skip to Main Content

Wzzard LoRa Sensornod

Wzzard LoRa är en plattform för att koppla upp standardsensorer och applikationer trådlöst- Wzzard LoRa är sensornoder som kommunicerar trådlöst med en SmartSwarm Gateway via 868 MHz och LoRa-teknik. Denna gateway kan sedan ansluta till internet via fast eller trådlös anslutning.

Batteridriven
Miljötålig
Hög säkerhet
För alla typer av givare

Artikelnr: B300501 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Wzzardnoderna ger trådlös uppkoppling till standardsensorer och kommunicerar via den trådlösa LoRa-standarden som ger en pålitlig överföring av sensordata mellan sensorer om omvärlden. Wzzard kommunicerar via LoRa som gör det möjligt att bygga både publika och privata LoRa-nät. Systemet består av sensornoder och en Gateway som kan ansluta till internet via kabel eller mobilnät och skicka sensordata till system som kan hantera IoT-data (MQTT eller JSON).

LoRa för standardsensorer

Wzzard från Advantech är intelligenta sensornoder avsedda för industriella applikationer, det är tåliga produkter inrymda i en IP66 kapsling. De trådlösa sensornoderna i nätet kan anslutas till praktiskt taget alla typer av standardsensorer och givare som följer normala industristandarder. Noderna, som finns i utföranden för olika givare, ansluts enkelt till standardsensorer. Noderna finns i modeller som kombinerar analoga ingångar, digital ingångar/utgångar och termoelement och alla noder är utrustade med en intern temperatursensor. Noderna har också en RS-232 port för konfiguration och en modell av noderna har RS-485-port och kan anslutas till ett MODBUS-system. De flesta noderna har antingen M12-kontakt, skruvplint eller fast kablage för anslutning till externa sensorer.

Säkert och skalbart

Wzzard finns i olika utföranden för kortare avstånd, baserade på 2,4 GHz och standarden 802.15.4e som ger en tidssynkroniserad kanalskiftning, samt LoRa private för privata LoRa-nät och en modell för publika LoRa-nät. Systemet är kraftfullt och avsett för korta avstånd (2,4 GHz) eller långa avstånd (LoRa). Nya noder kan läggas till under drift och nätet kommer dynamiskt att anpassa sig till de nya noder som läggs till eller tas bort.

lora-wzzard nod filmWzzard-noderna är perfekta för att hämta data ifrån standardsensorer, utan att påverka det befintliga systemet. Man kan alltså ansluta en standardsensor, till exempel analoga och digitala givare, direkt till enheterna. Dom överför sen mätdata trådlöst till en gateway, som i sin tur överför mätinformationen till en molntjänst eller en annan applikation som du har där du kan hämta ut mätdata som du behöver.

Batterier eller solceller

Wzzardsensorerna är strömsnåla och klarar många år på batterier, de har dessutom stöd för solceller och batteridrivna tillämpningar. Wzzardsensorerna konfigureras enkelt via en molntjänst, där kan man ange parametrar som skalning, ange värden i klartext, anpassa namn, geografisk plats och annan information som underlättar integration.

Wzzard är också lätt att installera i fält. Noderna kan fästas på snart sagt vilken yta som helst. De kan skruvas fast via monteringsöron eller enkelt fästas på metallytor genom kraftiga, integrerade, magneter. Den IP66-klassade kapslingen av armerad polyester gör att enheterna är användbara i alla industriella eller tyngre miljöer.

Kantintelligens

Wzzardnoderna har en hel del inbyggd logik och flyttar intelligensen till nätverkets utkanter. Wzzardnoderna kan spara batteri genom att endast kommunicera när de angivna tröskelvärdena eller satta larmgränserna överskrids. Noderna kan skicka information som gps-position, enhetsnamn och annan anslutningsinformation i sitt protokoll. Detta eliminerar onödig trafik i nätet, minskar nätverkets resurser och dessutom minimeras kostnaden för datakommunikation om mobilnäten används för uppkoppling.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Wzzard LoRa
Spänningsmatning 6-12 V matning
Batteridrift: 3,6V 2400 mAh litium AA-batterier
Batterilivslängd: Upp till 5 år (beroende på sampling och rapportering)
Anslutningsdon: M12 don eller
fast kablage med snabbkoppling (1,8 meter)
Sensorgränssnitt: Analog ingång (0-5 VDC, 0-20 mA, 4-20 mA)
Digital ingång (0-48 VDC)
Digital ingång frekvens 1-1 kHz (noggrannhet +/1 1 Hz)
Digital ingång pulsräknare
Integrerad accelerometer i tre dimensioner
Integrerad temperatursensor
Termoelement J, K, N, R, S, T, B, E-typ
Termistor 10K NTC
Digital utgång (0-30 VDC)
Antenn: Extern antenn, RP-SMA, rundstrålande 3,8 dBi
Diameter: 194 mm
Montering: Magnetisk montering via intern magnet med dragkraft 2,13 kg
Monteringsöron 4 st M5
Temperaturområde: -40 – +80°C
Kapsling: IP66-klassad, fiberarmerad polyester
Vikt: 0,34 kg
Trådlös kommunikation: LoRa
Protokoll: MQTT-SN, MQTT, JSON
Statusled: Nätverksanslutning
Säkerhet: Enhetsautenticering
128 bitars AES kryptering med multipla nycklar
Message integrity check (MIC)
Synkroniserade nycklar som roteras
Anpassningsbar rotation av nycklar
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer och dokument

Hämta engelskt datablad

Back To Top
×Close search
Sök