skip to Main Content
Vi får ibland frågan om varför vi tar ut en fraktkostnad när andra erbjuder kostnadsfri frakt eller kraftigt subventionerad frakt. Vi skall här förklara grunden till vår fraktpolicy.

kartonger i hög

1. Vi har inte lagt fraktkostnaden på priset

Vi har inte lagt in fraktkostnaden inbakad i varans pris, för låt oss vara överens om att när en vara är fraktfri så måste säljföretaget ta ut kostnaden på varan istället. Vi jobbar inte på det sättet. Frakten är ett självkostnadspris för vår varuhantering i Sverige.

2. Vi klimatkompenserar all frakt från vårt lager

Vi klimatkompenserar för all frakt från vårt lager. Samtliga transporter från oss till dig är därför klimatneutrala. För oss är det en självklarhet. Därför tillkommer också en avgift på varje paket som vi inte är beredda att kompromissa med.

3. Vi stimulerar till större inköp

Genom att inte erbjuda fraktfria leveranser och ha fraktkostnaden inbakad i varans pris stimulerar vi till större inköp och de som gör större inköp kommer därför att premieras genom att vi skiljer på fraktkostnad och varans pris.

4. Varje frakt påverkar vår miljö

Transporter påverkar vår miljö och därför vill vi verka till att minimera onödiga transporter. En sak vi alla kan göra är att tänka igenom våra inköp och minska antalet småbeställningar. Vi vill stimulera till inköp med eftertanke och genom att erbjuda ett så brett sortiment som möjligt kan vi medverka till att fler inköp kan göras från oss vilket vi hoppas bidrar till en minskad påverkan på vår miljö.

5. Vi arbetar med ett lager i Sverige

Vår tredjepartslogistik har en hög säkerhet och leveranskontroll. Lagret där vårt gods förvaras är ett högsäkerhetslager. Vårt gods är väl skyddat mot inbrott och genom ett avancerat brandsläckningssystem vet vi att vårt gods ligger säkert. Vi har en god kontroll och få skador på gods. Detta leder till en hög leveranssäkerhet. Vår tredjepartslogistik erbjuder goda anställningsvillkor och har kollektivavtal. Vår tredjepartslogistik hanterar också stora volymer av gods. Detta gör att leveranser som går ut från lager utnyttjas effektivt. Långtradare packas fullare och det minskar miljöpåverkan. Genom strategisk placering i Sverige så minskar transporterna av varje enskild försändelse.
Säkra och exakta leveranser

6. Optimering av emballage

En sak som också påverkar antalet transporter på våra vägar är emballagestorlekar. Att frakta luft innebär en onödig påverkan på vår miljö. Vi har personal som minimerar packmaterial och luft i varje försändelse för att kunna packa transporterna mer effektivt.

Fraktkostnad -för dig och för miljön

Vi ser det som en självklarhet att inte göra avkall på dessa värderingar för människa och för miljö.

Till din varukorg

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök