skip to Main Content
Net1 driver ett nät med väldigt bra täckning över i stort sett hela landet, men ibland kommer man till platser där man behöver ha en litet extra kraftig antenn. I vår översikt går vi igenom de fem bästa antenner vi har att erbjuda för Net1!

Net1s nät det når väldigt långt. Det når de flesta platser i hela Sverige, men på vissa platser kan man behöva ta till en lite kraftigare antenn och de här antennerna är ett par exempel på sådana antenner.
4G dit ingen annan når
Net1 magnetfotsantenn

1. Grundnivån: Magnetfotsantenn för Net1

Vi börjar med att titta på en magnetsfotsantenn för Net1. En magnetsfotsantenn är ett lätt sätt att få ut signalen, till exempel om routern sitter i ett plåtskåp. Magnetsfotsantennen är inte jätteväderskyddad, så därför rekommenderar vi att du sätter den väderskyddat eller monterar den inomhus. Magnetfotsantennen tillför ingen förstärkning men den kan vara smidig om router eller modem inte kan monteras så nära ett fönster.

2. Nästa nivå: robust kombiantenn för fordon

Med magnetfot eller för chassiemontageOm vi ska gå upp en nivå från den grundläggande magnetsfotsantennen så är vår robusta antenn från PCTEL ett bra alternativ. Det här är en antenn som kan monteras både i chassimontage och på magnetfot. Man kan helt enkelt välja olika fästen att skruva fast själva antennelementet på. Och väljer man då ett fäste för chassimontage, så skruvas det från undersidan och med hjälp utav packningar så blir det en vattentät installation. Antennen, den är tillverkad av robust plast, så installationen den blir också ganska okänslig för yttre åverkan.

3. GOA05: robust glasfiberantenn

Antenn för LTE450Om vi går vidare i sortimentet och tittar på nästa antenn som är en kraftig rundstrålande glasfiberantenn som vi kallar GOA05 så är det en antenn med fyra db i förstärkning. Den levereras normalt med ett väggfäste, så att man kan skruva den på fasaden och så finns det också ett mastfäste som tillval. Mastfästet gör att antennen hamnar något närmare själva antennmasten och vill man då ha en rundstrålande antenn så rekommenderar vi att man sätter den i toppen på antennmasten. För annars blir avståndet till masten lite för nära och då kommer man att förlora signalen i ena riktningen. Men sätter man den på väggen så är det inget problem med att använda det här fästet som medföljer den här antennen. Men tänk på det, vill du ha den för en antennmast, måste du beställa ett fäste till den ifrån oss.

4. GOA06: en antenn-alla nät

GOA06 är en robust rundstrålande 4G-antennEn antenn som fungerar både på NET1s frekvensband, alltså 450 MHz bandet, och dessutom för samtliga alla andra mobilnät som finns i Sverige, det vill säga mellan 700 upp till 2700 MHz det är GOA06. Så den här antennen, det är egentligen den enda antenn du behöver för uppkoppling via mobilnätet. Antennen kan monteras på väggen med hjälp utav medföljande väggfäste och den kan också monteras direkt på antennmast. Då man trär antennen på utsidan utav antennmasten så är antennens kontakt skyddad genom att fästet täcker kontaktdonet. Så det är en väldigt robust antenn som fungerar i de allra flesta tillämpningar med routrar och modem i dagens Svenska mobilnät.

5. ComAnt-450X++: en antenn-alla nät

ComAnt450 X LTE-450-antennStarkast och mäktigast är Comant-450 X-serien. Antenner med 6-10 dBi förstärkning som monteras på antennmast. Den här antennen har en lite annorlunda profil, den har korslagda antennelement och normalt sett så använder man den här typen av antenn att få en MIMO-funktion. Och MIMO är någonting vi rekommenderar för alla NET1-routrar och modem om man vill nå lite högre hastighet. Den här antennen har också två stycken antennkontakter för anslutning till de olika kontakterna på router eller modem.

Den här antennen har också en specialfunktion som gör att man, med hjälp utav en speciell adapter, kan ansluta de här två antennerna, till ett av routerns antennuttag. Om man använder två stycken sådana här antenner per antennkontakt kan man få en cirkulärpolariserad antenn. En cirkulärpolariserad antenn kan få signalen att skruva eller borra sig igenom terrängen. Den kan därmed vara ett väldigt bra alternativ när man har svag signal eller långt till basstationen.

Grundmodellen av antennen har 6 dB förstärkning och dessutom finns det två stycken ytterligare modeller som heter Comant-450 X+ och X++ som då har 8 db, respektive 10 db förstärkning. Med hjälp av de antennerna så kan man plocka upp en ännu svagare signal eller vara än längre från basstationen.
När det är långt till basstationen

Slutsats

Vi har gjort en del tester i fält med NET1-routrar och det vi rekommenderar det är att du alltid använder en MIMO-antenn ihop med huvudantennen. Har du bra signal kan du till exempel använda en kraftig antenn som primärantenn, kanske en något svagare antenn som MIMO-antenn. Men, skillnaden om du tar bort MIMO-antennen eller bara sätter en antenn monterad inomhus, den är ganska stor. Därför rekommenderar vi: investera rätt från början, så att du får en bra signal och får ett system som fungerar i alla lägen.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök