skip to Main Content

Fjärrstyrningspaket GSM v2

2 998,00kr Ex.moms

Komplett paket för styrning och övervakning via SMS eller app. Med ett relä, nätaggregat och backupbatteri, bara att koppla in. Kan kompletteras med flera reläer eller en kontaktor.

Sex larmingångar
En reläutgång
Utbyggbart
Dubbla SIM-kortsplatser

För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.

Slut i lager

Lagerstatus: Produkten har utgått ur vårt sortiment Artikelnr: Y000228 Kategori: Etikett:
Vårt fjärrstyrningspaket för SMS kan användas för att styra till exempel maskiner eller processer, värme och klimat, belysning och bevattningsanläggningar, allt via SMS eller kostnadsfri app för smartphone/web. Ett komplett fjärrstyrningspaket klart att driftsätta

Paket för fjärrstyrning eller övervakning via GSM och SMS

Fjärrstyrningspaketet är ett komplett paket framtaget för industriella applikationer och avsett för övervakning av funktioner och styrning av processer eller maskiner via SMS, app eller webläsare. Paketet är inrymt i en IP65 klassad kåpa som är låsbar och det är ett konkurrenskraftigt alternativ till PLCer i automationsapplikationer.

230 V
1-8 ST
SMS/APP
Robust
Garanti
GSM
2 st

Fjärrstyr från hela världen via SMS eller app.

Paketet levereras färdigbyggt med ett växlande relä som reläutgång, upp till fyra reläer kan anslutas direkt till enheten och ryms i vår standardenhets kapsling. Det finns plats för fler reläer men då måste enheten kompletteras med ett ytterligare utgångskort. Reläerna är potentialfria så utgångarna kan hantera 12-24 VDC samt 230 VAC beroende på vad du behöver.

Upp till 10 användare kan styra utgångarna via SMS eller obegränsat antal användare via app/web, utgångarna kan även ha fasta tillslagstider samt styras av till exempel aktivering av en ingång eller värden från temperaturgivare. Paketet bygger på ESIM384, en GSM-enhet med SMS-kommunikation som även kan kopplas till fast internet via ett tilläggskort. Till den enheten finns olika tillval som till exempel trådlösa I/O-kort för att kunna ansluta ytterligare in- och utgångar.

Fjärrstyr upp till fyra funktioner via SMS. Vår IP65-klassade kapsling rymmer reläer, GSM-enhet med dubbla SIM-kortsplatser, nätaggregat och backupbatteri. Styr reläer via SMS, bevaka upp till åtta temperaturvärden.

Driftslarm eller processlarm.

Paketet har upp till 16 digitala ingångar (och kan byggas ut med ändå fler), var och en av dem kan förses med egen larmtext eller talade larmmeddelanden. Ingångarna kan programmeras att påverka en eller flera utgångar om de aktiveras, samtidigt som SMS skickas. Vårt fjärrstyrningspaket har inbyggt batteri som vid störningar i den ordinarie matningsspänningen skickar ett SMS till behöriga användare.

Fjärrstyr värme eller kyla

ESIM384 har fyra utgångar som standard som kan styra laster som till exempel en kontaktor för elvärme eller reläer. Utgångarna kan ha fasta till och frånslagstider alternativt styras via SMS eller en app. Styr du via SMS kan du välja att slå av eller på en utgång, alternativt välja en tillslagstid, när tiden är ute så återgår utgången till avslaget läge.

Temperaturövervakning.

Vill du använda enheten för temperaturövervakning, värmestyrning eller temperaturreglering så kan upp till åtta temperaturgivare anslutas, temperaturgivarna kan påverka utgångar om du så önskar. Alla temperaturgivare kan namnges och du kan närsomhelst hämta temperaturvärden via SMS. Om satta gränsvärden överskrids så meddelas du via SMS samtidigt som givaren kan styra en eller flera utgångar när temperaturen faller eller stiger. Denna funktion har använts till att styra pumpstationers underhållsvärme, övervaka rörtemperaturer och så vidare, möjligheterna är många. Utgångarna kan ha fasta till och frånslagstider eller styras via SMS.

Vi erbjuder en rad olika tempsensorer som täcker ett brett temperaturspann (-55°C till +125°C). Givarna baseras på Dallas one wire teknik och är såväl lätta att installera som ekonomiskt försvarbara i inköp.

På dina villkor

Vi levererar produkten inrymd i en industriell IP65 kapsling som innehåller nätaggregat, en GSM sändare, ett backupbatteri och ett relä. Kapslingen har vid leverans en kabelgenomföring i botten som du kan använda för att koppla in elektriska förbrukare etc. Paketet levereras med en jordad, utomhusklassad gummikabel med stickpropp för inkoppling. Paketet har en integrerad GSM-antenn, men du kan komplettera med en extern antenn om du har svag signal.

För att komma igång med produkten så behöver du göra en programmering via ett konfigurationsprogram. Programmet installeras på en dator och kan programmera enheten lokalt via USB port. Senare kan du även ansluta till enheten på distans via GPRS. Detta är en stor fördel om man har behov av ändringar efter installation. Vissa funktioner kan även programmeras via SMS.

 • Kontramutter M25

  Kontramutter M25

  Kontramutter med M25-gänga med räfflad utsida för bättre grepp. För M25 kabelgenomföringar.
  25,00kr Ex.moms
 • Kabelgenomföring M25

  Kabelgenomföring M25

  Glasfiberförstärkt kabelgenomföring med dragavlastning. Uppfyller IP68, med M25-gänga.
  49,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Temperaturgivare Med Kabel

  Temperaturgivare med kabel

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire för mätning av temperatur i luft i miljöer där inga särskilda krav på kapslingsklass finns. Utförande med grå kabel och krympslangsöverdraget temperaturelement.
 • Mätprob/vätskegivare IP68

  Mätprob/vätskegivare IP68

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire med IP68 för mätning i vätskor. Robust utförande i rostfritt med grå kabel. Monteras i dykrör eller dykficka eller fixeras i vätskan på annat sätt....
  215,00kr Ex.moms
 • Rumsgivare För Temperaturmätning

  Rumsgivare för temperaturmätning

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire för mätning i normal inomhusmiljö. Diskret utförande i vit plast, monteras med skruvar mot underlaget, skruvplintsanslutning.
  224,00kr Ex.moms
 • Relä/interfacerelä För DIN-skena

  Relä/interfacerelä för DIN-skena

  Relä som kan monteras på DIN-skena eller i normkapsling och styra upp till 8A/250VAC. Olika modeller beroende på om du har 24 VDC eller 12 VDC system. Ett kompakt...
  266,00kr Ex.moms
 • IP65 Temperaturgivare För Utomhusbruk

  IP65 temperaturgivare för utomhusbruk

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire för mätning utomhus eller i fuktiga utrymmen, IP65 klassad kapsling med anslutning av signaler via skruvplint.
  315,00kr Ex.moms
 • IP68 Rörgivare För Temperaturmätning

  IP68 rörgivare för temperaturmätning

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire för mätning på rör eller runda behållare. Ena sidan är avfasad för att utgöra en bra anliggningsyta. Fästs med buntband eller slangklämma. Givaren är vattentät...
  315,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation
Frekvensområde: GSM 850/900/1800/1900 MHz
Ingångar: Upp till 6 st, styrs genom jordning, kan byggas ut med fler ingångar
Utgångar: Utbyggbart med upp till 4 st reläer
12 VDC/24VDC eller 230 VAC
Matningsspänning: 230 VAC, inbyggt 24 VDC nätaggregat
Temperaturingång: 8 st ingång för temperaturspann -55°C till +125 °C
Temperaturgivare: Givare av typ Dallas, kräver ingen extern matning (givare beställes separat)
Backupbatteri: 12 V 0,8 Ah
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antenn: Integrerad antenn
Kapslingsklass: IP65, 2 st kabelgenomföring ingår. Temperaturområde kapsling -25°C till +115°C
Material: Ljusgrå, resistent mot UV-strålning
Montering: Skruvas mot underlaget med skruvar
Mått: 210 x 280 x 130 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Konfigurationsprogram
Inkopplingsmanual svensk
ESIM384 installationsmanual

Att komma igång med ESIM384 är enkelt och du behöver endast en dator med en USB-port och Eldes konfigurationsprogram installerat för att konfigurera enheten. Här är ett par användbara länkar:

Just nu är det en del störningar i mobilnäten, så här konfigurerar du din enhet för att slippa problem.

Konfigurationsprogrammet Utility Tool som finns för PC och Mac för konfiguration av enheten lokalt, här är verktyget som gör att du smidigt och enkelt kommer igång med ditt system.
Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Telefonnumren är inskrivna fel.
3. SMS-kommandon är inskrivna fel.
4. SMS-texterna för larm är inskrivna med å, ä, ö eller andra specialtecken.

Inkopplingsanvisning som går igenom allt från viktiga SMS till hur du kopplar in reläer och kontaktorer. En bra resurs på svenska som sammanfattar det mesta.

Om vår support

Back To Top
Sök