skip to Main Content
Står du i begrepp att installera IP-övervakningskameror för videoövervakning anslutna till PoE-switchar och fiberswitchar, då kan denna guide ge dig vägledning till hur du designar ditt system.

Bästa PoE-switchar för övervakning

Den globala tillväxten i ekonomin ger en kraftig efterfrågan på övervakningssystem och ett sådant pålitligt videoövervakningssystem bygger på stabila komponenter i hela kedjan. En av de viktiga faktorerna är att välja en robust nätverksstruktur som baseras på nätverksenheter som klarar tuffa krav och gärna industriella krav. Den mest efterfrågade lösningen är switchar för industriella nätverk med PoE-matningsmöjlighet som lämnar hög uteffekt och som klarar gigabithastigheter. Många vill även ha en redundant uppkoppling via fiber och stöd för IGMP v1/v2/v3 som kan hantera multicastpaket i nätverket utan att det blir störningar i trafiken till följd av överbelastning.

Ringnätverk

Skall man bygga ett nätverk med kameror som övervakar olika delar av en tunnel, en lokal, ett köpcentrum, idrottsarena eller liknande är det en fördel att bygga ett ringnätverk. Genom ringnätverkstopologin säkerställs nätets tillförlitlighet, försvinner en förbindelse självläker nätverket på under 20 ms. Ringnätverk kan därmed byggas robusta och tack vare att man kan bygga dem baserade på fiber är överföringen snabb. Denna nätverkstopologi garanterar inte bara den högsta kapaciteten för HD-videostreaming utan ger också ett väldigt tillförlitligt nätverk för oavbruten övervakning.
kameraövervakning med poe

PoE till varje kamera

Genom att använda Power over Ethernet till varje övervakningskamera kan kamerorna spänningsmatas via nätverkskabeln vilket ger pålitlighet och enkel installation. En PoE switch ger förenklat både en väg för dataöverföring och ström via samma kabel, en nätverkskabel, till nätverkskameror. En sådan switch kan strömförsörja flera kameror i nätverket och på så sätt vara ett nav för flera kameror eller andra PoE-enheter.

Strömförbrukning hos PoE-enheter

En del PoE-enheter förbrukar 3 W och andra 20 W, för varje port på switchen måste du därför ha koll på vilken PoE-budget du har, det vill säga vad varje PoE-enhet drar. I en del av våra switchar kan du ställa in detta port för port. Det finns två typer av PoE-standarder, IEEE802.3af och IEEE802.3at.

PoE-standard IEEE802.3af

IEEE802.3af kan ge upp till 15,4 W per port ut från switchen, tänk på att genom att nätverkskablar är tunna kan kabelförlusterna per meter blir stora.

PoE-standard IEEE802.3at, eller PoE+

PoE+ standarden IEEE802.3at kan ge upp till 30 W per port.

Varje switch i nätverket kan sedan användas för att PoE-mata kameror upp till cirka 100 meters avstånd från switchen om du installerar kabel av bra kvalitet.

Spänningsmatning

PoE ger en spänning ut på 48 VDC och det finns enheter som inte följer PoE-standarden, till exempel kameror som behöver 12 eller 24 V matning.

En PoE-switch matas också ofta med 48 V men i vårt sortiment finns switchar med 12 V matning för fordon och liknande miljöer. En viktig sak att tänka på är att varje switch måste ha ett korrekt dimensionerat nätaggregat för att klara att driva alla förbrukande anslutna enheter.

Unmanaged eller managed PoE Switch

En managed eller övervakad switch ger större kontroll över nätverket, det återspeglar sig ofta på nätprestanda, möjlighet att konfigurera enheterna och även prislappen.
ip-kameror i ringnätverk
En unmanaged eller omanagerad PoE switch är billigare och erbjuder få möjligheter till inställningar medan managed PoE switchar ger möjlighet att sätta upp nätverket med möjligheter som VLAN, IGMP Snooping och SMTP-övervakning.

Mediakonverterare eller PoE-switch

Om man vill sätta en enda kamera på en plats kan en mediakonverterare vara en bra lösning. Mediakonverteraren har en anslutning för fiber och sedan PoE-utgång för matning av en PoE-enhet.

Realtidsövervakning av trafik

Lærdalstunneln i Norge, världens längsta vägtunnel, ligger 200 km nordost om Bergen i ett område med ett tufft klimat eftersom Västra Norge är ett av de blötaste regionerna i Europa.

Systemkrav

Gigabitfiber för övervakning i HD-kvalitet
PoE+
Redundant nätverk med ringtopologi
Enkel installation och enkelt underhåll
Kunna stå emot fuktigt klimat

Nätverket i tunneln är dimensionerat för att både vara pålitligt i alla väder men dessutom redundant då kommunikationen alltid måste fungera. Ett nätverk bestående av hundratals Lantech-switchar binder samman alla funktioner: IP-kameror, VoIP-nödtelefoni och ett skyltsystem. Switcharna som används är särskilt framtagna för videoöverföring och matning av nätverkskameror via PoE.

IP-kameror i Tunnel

Kommunikationssystem i Laerdaltunneln

Videoövervakning i städer

I Malaysia används Lantechs switchar för realtidsstreaming av högupplöst HD-video parallellt med realtidsöverföring av samhällsinformation. Allt som allt rapporterar systemet till hela 50 centrala övervakningsstationer.

Systemkrav

8 portars 10/100TX för olika IP-enheter
IGMP protokoll för sömlös videostreaming
Pålitlig nätverksanslutning 24/7/365
Klara av klimatet vid ekvatorn

Över 500 stycken Lantech IES-2008B installerades på en gång och systemet expanderas fortlöpande. Varje station består av flera olika IP-enheter, trådlös brygga, IP kamera och IP högtalare, allt anslutet till IES-2008B. Realtidsvideos och ljudmeddelanden överförs trådlöst mellan stationer och övervakningsstationer.

Trådlöst nät och PoE
 • Teltonika TSW101

  Teltonika TSW101

  TSW101 är en fordonsklassad switch från Teltonika Networks. TSW101 är utrustad med fem Gigabit Ethernet-portar, varav fyra stöder IEEE802.3af och IEEE802.3at Power-over-Ethernet (PoE). Den stödjer matning med 9-30 V...
  661,00kr Ex.moms
 • Teltonika TSW200

  Teltonika TSW200

  TSW200 är en industriell unmanaged switch från Teltonika Networks. TSW200 är utrustad med tio Gigabit Ethernet-portar, varav åtta stöder IEEE802.3af och IEEE802.3at Power-over-Ethernet (PoE) och två är förberedda för...
  915,00kr Ex.moms
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök