skip to Main Content

SATEL-LP8 radiomodem

SATEL-LP8 är radiomodemet i SATEL-LP-serien för det fria frekvensbandet i EU runt 869 MHz. Ett radiomodem för säkra överföringar som kan kompletteras med I/O-moduler för trådlös överföring av signaler.

DIN-monterat
Kryptering
Upp till 20 km räckvidd
Bygg ut med I/O-moduler

Artikelnr: F001030 Kategorier: , Taggar: ,

Beskrivning

SATEL-LP8 kan nå mellan något hundratal meter upp till 5 kilometer beroende på hur terräng och andra förutsättningar ser ut.

Kompakt radiomodem för EU

SATEL-LP8 är ett radiomodem för det europeiska fria frekvensbandet runt 868 MHz, ett band som kännetecknas av bra vågutbredning även över litet längre avstånd.

19-30 VDC
DIN-fäste
500 mW
RS232/485
MODBUS
Garanti
Utbyggbar

Frekvenshoppande radioteknik

Radiomodemet SATEL-LP8 kan antingen användas med fasta frekvenser eller använda frekvenshoppande radio som söker ledig kanal kontinuerligt. Detta i kombination med AES128-bitars krypteringen borgar för hög säkerheten vid överföring. Radiomodemet kan användas i punkt till punktapplikationer eller i Meshnät där systemen kan rymma upp 250 noder i ett och samma nät. Radiomodemet kan fungera med både RS-232 och RS-485, det kan enkelt anslutas till I/O-moduler tack vare radiomodemets T-BUS-anslutning. Kontakten i radiomodemets bakkant gör det möjligt att ansluta SATEL-LP I/O-moduler, upp till 32 I/O-moduler kan anslutas till en och samma radio.

Möjligheternas modem

SATEL-LP systemet är uppbyggt av expansionsmoduler för I/O och radiomodem för trådlös kommunikation. Radiomodemen kan användas både för seriell dataöverföring och till att ansluta expansionsmoduler för I/O-signaler för trådlös sammankoppling av olika typer av I/O. Varje radiomodem kan hantera upp till 32 olika I/O-moduler och varje sådan nod kan skapa punkt-till-punkt, punkt-till-multipunkt eller stora nät som kan bestå av upp till 250 noder.

produktfilm SATEL-LPSATEL-LP är ett mycket smidigt system för trådlös överföring av seriell data eller I/O-signaler. Ett kraftfullt och lättprogrammerat radiosystem som passar i de flesta industriella sammanhang.

Radiomodemet kan också användas för att ansluta I/O direkt till Modbus-system via RS-232 och RS-485-gränssnittet, radion kan dessutom fungera som en seriell dataöverföringslänk.

Radiomodemet ger en säker överföring, genom AES-kryptering och autentisering är systemets tillförlitlighet hög.

SATEL-LP 8 har ett IECEx-certifikat, vilket innebär att det kan användas i potentiellt explosiva miljöer. IECEx är mycket likt det europeiska ATEX-certifieringen, båda använder samma standarder (t ex EN-IEC 60079-0).

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation SATEL-LP8
Frekvensområde: 869,4-869,65 MHz
Mottagarkänslighet: -103 dBm (120 kbit/s)
Uteffekt: 500 mW
Överföringshastighet: 0,3-115,2 kbit/s
Effektförbrukning: 1,6 W
Mått (LxBxH): 17,5 x 99 x 114,5 mm
Vikt: 190 g
Spänningsmatning: 19,2-30,5 VDC
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer och dokument

Översiktsbroschyr
Hämta datablad
Hämta snabbguide

Måttskiss

Måttskiss SATEL-LP8

Back To Top
×Close search
Sök