skip to Main Content

AKKR8 templarmpaket

3 300,00kr Ex.moms

Hårdvara och SIM-kort ingår
Plattform för datainsamling/presentation

AKKR8 larmpaket är startklara produkter redo för övervakning av tre larmingångar, samt övervakning av temperatur och fukt. Denna enhet kan styra en reläutgång vid en temperaturgräns, en gräns du kan konfigurera på distans.

Denna artikel kan du även beställa hos Ahlsell.

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: 3 i lager Artikelnr: A110110 Kategori: Etikett:

Temperaturlarmpaket med IoT-plattform

thingsboard panelAKKR8 larmpaket bygger på den svenskutvecklade sensorn AKKR8, en sensor specialiserad på mätning av temperatur och luftfuktighet i inomhusmiljöer eller i skyddade utomhusmiljöer. Den har inbyggt stöd för 4G/5G och levereras med SIM-kort och mobilabonnemang ingår. Du får till gång till en översiktlig plattform där du kan se temperaturvärden och luftfuktighet samt så klart även status på larmingångarna. Du kan både hämta realtidsdata eller statistik. Larmpaketet kopplar upp sig via mobilnätet och kan skicka SMS vid larm eller avvikelse. All mätdata samlas i en webportal för enkel access.

Enheten har även tre digitala ingångar, en reläutgång och stöd för extern tempgivare.
Ansluter via mobilnäten
Inklusive nätaggregat och batteri
Konfigurerat och klart

Inbyggda givare

Detta paket mäter temperatur och luftfuktighet via givare på kortet. På kortets skruvplint sitter en temperaturgivare vars temperatur styr reläutgången. Denna givare kan enkelt bytas ut mot en extern temperaturgivare som kan användas för att mäta temperatur i luft, vätskor osv. Så länge givaren är av typen Dallas 1-wire kommer enheten att detektera sensorn.

Laddbart
Temperatur
Luftfuktighet
3 ingångar
Tempstyrt relä
1-wire/Tillval
ingår

Dallas 1-wire är noggranna och ger dig tillförlitliga mätningar, du hittar passande sensorer längst ned på sidan. Om du vill installera ytterligare sensorer så behöver du kontakta oss för att presentationen av data i plattformen skall bli rätt så att du ser alla sensorer, men det är något vi löser åt dig.

Allt du behöver

Vi levererar denna som ett paket där du får

IoT-sensor med inbyggda givare
Datatrafik till vår plattform via mobilnäten
Presentation och lagring av data
Larm via SMS eller mail

Att komma igång är lätt som 1-2-3

1-2-3-igång
1/4-dels avdelare
1. Slå på strömmen · 2. Scanna QR-koden · 3. Se dina mätningar

Kontinuerlig övervakning

Anslutning av strömSensorn mäter temperatur och luftfuktighet samt scannar av alla ingångar ett antal gånger per dygn och skickar mätdata till plattformen där du kan hämta driftsdata i realtid, och även se historiska mätningar. Mäter du ett fåtal gånger per dag kan du nå batteritider på upp till ett år, mäter du oftare förkortas batteritiden till månader eller veckor. Hur många mätpunkter som skall lagras i enheten väljer du själv via vår web-plattform där du även kan ställa in olika schema för dag och natt för enheten.

Om en digital ingång löser ut kopplar enheten upp sig mot mobilnätet och skickar SMS till behöriga nummer, parallellt skickas data till plattformen som kan larma ut via mail vid avvikelser.

Enhetens utgång ställs in att aktiveras vid passerade temperaturgränser. Enheten kommer att sätta utgången hög när den vaknar upp enligt sitt ordinarie schema. Du kan även se utgångens status via plattformen.

Eftersom batteriet är laddningsbart så skonar du miljön genom att ni inte behöver byta batteri regelbundet. Genom att vår enhet har inbyggd batteriladdare kan batteriet laddas upp om och om igen. Du kan också välja att ha den ansluten till nätström kontinuerligt och bara ha batteriet som backup om strömmen går. Laddaren ansluts via en laddkontakt på enhetens kortsida. Både laddningsbart batteri och laddare ingår.

IoT-plattform inkluderat

AKKR8-sensorerna skickar enhets- och sensordata till vår IoT-plattform. Innan leverans är sensorn färdig att skicka data till ditt konto.

larmpaket unboxingMed enkel anslutning till mobilnätet och en omfattande konfigurations- och övervakningsplattform, är dessa lösningar perfekta för dig som vill ha kontroll över dina egendomar och värden på distans. Följ med på vår unboxing där vi utforskar produktens unika egenskaper, installation och hur du kan dra nytta av dessa toppmoderna lösningar för att göra din vardag enklare.

Miljösmartare med laddbart batteri

Eftersom batteriet är laddningsbart så skonar du miljön genom att ni inte behöver byta batteri regelbundet. Genom att vår enhet har inbyggd batteriladdare kan batteriet laddas upp om och om igen. Du kan också välja att ha den ansluten till nätström kontinuerligt och bara ha batteriet som backup om strömmen går. Laddaren ansluts via en laddkontakt på enhetens kortsida. Både laddningsbart batteri och laddare ingår.

Strömförsörjningen kan även vara en 5V-solpanel (ingår inte), som laddar enhetens batteri under dygnets ljusa timmar, och sedan kan enheten arbeta från batteriet under de mörka timmarna. Det är viktigt att notera att batteriladdningsregulatorn är utformad så att batteriet inte kommer att laddas när temperaturen faller under 1°C, på samma sätt när temperaturen stiger över 45°C. Det är möjligt att använda enheten mellan -20 och 0°C, och även mellan 45 och 60°C givet ström är tillgänglig från batteriet eller externt; endast om den används från batteriet och laddningsnivån är urladdad kommer den att sluta fungera. Denna styrning beror på det faktum att litiumbatterier inte bör laddas vid låga eller höga temperaturer.

Plattform för presentation
Inklusive SIM-kort
Lätt att komma igång

Vid beställning betalar du för hårdvara plus IoT-plattform och abonnemang förbetalt i 12 månader med upp till 10 SMS per månad, övertrafik debiteras med 1 kr/SMS. Avtalet tecknas för 12 månader och därefter debiteras 50 kr per sensor och månad.
 • Temperaturgivare 1 M Kabel

  Temperaturgivare 1 m kabel

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire med 1 meter kabel. Robust utförande i rostfritt med svart kabel. För temperaturmätningar utomhus och inomhus.
  49,00kr Ex.moms
 • Temperaturgivare 3 M Kabel

  Temperaturgivare 3 m kabel

  Tretråds temperaturgivare Dallas 1-wire med 1 meter kabel. Robust utförande i rostfritt med svart kabel. För temperaturmätningar utomhus och inomhus.
  59,00kr Ex.moms
 • Väggfäste AKKR8

  Väggfäste AKKR8

  Väggmonteringsfäste i plast för AKKR8 IoT-sensorer. Fästet gör det lätt att snabbt sätta upp och ta bort sensorn från en vägg exempelvis. Fästet är i naturvitt.
  98,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation
Spänningsmatning 5 V matning/batteri
SIM-kort: Abonnemang ingår
Montering: Mot montageplåt, vägg eller liknande. Fästen som tillval
Antenn: Inbyggd
Anslutningar: Skruvplint för Dallas 1-wire och ström
LED-indikering: Status
Temperaturområde: -20 – +55°C hårdvara
Kapsling: Plast
Dimensioner (B x H X D): 124,3×67,3×35 mm
Frekvensband: Låga band: 5, 8, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 26, 28 (699-960 MHz)
Mellanband: 1, 2, 3, 4, 25, 66 (1710 to 2170 MHz)
3GPP Standards: R13 LTE Cat M1 / NB1
Certifiering: CE(RED), UKCA
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Den nördiga beskrivningen är att sensorn har en monolitisk integrerad krets för att mäta fuktighet och temperatur. Den har låg avvikelse i mätvärden och hysteres, den har en utmärkt långtidsstabilitet. Fukt- och temperatursensorerna är kalibrerade från fabrik och kalibreringsdata lagras på chipet. Detta säkerställer att sensorerna är kalibrerade lika, utan att någon omkalibrering eller programvaruändring krävs. Sensorn erbjuder en noggrann, energisnål, fabrikskalibrerad digital lösning som är idealisk för att mäta fuktighet och temperatur. Om du sätter enheten till att ladda upp ofta kommer temperaturen i kapslingen att stiga, i sådana fall rekommenderas en extern temperaturmätning.

Precisionssensor för relativ fuktighet: ± 3 % RH (max), 0-80 % RH
Temperaturgivare med hög noggrannhet ±0,4 °C (max), -10 till 85 °C
Driftsintervall 0-100 % RH

Noggrann givare

Vår temperatur-/fuktighetssensor är mycket noggrann, men den kan ge felaktiga avläsningar om den kommer i kontakt med vatten, till exempel vid kraftig kondensering. När luft med en viss temperatur och relativ luftfuktighet kyls ner kommer den relativa luftfuktigheten att öka. Om du har en yta som är kall kommer vattenånga vid en viss temperatur att kondensera på ytan. Vi avråder därför från installation utomhus vid kraftiga temperaturavvikelser.

AKKR8 stöder externa temperatursonder (Dallas 1-wire) som kan anslutas till skruvterminalerna på kortet med GND, DATA och 3V3. 1-wire-gränssnittet har tre skruvplintsanslutningar på kortet, men det kan också användas med enheter med två anslutningar. När du använder enheter med tre anslutningar ansluts strömförsörjningspinnen till 3V3, annars bortser du från den. Det finns redan ett motstånd på kortet, så du behöver inte tänka på att koppla in ett ytterligare.

one wire anslutning

AKKR8 sensorn är 1-Wire-master och förväntas därför leverera ström till de externa enheterna på 3,3 V. Du skall inte mata AKKR8 med 3,3 V från andra enheter via Dallas 1-wire.

Stöd för flera givare

Varje 1-Wire slavenhet har en garanterad unik adress som lagrats i en minneskrets. Detta gör det möjligt för AKKR8 att hantera flera enheter av samma typ utan konflikt mellan enheterna. Du kan ansluta upp till tio stycken Dallas 1-wire temperatursensorer till en master. En annan fördel med Dallas 1-wire är att signalen inte påverkas av kabellängdens resistans, men en maxlängd på 25 meter är vad man normalt rekommenderar.

Normal karaktäristik för en Dallas DS18B20 är att de är avsedda för mätområde -55°C till +125°C med ±0.5°C noggrannhet i området -10°C to +85°C.

Vår plattform mydevices.cloud är en skalbar molnplattform för data. Väl sensorerna börjar att rapportera in data kan du se dem direkt i ditt konto. Du kan nå detta via dator, mobil eller surfplatta och hämta data via en exportfunktion för behandling i externt system.

I plattformen kan du enkelt sätta upp larmer själv och få ett mail om något avviker eller om något går utanför ordinarie gränser. Härifrån kan du även styra alla inställningar av enheten.

Här hittar du kom-igång-guiden till vår IoT-plattform.

Du installerar produkten via vår kom-igång-guide som du kan hitta här.

Larm och temperaturlarmpaket

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök