skip to Main Content

Multiguard Technic-IO

3 324,00kr Ex.moms

Sändare för överföring av mätvärden från givare. Många ingångar för analoga givare, digitala givare och temperaturgivare.

För de flesta typer av givare
Dubbla reläutgångar
Inbyggt backupbatteri
Kan kompletteras med GPS

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: För leveranstid ring 08-659 43 00 Artikelnr: P020010 Kategorier: , , Etikett:
Multiguard Technic-IO är en GSM-baserad larmsändare/fjärrstyrningsenhet med in- och utgångar inrymd i en kompakt kapsling med diskret profil. GSM-enheten är avsedd för mätning och insamling av olika tekniska larm samtidigt som den kan aktivera externa funktioner, till exempel ljusindikering och siren genom dess reläutgångar. Den har också en ingång till vilken en GPS eller klimatsensor kan kopplas beroende på applikation. Tack vare det medföljande li-jonbatteriet är enheten fullt funktionsduglig i 2 dagar utan extern strömförsörjning.

Övervaka och styr via mobilnäten

Multiguard Technic-IO kan användas för att ta emot larm eller via SMS, samtal, via en webbapp* eller via en hemsida. Den skickar larm som textmeddelanden eller DTMF-samtal men kan även anslutas till en larmcentral och kommunicera via SIA-IP-protokollet. Enheten kan mäta exempelvis yttre temperatur, tryck och fuktighet med analoga givare, logga mätningarna, meddela vid spänningsfel och när spänningen återvänder. Upp till 25 användare kan läggas in i enheten och övervaka och styra dess funktioner.

12V
Skruvplint
PT100/PTC
GSM
Inkl.antenn
Garanti

Många anslutningsalternativ

Profort Multiguard Technic-IO har tre digitala ingångar, som även kan användas som pulsräknare, samt två analoga ingångar som kan anslutas till i stort sett valfri analog givare (0-20 mA eller 0-10 V). Den ena av de analoga ingången kan användas som digital ingång, eller för anslutning av PTC-givare. Den andra analoga ingången kan användas med 0-10V, 0/4-20 mA, PT100, PTC-givare eller som ytterligare en digital ingång. Om en ingång aktiveras eller överstiger en satt nivå skickas larm samtidigt som enheten kan aktivera exempelvis en utgång om en viss nivå uppnås.

Enheten har en strömmatningsutgång som kan strömförsörja givare med 12VDC-24VDC, max 100mA. Multiguard Technic-IO har också en RS-232 port för anslutning till PC eller PLC. Via en AUX-ingång (mini-USB) kan enheten kompletteras med antingen GPS eller temperatur och fuktsensor.

Styr på distans

Multiguard Technic-IO har dubbla reläutgångar som kan styra laster upp till [email protected] VAC tack vare kraftfulla, inbyggda reläer. Utgången styrs via webbapp, via webläsare, via sms eller med DTMF-toner. Tillverkaren av produkten tillhandahåller en webportal och en webbapp.

Enhetens två galvaniskt isolerade reläutgångar kan belastas med upp till [email protected] VAC/36 VDC vilket gör att behov av ytterligare reläer inte brukar behövas. Multiguard Technic-IO har en inbyggd kalender för att schemalägga till och frånslag av utgångarna, 36 tider kan läggas in och genom en exakt intern klocka behöver inte klockan justeras utan fungerar utan tidsavvikelser.

För de flesta typer av givare

Multiguard Technic-IOs ingångar kan användas för att detektera nivåer eller gränsvärden och de kan agera vid en förbestämd nivå. Exempelvis om en nivågivare, larmsensorer och lägesgivare eller tryckgivare når en viss nivå kan utgången aktiveras, detta gör att enheten kan fungera som ett fristående automationssystem.

Multiguard Technic-IO skickar även larm när det angivna gränsvärdet uppnåtts och det finns plats för hela 25 nummer som kan läggas in som behöriga mottagare i enheten. När larm detekteras skickas meddelanden som SMS eller genom DTMF-toner. Multiguard Technic-IO kan också skicka larm med SIA IP-protokollet som hanteras av många larmcentraler.

Övrigt

Multiguard Technic-IO kan användas för att logga mätvärden och med ett väl tilltaget minne kan loggar sparas i enheten. Som exempel, om enheten behöver mäta ett värde var trettionde minut kan den lagra statistik för 16 månader innan minnesplatsen är slut och data börjar skrivas över. Technic-IO har en RS-232 port för anslutning till PC eller PLC.

Multiguard Technic-IO levereras med backupbatteri, ett batteri som laddas kontinuerligt och räcker för cirka 2 dagars strömförsörjning av enheten vid strömavbrott.

Multiguard Technic-IO kan monteras på vägg eller liknande underlag. Multiguard Technic-IO levereras med en integrerad antenn som kan bytas till en kraftfullare extern antenn om behov finns. Technic-IO kan programmeras via RS-232 eller via internet (GPRS). Multiguard Technic-IO levereras med ett 230 VAC-nätaggregat. Alla elektriska anslutningar sker med skruvplintar.

* De appar man normalt har i mobilen är så kallade native-appar. En webbapp är en responsiv hemsida man når från mobilen och kan spara som bokmärke på hemskärmen.

  • Multiguard DIN6 Från Profort

    Multiguard DIN6 från Profort

    Kompakt larmsändare/fjärrstyrningsenhet för analoga och digitala I/O. Övervaka dina I/O via mobilnäten i realtid. DIN6 är en kompakt larmsändare som ryms på DIN-skena och i normkapsling. För många typer...
    4 938,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation Multiguard Technic-IO
Frekvensområde: GSM 900/1800
Ingångar: 3 st digitala
1 st digital/PTC
1 st digital/PT100/PTC/analog (0-10 V alt 0/4-20 mA)
Utgångar: 2 st potentialfria eller 250 [email protected] A
Backupbatteri: Ingår
Matningsspänning: 230 VAC (nätaggregat ingår)
Strömförbrukning: 2 mA @ 12 V (stand-by)/150 mA maxförbrukning
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: Intern antenn med SMA-kontakt
Kapsling: Montering på vägg
Tillval: Fukt/temperaturprob, GPS
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF3

Manual multiguard
Datablad multiguard technic

Appar

App iOS
App Google Play

Appen heter CAM som står för control, alarm och monitoring

Innan man startar appen måste man skapa ett konto i Masterview: https://profort.com/masterview/ och där lägga till enheten. Simkortet måste stödja sms och surf.
Välj modell
I appen ska du tänka på att inte använda + tecken före 46 samma i uppsättningen för GPRS, däremot ska det vara med under mottagare styrningsenhet.
gprs-profort

Ladda hem PC-program till programmering (Lösenord = M30GU8)

För programmering via internet måste du skicka följande SMS för uppkoppling till tillverkarens server (OBS! SIM-kort öppet för datatrafik):

’1234 EA (om SIM-kortets nummer är 761234567: ’1234 EA 761234567 761234567’ utan +46. Användarnamn i enheten blir 761234567)
’1234 EG (rätt APN, för Telia: ’1234 EG ONLINE.TELIA.SE’)

Programmering kan lösas via Proforts webportal: www.setup.masterview.dk efter det att EA och EG är skickat till enheten.

Om du använder appen kan du aktivera alla funktioner du programmerat i enheten. I detta fall blir användarnamnet: 761234567 och lösenordet ’1234’

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök