skip to Main Content

Äntligen fredag, en basstation med inbyggd wifi, 4G nät bäst för smart grids och en ständigt ökande datamängd i mobilnäten. Här följer vår sista branschrapport för veckan.

Wifibasar med handover
Alcatel-Lucent lanserar en ny basstation där man integrerat stöd för wifi. Inloggningen på det trådlösa nätverket sker transparent för användaren och med hjälp av användarens sim-kort. Finns ett wifinätverk i närheten som hör till operatörens nät flyttas trafiken över. Ett smart feature är att systemet känner av vilken hastighet abonnenten rör sig med och skippar en hand-over till wifi för de som rör sig snabbt.
Källa: Telekomidag

Smartgrids hanteras bäst med 4G?
Analysföretaget Research and Markets anser i rapporten LTE Support of the Smart-grid Solutions att LTE och 4G kan vara ett bra alternativ för Smart Grids, kanske det bästa alternativet. Det som kan vara mobilnätens akilleshäl i just Smart Grid nät är ju först och främst latenstiden och därefter batteribackupen av basstationer följt av kapaciteten i näten. Att styra en frånskiljare i ett kraftnät kan i många fall inte vara beroende av annat än egen infrastruktur eller radionät.
Källa: Techweek Europe

Datatrafiken dubbleras
AT&T berättar att datatrafiken i näten stigit med 20 000% de senaste fem åren, man anser att de kommande åren kommer trafiken att öka med 100%. Samtidigt uttalade sig företaget nyligen att man såg en 40%.ig ökning i mobilnäten vilket vissa menar är en siffra man nu skrivit upp för att övertyga allmänheten att nätens kapacitet utnyttjas maximalt.
Källa: GigaOM

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök