skip to Main Content

Multiguard Master RF

9 998,00kr Ex.moms

Mångsidig larm/fjärrstyrning för analoga och digitala I/O. Övervaka I/O via mobilnäten i realtid eller logga värden. Med inbyggd färgskärm och stöd för trådlösa givare.

Passar olika typer av givare
Inbyggd färgskärm
Vattentät
MODBUS-kompatibel

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Beställningsvara Artikelnr: P020034 Kategorier: , , Etikett:
MultiGuard Master RF är ett trådlöst larmsystem som kommunicerar via mobilnäten. MultiGuard Master RF används för driftlarm och fjärrstyrning och har stöd för både trådlösa och trådbundna givare. MultiGuard Master RF är en avancerad lösning för stora anläggningar, enheten är inrymd i en robust och vädertålig IP65-kapsling som är särskilt lämplig för utsatta miljöer. Enheten kan alltså installeras utan ytterligare skydd i de flesta sammanhang. MultiGuard Master RF har inbyggd display, dessutom kan den kommunicera med MODBUS-enheter via RS-232.

MultiGuard Master RF kompetent och flexibel I/O-överföring

MultiGuard Master RF är en GSM/3G/4G enhet speciellt lämpad för övervakning av flertalet I/O genom dess 8 stycken reläutgångar, 1 stycken analoga utgång, 8 stycken larmingångar och 4 analoga ingångar. Tre av de digitala ingångarna kan även användas som pulsräknare. De digitala ingångarna kan ställas som NC, NO eller 24 VDC vilket gör att produkten kan användas i många typer av driftslarm och övervakningssituationer.

Larmingångarna kan delas in i zoner och separeras för individuella varningar från varje zon. De analoga ingångarna kan kopplas till ett brett urval av analoga givare då de har stöd för 0-10 VDC, 0-20 mA, PT 100 och PTC. Tack vare potentialfria reläutgångar (8 st med upp till 6A) tillgodoses de flesta fjärrstyrningskrav som finns på marknaden. MultiGuard Master RF har en analog utgång (0-10V) för steglös styrning av ventilationssystem, pumpar, frekvensomriktare med mera.

12-24/230 V
DIN-fäste
Skruvplint
PT100/PTC
GSM/3G/4G
Inkl.antenn
Garanti

Inbyggd display

Enheten har en inbyggd touch-display för konfiguration och för att visa larm och mätvärden. Skärmen är en färgskärm och dess meddelanden kan anpassas genom enkel programmering direkt på skärmen eller via programmeringsverktyg.

Stöd för trådlösa givare

Enheten har inbyggd 868 MHz modul för att koppla till trådlösa givare och visa mätresultat på skärmen. Tillverkaren har ett rad olika sensorer för att mäta kanske framförallt klimat i byggnader, larma objekt eller övervaka nivåer.

Avancerad loggfunktion

MultiGuard Master RF loggar mätvärden två gånger per timme som default och vid en onormal driftsituation så skickas larm till mottagarna. Larmloggen rymmer 256 larmhändelser men enheten kan även programmeras att logga vanliga mätvärden i en databas som rymmer 73 000 loggar (vilket motsvarar fyra mätvärden per timme under ett år eller ett mätvärde per timme i fyra år). Att läsa en logg eller hämta en logg som .csv-fil är enkelt, det kan göras lokalt eller på distans via Internet och GPRS/3G/4G. Varje händelse tidsstämplas tack vare att enheten har inbyggd klocka och kalenderfunktion med automatisk statusuppdatering.

Lätt att programmera

Programmering av enheten görs antingen lokalt via PC, på distans via SMS eller över internet genom mobilnäten. All övervakning och fjärrstyrning sköts via SMS, med samtal och talade meddelanden, med DTMF-signalering (till driftscentral), via webbapp* eller med hjälp av larmprotokollet SIA-IP. Enheten kan även styras och övervakas via den inbyggda färgskärmen.

MultiGuard Master RF kan larma med förinspelade larmmeddelanden med upp till 90 sekunders meddelandelängd per larmingång, dessa kan triggas vid en viss larmstatus, exempelvis om en analog ingång går över gränsvärdet 10,3 mA så ringer enheten upp och spelar upp ”Avloppsbrunn Lilla Träskgränd 18 hög nivå”. Dessa larmsamtal rings enligt den inlagda larmlistan, som kan innehålla upp till 25 användare, om inte en användare bekräftar mottaget samtal så går det vidare till nästa användare.

multiguard master rfMultiguard Master-familjen är produkter för överföring av mätdata, den är särskilt lämplig för övervakning av temperatur och fukt. Den loggar alla mätningar 2 gånger i timmen och skickar larm till avvikande tillstånd. multiGuard® Master IO är den avancerade lösningen för stora installationer.

Anpassade för många situationer

MultiGuard Master RF kan drivas med antingen 230VAC eller 12-24V AC/DC. Enheten kan förses med ett backupbatteri som under en begränsad tid kan hålla enheten igång vid strömavbrott. MultiGuard Master RF har inbyggd antenn, och en extern antenn kan lätt installeras då enheten har en antennkontakt (SMA Hona).

* De appar man normalt har i mobilen är så kallade native-appar. En webbapp är en responsiv hemsida man når från mobilen och kan spara som bokmärke på hemskärmen.

Dessa givare passar på enheternas analoga ingångar.

 • Temperaturgivare PTC

  Temperaturgivare PTC

  Tvåtråds temperaturgivare PTC element. Robust utförande i rostfritt med röd kabel. Kan monteras i dykficka eller appliceras mot det som skall mätas på annat sätt.
  695,00kr Ex.moms
 • Temperaturgivare PT100

  Temperaturgivare PT100

  Tvåtråds temperaturgivare PT100 element. Robust utförande i rostfritt med röd kabel. Kan monteras i dykficka eller appliceras mot det som skall mätas på annat sätt. Mätområde: -50 till...
  695,00kr Ex.moms
 • Temperaturgivare 4-20 MA

  Temperaturgivare 4-20 mA

  Temperaturgivare med 4-20 mA utgång Robust utförande i rostfritt med 10 meter grå kabel. Mätområde: -30 till +70°C +/-1°C.
  1 960,00kr Ex.moms
 • 9V/250 MAh Batteri NiMH

  9V/250 mAh batteri NiMH

  Kompakt backupbatteri 9V i PP3/9V block storlek. 250 mAh för anslutning till system med 9V snabbkoppling. I våra larmsystem kan batteriet strömförsörja enheten en begränsad tid vid strömavbrott. Säljs...
  215,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation Multiguard Master RF
Frekvensband [MHz]: 4G: 2100 (B1), 1800 (B3), 2600 (B7), 900 (B8), 800 (B20), 700 (B28A)
GSM: 900 (B8), 1800 (B3)
Ingångar: 8 st digitala (3 kan anv för pulsräkning)
4 st digitala/PT100/PTC/analog (0-10 V alt 0/4-20 mA)
Utgångar: 8 st 36 VDC@6 A eller 250 VAC@6 A
1 st analog (0-10 V)
Backupbatteri: Tillval
Matningsspänning: 12-24 VDC/12-24 VAC/230 VAC
Strömförbrukning: 30 mA @ 12 V (stand-by)/500 mA maxförbrukning
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: Intern antenn med SMA-kontakt
Kapsling: IP65
Vikt: 950 g
Mått: 215 x 185 x 95 mm
Tillval: Backupbatteri
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF3

QuickGuide MultiGuard Master RF
Hämta broschyr MultiGuard Master RF

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök