skip to Main Content

3G repeater i fönsterFör att få bättre inomhustäckning med 3G repeatern Zboost One YX-400U är det bra att känna till vilka faktorer som påverkar förutsättningarna för en så bra täckning som möjligt. Många klarar sig alldeles utmärkt med att bara placera 3G förstärkaren i ett fönster, medan andra kan behöva tänka till litet mer för att få ett bra resultat. Det här inlägget vänder sig till dig som vill maximera dina prestanda och få bästa möjliga inomhustäckning.

Svag insignal ger svag utsignal

Om den signalen som når förstärkaren är svag så kommer den inte att nå lika långt inomhus, hittar du en stark signal, ja då täcker förstärkaren ett större område inomhus. Det ger dig i förlängningen bättre samtalskvalitet och bättre hastighet för ditt mobila bredband, så det är värt att tänka till litet extra.

Hitta en bra signal

Först och främst är det bra att du tar reda på var den närmaste mobilbasstationen ligger för din operatör. Sajten opensignalmaps.com är ett sådant exempel. Sidan bygger på frivillig inrapportering av basstationer genom en app som många har installerat i sina telefoner, den är alltså inte heltäckande, men ett bra utgångsläge. Du kan också kontrollera med din operatör var närmaste basstation ligger.

Välj rätt fönster

När du placerar förstärkaren rekommenderar vi det fönster som vetter mot basstationen för bästa möjliga resultat. En del fönster kan ha ett utförande med finmaskigt metallnät, till energiglas, detta kan vara en effektiv dämpare av mobilsignalen.

Naturen dämpar signalen

Tack vare att 3G näten arbetar på höga frekvensband så fungerar de bäst när det är helt fritt mellan basstationen och din mobiltelefon eller ditt mobila bredband. Varje hinder på vägen kommer att hindra signalen. Det går att dra en parallell med hur ljud utbreder sig, man hör lättare vad någon säger om det inte är något hinder emellan. På de frekvensband 3G arbetar ger även små hinder en försvagning av signalen. Det kan därför bli bättre resultat om du placerar förstärkaren på din övervåning jämfört med markplan.

Det skall inte vara krångligare än så, har du ett eluttag i närheten ja då är det enda inkopplingen som behövs. Lycka till!

Bäst i test i MacWorld

3g ripiter, repiter, ripeter, repeaterI det senaste numret av Mac World finns ett test av 3G-förstärkaren Zboost One YX-400U (på sidan 88) . Tidningen konstaterade att förstärkaren lyckades få fem staplars täckning på en iPhone även i glesbygd och gav boostern betyget fyra av fem. Man bedömde att installationen var enkel och var allmänt nöjd med funktionen ”lådan fungerar nämligen kalasbra. Inom räckvidden blir signalen klart godkänd och det går både att ringa avbrottsfritt och surfa med hygglig fart. Detta i ett rum som tidigare var ett rum i total radioskugga. ”

Tidningen gör bedömningen att Zboost One är en klart prisvärd produkt. När Ny Teknik testade 3G-förstärkaren kom man också fram till positiva resultat. ”Vi fick full täckning i en gillestuga där det tidigare helt saknades, och hyfsad täckning i en sommarstuga där man tidigare fick gå ut på bryggan för att ringa.”

Själva har vi gjort bedömningen att 3G förstärkaren hjälper de allra flesta som har problem med täckning inomhus för mobilt bredband, smart phones, surfplattor och liknande. Vi är naturligtvis jätteglada över omdömet och kommer att ha artikeln i guldram på väggen på vårt kontor!

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök