skip to Main Content

Mycket tyder på att 4G nu kommer på allvar i näten. Förutom vår känsla av en ökande efterfrågan på 4G-produkter så finns det även fakta som backar upp vår känsla. Och det känns som att det är på tiden att ett nät som lanserades för tre år sedan nu nått den mognadsgraden att det strömmar till abonnenter. Kapacitetsmässigt är 4G näten väl tilltagna och i relation till förhållandet mellan kapacitet och utnyttjandegrad får 4G-näten ses som närmast outnyttjade i jämförelse med 3G.

400 000 4G-abonnemang

Tidningen Mobil har pratat med operatörer med 4G-nät och även studerat PTS statistik och gjort en bedömning av hur många 4G-användare det finns i dag. Uppskattningsvis menar Mobil att det i nuläget finns 400 000 st 4G abonnemang idag i Sverige. Detta är en siffra som betyder att 4G börjar ta mark och bli en teknik som får spridning, men det är fortfarande lågt i jämförelse med de mobila bredbandsabonnemangen totalt sett var 5,2 miljoner i slutet av 2011. Samtidigt så bundlar många operatörerna 4G när man tecknar mobilt bredband och många får alltså 4G på köpet, ett smart och nödvändigt drag för att få över fler användare från 3G till 4G.

Så hur gör proffsanvändare

Vad gäller proffsanvändare så är Induos uppfattning att vi just nu har en tillströmning av early adopters. För till exempel M2M finns inte några speciella abonnemang med fast IP-adress för LTE idag. Uppfattningen är dock att det kommer att dyka upp den här typen av abonnemang på marknaden under 2013. För M2M-tillämpningar har LTE mycket att erbjuda, framförallt framtidssäkerhet och god kapacitet. Men 4G måste också kunna erbjuda stabilitet, säkra uppkopplingar och tilltalande prisnivåer på hårdvara. Alla dessa faktorer kommer inte att uppfyllas under 2013 men vi kommer att komma mycket längre på vägen. För vägen går från GSM och 3G till 4G, oavsett tillämpning. Och sannolikt ser vi en lösning nästa år!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök