skip to Main Content

SITA, ett teknikföretag i Genève har skapat ett nytt program som kan spåra passagerares rörelser med hjälp av trådlösa nätverk. Genom att spåra de Wi-Fi signaler som sänds ut från smartphones och bärbara datorer kan passagerarnas rörelser följas på en dator. Systemet har implementerats på Köpenhamns internationella flygplats som kommer att bygg upp systemet inom de närmaste veckorna. Syftet att följa passagerarnas rörelser är att ge underlag för att förbättra flygplatsens utformning och för att göra säkerhetskontrollerna effektivare, resurser kan styras dit där många passagerare är för stunden. De användare som laddar ner flygplatsens app kan också få information om den säkerhetskontroll som för tillfället har kortast kö.

Wifi övervakar på flygplatsen

Systemet kan avgöra en persons position med en noggrannhet på tio meter vilket öppnar för möjligheten att i appen erbjuda reklamerbjudanden baserade på aktuell position. Analytiker uppskattar att dessa kampanjer skulle kunna öka intäkterna från varje passagerare med mellan 30 och 70 kr per passagerare. Detta skulle i så fall vara ett incitament för flygplatser att bekosta bättre trådlösa, och kanske till och med kostnadsfria, nätverk.

En del tycker att det här har litet storebror ser dig över sig, det finns fler aspekter av detta och vi får se vad reaktionerna blir när systemet är i drift.

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök