skip to Main Content

GSM-larm/fjärrstyrning Eldes ESIM252

1 404,00kr1 928,00kr Ex.moms

ESIM252 används som GSM-larm och SMS-styrning i olika M2M-applikationer och larmapplikationer. Idealisk för att övervaka/styra via SMS. Två utgångar och fem ingångar, alla styrs via SMS. Upp till fem användare. Finns i diskret väggkapsling, för integration eller montering på DIN-skena.

Fem ingångar
Två utgångar
För normkapsling/DIN-skena
Levereras med antenn

För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.
Nollställ
Lagerstatus: Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , Tagg:
ESIM252 (tidigare ESIM251) är en produkt för övervakning och styrning via GSM/SMS. ESIM252 har fem ingångar för larmstatus/kontaktstatus (slutning/brytning) och två reläutgångar.

Övervaka eller styr via GSM.

Eldes ESIM252 har en rad olika funktioner som gör det lätt att både installera och använda produkten, den är kompakt och erbjuder stabil uppkoppling i många olika situationer. Vid aktivering av en ingång kontaktas personerna som är inlagda som mottagare via SMS och/eller genom att produkten ringer upp behöriga användare.

10-24 V
DIN-fäste
Skruvplint
Inkl.antenn
Garanti
GSM/3G
Styr/larm

ESIM252 som GSM-larm

Eldes ESIM252 monterad på DIN-skenaFör varje ingång kan ett inspelat larmmeddelande och ett återställningsmeddelande lagras i enheten. Vid aktivering av ingången ringer enheten de förvalda användarna och spelar upp meddelandet. Meddelandet kan vara upp till 15 sekunder långt och spelas in via ansluten dator eller genom att överföra WAV-filer via konfigurationsprogrammet. ESIM252s smarta funktioner ger möjligheter att individuellt anpassa varje enhet för vitt skilda situationer och krav.

ESIM252 för driftövervakning

Ingångarnas funktioner kan dessutom fungera som pulsräknare. Med funktionen aktiverad skickas ett SMS när ett visst antal pulser registrerats. ESIM252 kan hantera upp till 4 294 967 295 pulser som maximal nivå för att trigga ett SMS-larm. Efter skickat SMS börjar räkningen om från 0. Pulsräkningen är användbar i applikationer som till exempel varuautomater och applikationer som har fasta serviceintervall. Genom att räkna pulser kan sändaren skicka ett SMS med valfri text till serviceansvariga eller jourpersonal.

Eldes esim252 presentationsfilmExtern antenn, fem larmingångar och två utgångar, det är ESIM252 i ett nötskal. En produkt som installeras på DIN-skena och används som sms modem, gsm fjärrstyrning eller larmsändare för gsm.

ESIM252 för fjärrstyrning

Enhetens utgång fjärrstyr en funktion på platsen där larmenheten är installerad genom att produkten rings upp eller genom att skicka ett SMS. Vid uppringning växlar reläet läge om numret finns inlagt som behörigt i listan. När man skickar ett SMS så väljer man om utgången skall växla läge eller om den skall vara aktiverad en viss tid. I SMS:et anger man timmar, minuter och sekunder man vill att utgången skall vara aktiv. Utgången kan även programmeras till fasta till och frånslagstider.

Lätt att programmera

ESIM252 programmeras via SMS eller från en PC med ett konfigurationsprogram som är kostnadsfritt. Ansluter du enheten till en dators USB port kan du snabbt komma igång med programmeringen. ESIM252 drivs med 10-24 V och alla anslutningar sker med skruvplintar. Utgången kan hantera laster på 24 VDC/1 A eller 125 VAC/0,5 A. ESIM252 har en inbyggd GSM modul för 900/1800 MHz. ESIM252 levereras med en magnetfotsantenn med 2,5 m antennkabel i kapsling för DIN-skena som passar i en normkapsling.

Mångsidig larmsändare

ESIM252 finns i tre olika utföranden, med kapsling för DIN-skena, utan kapsling (MoQ 5 st) eller en diskretare kapsling för montering på vägg (MoQ 5 st).

Vi levererar sändaren med eller utan abonnemang, SMS abonnemang kostar från några tior i månaden och kan vara ett intressant alternativ till kontantkort.

 • Nätaggregat För DIN-skena HDR-15

  Nätaggregat för DIN-skena HDR-15

  Kompakt nätaggregat för DIN-skena i tre olika modeller, mycket smalt i kombination med lågt inbyggnadsdjup vilket gör att det passar i både normkapslingar och apparatskåp. Justerbar utspänning med vred...
  234,00kr248,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • IP65 Apparatskåp För 8/12 Moduler

  IP65 apparatskåp för 8/12 moduler

  En 12 modulers IP65 kapsling som passar många av våra produkter som monteras på DIN-skena. Kapslingen kan användas för att rymma såväl en SMS-styrning som nätaggregat, backupbatteri, relä och...
  344,00kr394,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • Batteribackup Och UPS

  Batteribackup och UPS

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. 12VDC/12W (max 25W) utgång Standard DC-anslutning...
  394,00kr Ex.moms
  Läs mer
Teknisk specifikation ESIM251/252
Frekvensområde: GSM 900/1800/1900
Ingångar: 5 st varav fyra aktiveras genom att jorda ingången
Utgång: ESIM251 har en utgång, ESIM252 har två utgångar
24 [email protected] A eller 125 [email protected],5 A
Driftstatus: Intern LED
Matningsspänning: 10-24 VDC/10-24 VAC
Strömförbrukning: 50 mA @ 12 V (stand-by)200 mA maxförbrukning
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: SMA, 50 ohm
Kapsling: Monteras i tre hål med medföljande fäste, plastkåpa för normkapsling/DIN-skena som tillval
Vikt: 140 g
Mått: 82 x 63 x 20 mm endast kort
70 x 85 x 57 mm med kapsling (4,5 modulbredder)
87 x 107 x 29 med vägg-kapsling
Övrigt: Levereras med antenn med 2,5 m kabel
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Simkort med FF2
USB mini B kontakt

Hämta svensk broschyr
Vanliga SMS-kommandon på Svenska
ESIM252 reläer och ingångar inkoppling
Manual på engelska
Konfigurationsprogram
Datablad ESIM251/252 engelska

Att komma igång med ESIM252 är enkelt och du behöver endast en dator med en USB-port och Eldes konfigurationsprogram installerat för att konfigurera enheten. Här är ett par användbara länkar:

Konfigurationsprogram för konfiguration av enheten lokalt, här är verktyget som gör att du smidigt och enkelt kommer igång med ditt system.

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Telefonnumren är inskrivna fel.
3. SMS-kommandon är inskrivna fel.
4. SMS-texterna för larm är inskrivna med å, ä, ö eller andra specialtecken.

Inkopplingsanvisning som går igenom allt från grundkonfiguration till felsökning. En bra resurs på svenska som sammanfattar det mesta.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök