skip to Main Content

Maestro M111 2G

Maestro M111 är ett GSM/GPRS modem som används för att koppla seriella utrustningar till internet. GSM-modemet har yttre antenn och en beprövad konstruktion.

GSM/GPRS
Last gasp (option)
Två I/Os
Kompetenta konfigurationsverktyg

Artikelnr: B002039 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Maestro M111 GSM-modem är utformade för att ge anslutning över ett brett spektrum av M2M- och IoT-applikationer. De tillåter internetanslutning via en seriell port till utrustningar som PLC, styrsystem, elmätare eller automater.

GSM modem för RS-232

Maestro M111 är ett GSM-modem som fungerar på de två band som används för GSM/GPRS i Sverige, 900 MHz och 1800 MHz. Modemet fungerar med samtliga operatörer som stödjer GSM och GPRS. Maestro M111 är försedd med en RS-232 port för anslutning av seriella utrustningar, det har även en USB-port för enkel konfiguration av enheten. Konfiguration kan även göras via SMS, Telnet eller Maestros egna verktyg D2Sphere. Modemet har inbyggd konvertering från Modbus RTU till Modbus TCP för enkel anslutning av seriella Modbusenheter till överordnat system.

5-32
RS-232
-40-+85°
GSM/EDGE
Garanti
I/O
Tillval

Maestro M111 -robusta GSM-modem

Maestro M111-modemen är inrymda i en metallkapsling som ger ett bra skydd i industriella miljöer, fordon och vid montering i exempelvis varuautomater eller fastigheter. Maestro 100-serien har tillverkats i olika utföranden i över 15 år och är kända för driftstabilitet, bra prestanda och de fungerar år ut och år in. Maestro M111 har en låg vikt på endast 80 gram, kompakta yttermått och en beprövad konstruktion. Modemet är konstruerat för industriellt bruk och är baserad på komponenter som klarar både vibrationer, fukt samt kyla och värme. Modemet har ett brett spänningsmatningsområde på 8-32 VDC för anslutning till nätaggregat eller yttre spänningsmatningskälla. Modemet har en SMA-honkontakt för anslutning av yttre antenn.

Modemet har också en I/O-port för anslutning av en ingång och en utgång som kan användas för att övervaka externa driftslarm exempelvis och för att fjärrstyra anslutna elektriska förbrukare.

Film om Maestro M110 GSM-modemMaestro M100 är ett robust och kompakt modem med GSM/GPRS-anslutning, ett modem som ger internetanslutning via GSM-nätet åt seriella utrustningar. Ett industriklassat och robust modem, känt för att aldrig tappa kontakten.

Modem som inte tappar kontakten

Maestro M111 har utrustats med en rad funktioner för att inte tappa kontakten med omvärlden, det har en network connectivity watchdog, det vill säga en funktion som kontrollerar att nätet är tillgängligt för överföring av data med en automatisk omstart vid tappad kontakt. För att maximera driftsäkerheten kan Maestro M111 specialbeställas med ett tillval som kallas Last gasp, då skickar modemet ett meddelande vid strömavbrott innan modemet stängs av, det har alltså en batteribackup för en kort sista överföring innan det läggs i vila. Modemet meddelar sig med omvärlden med ett valfritt meddelande till valfritt användarnummer. Observera att detta är ett extratillval som inte är standard och som har en MoQ vid beställning.Maestro M110 serien

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Maestro M111 2G
Frekvensband: 850/900/1800/1900 (GSM/GPRS)
Överföringshastighet: GPRS klass 10
Överföringstyper: Data, fax, SMS, tal
Protokoll: TCP, UDP, FTP, HTTP, SMTP, POP3, SNMP, SSL
Kommandon: AT-kommandon
Kretskopplad data: Asynkron, transparent och icke transparent upp till 14,400 bit/s
Fax Grupp 3 (klass 1 och klass 2)
Statusindikering: Lysdioder
Kapsling: Aluminium
DIN: Fäste för DIN-skena(tillval)
Anslutning: RS-232, 15-pin D-sub hona
Spänningsmatning: Micro-Fit™ 4-pin connector
Antennkontakt: 1 st SMA hona
Mått: 60 x 60 x 21,7 mm
Vikt: 80g
Temperaturområde: -40° – +85°C
Matningsspänning: 8 – 32 VDC
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer och dokument

Hämta broschyr
Quick guide
U-blox AT-kommandon

Back To Top
×Close search
Sök