skip to Main Content

Idag har  vi nått en viss YouTubemognad då vi får sätta fyra ljus i vår tårta. Vi kan även stoltsera med att ha medverkat i ett Google-evenemang om vår YouTubesatsning nyligen, och det är ju ett kvitto om något på vår YouTubemognad.  Egentligen borde vi funnits på YouTube längre, tanken att börja använda YouTube som publiceringsplattform har funnits längre än vår kanal.

Idén föddes 2008

Man kan egentligen säga att den föddes under vår allra första mässa när vi spelade in en mässfilm om vårt deltagande, vi diskuterade då att publicera på Youtube men avböjde till förmån för publicering i Flash på egen sajt. Så i mars 2009 laddade vi blygsamt upp våra första videoklipp, den ovan nämnda mässfilmen och en företagspresentationsfilm vi gjort i ordning till samma mässa. Båda dessa filmer hade en nollbudget utöver tid, de gjordes med privat videokamera och gratisbilder och allt arbete gjordes inhouse. Och så rullar det på, idag är det 3G-förstärkare och GSM-boosters som står för de flesta beskådningarna och filmerna gör vi själva med egen utrustning.

Så hur går det till att spela in en film hos Induo?

Vår senaste inspelning
Vårt nuvarande schema är att filma 3-4 filmer på en gång och klippa dem samtidigt. När vi filmar gör vi det på kontoret och vi har fyra stycken ljusramper med lågenergilampor som vi placerar ut.

Vi har två kameror till vår hjälp för närvarande, en Nikon stillbildskamera som går att filma med och en Panasonic videokamera. Vi har en Zoom H1 med slipsmikrofon för att ta upp ljudet och vi har två kamerastativ. Detta är ganska grundläggande utrustning men det går att få till en bra filmsetup med dessa enkla hjälpmedel.

Att göra fyra filmer tar ungefär en timmes tid i förberedelser, 20 minuter per film framför kameran och två timmar att klippa, rendera och publicera. Vi brukar därför räkna med att fyra filmer tar en och en halv dag att få klart. Vissa filmer tar kortare tid, andra tar längre tid men detta är ett ungefär.

En personlig favorit (för sin enkelhet) är en film om fuktlarm, filmat med en mobiltelefon och enkel rekvisita.

En annan personlig favorit (för sin komplexitet) är en film om fastighetsautomation med 3G router.

I mitt tycke är de senaste filmerna, framförallt instruktionsfilmerna från det senaste 1-1 1/2 året, användbarast. I våra senaste filmer kan du se att vi har ett bord som ser ut som en pratbubbla och om du tittar noga på vår första film, den från mässan, så ser du att vi har samma pratbubbla på väggen där, cirkeln är sluten. Hoppas du gillar våra filmer, lufta gärna din åsikt nedan, ris som ros. Avslutningsvis en video om våra första år på YouTube bland annat i morgonens direktsändning via Bambuser.
/Ulf Seijmer

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök