsenhet.

Seriella gränssnitt – RS232 & RS485

En av de viktigaste punkterna som gör TRB2-gateways till ett idealiskt val för industriella applikationer är att båda har seriella gränssnitt RS232 och RS485. Dessa seriella gränssnitt är mycket populära, särskilt när gamla enheter måste anslutas. Detta är vanligt i intelligent trafikövervakning, SCADA-system, anläggningar inom vatten och elkraft,transformatorstationer och så vidare.

Ingångar och utgångar

TRB2-seriens gateways är utrustade med fyra konfigurerbara I/O-s, varav tre är digitala ingångar och en är en analog ingång. Den här enheten ger dig ökad mångsidighet eftersom de tre konfigurerbara digitala I/Os kan fungera som DI (logik låg/hög) eller open collectorutgångar. Vanligtvis används I/Os för att trigga åtgärder, till exempel som en nivåvippa, flödesövervakning, tryckövervakning, temperatur- eller fuktighetssensorer och närvarodetektering. Dessutom är det mycket användbart att använda I/Os för övervakning av utrustning och för larmrapportering, och vid vissa nivåer eller aktivering trigga SMS eller telefonsamtal.

Fjärrövervakning och hantering

TRB2-serien är kompatibla med device management-systemet RMS. Med det kan man konfigurera TRB2-enheter i bulk och uppdatera firmware på en rad enheter, man kan också få åtkomst till och kontrollera alla enheter som är anslutna till TRB2 – på distans. RMS hjälper dig att hålla kontrollen över infrastrukturen, även sådan som ligger hundratals mil bort och samtidigt minskar driftskostnaderna med denna fjärrhanteringslösning.

 • Teltonika TRB255

  Teltonika TRB255

  Liten och slitstark industriell Gateway för LPWAN utrustad med ett antal ingångar/utgångar, seriella portar och Ethernet. En enkel gateway för applikationer där klassiska gränssnitt möter nya i ett och...
  1 595,00kr Ex.moms
 • Teltonika TRB245

  Teltonika TRB245

  Liten och slitstark industriell LTE Cat 4 Gateway utrustad med ett antal ingångar/utgångar, seriella portar och Ethernet. En enkel gateway för applikationer där klassiska gränssnitt möter nya i ett...
  1 995,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök