skip to Main Content

SATELLAR XT 5RC ethernetradio

Högeffektradiomodem med ethernet för nät där pålitlig uppkoppling är absolut nödvändig. SATEL XPRS (tidigare SATELLAR XT5RC) är en radiorouter som har bra prestanda och hög hastighet och som är bevisat pålitligt. Radiomodemet är kärnan i SATELs XPRS-lösning.

Ethernet
Upp till 5 W uteffekt
20-50 km räckvidd
Seriella gränssnitt

Nollställ

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , Etiketter: ,
SATEL XPRS är en digital radiorouter/radiomodem som trådlöst sammankopplar utrustningar via Ethernet, RS-232 och RS-485. SATEL XPRS bygger på en digital radioplattform med Linuxoperativsystem.

Ethernetradiomodem med Linux för kritiska system

SATEL XPRS är framtaget för kritiska tillämpningar, en radio som erbjuder en pålitlig länk, designad för åratal av säker drift. SATELs radiorouter är en bevisat pålitlig komponent att använda som hörnsten i radionät för kritisk kommunikation.

Långt och snabbt

Radiomodemet SATEL XPRS (SATELLAR XT 5RC) kan användas på litet olika frekvensband i Sverige, dessa är dina valmöjligheter som erbjuder olika typer av datahastigheter:

230 kbit/s genom att använda bredbandig överföring på 439 MHz (fri frekvens/150 kHz kanal)
121 kbit/s på fri frekvens eller egen frekvens (25 kHz kanal)

10,5-30 VDC
0,1-5 W
1 x 10/100
Övervakat
Säkert
RS-232/-485
Garanti

Genom intelligenta funktioner i radiomodemet kan data filtreras så att endast trafik som är nödvändig sänds via radiomodemet, radiomodemet vet vilka stationer som nås trådlöst och stoppar annan trafik från att sändas i luften, på så sätt kan den upplevda bandbredden ökas ytterligare. Radiomodemet har en 5W radio vilket gör att avstånd upp till 50 km inte är något problem.

SATELLAR xt5 RC radiomodem-modeller

Digital radioteknik

SATEL XPRS bygger på digital radioteknik där en fördel med DSP är att radiomodemet kan designas med hög känslighet vilket gör att radiomodemet kan fånga upp signaler på lägre nivåer än andra radiomodem. En digital radio gör det dessutom enklare att utnyttja radiokanalens fulla bandbredd för dataöverföring samtidigt som grannkanalstörningar effektivt kan sorteras bort. Med digital radioteknik kan radiosystem skapas som är frekvenseffektivare än med analog radioteknik.

satel-xprs radiorouter presentationsfilmSATEL XPRS är inte bara en radiorouter, det är en komplett lösning för din kommunikation i affärskritiska system. Kombinera olika närliggande tekniker eller bygg ditt egna privata radionät, med SATEL XPRS är möjligheterna många!

Robust konstruktion

Radiomodemets alla anslutningar är i botten och DIN-fästen kan monteras på kortsidan eller bakstycket, detta gör radion lätt att montera på det sätt som passar bäst.

SATEL XPRS IP-radio

SATELLAR XT5 RC radiomodem utan displaySATEL XPRS IP-radio har Ethernet, USB, RS-232 och RS-485. Radiomodemet är har Linuxmjukvara med processorkraft och minne för att rymma kundspecifika mjukvaruapplikationer.

SATEL XPRS IP-radio med display

SATELLAR XT5 RC radiomodem med displayEgenskaper som SATEL XPRS IP-radio men med display och tryckknappar för enkel omprogrammering i fält, displayen visar även en rad driftsparametrar som spänning, signalstyrka mm.

Nå ditt radionät utifrån

SATEL XPRS går att nå över internet vilket gör det enkelt att övervaka radionätet på distans, därmed går det att nå enheter även om de är monterade i andra delar av landet än där man själv är situerad.

Nätverksplanering med NETCO

NETCO är ett nätverksplaneringsverktyg för konfiguration av SATEL XPRS radiomodem. Programmet används för att rita upp radionätet och används sedan för att konfigurera varje modem i nätet. NETCO är ett program som sparar massor av tid för den som designar radionät.
Netco nätövervakningsprogram

Övervakat radionät

SATEL XPRS kan övervakas med SNMP eller SATELs kostnadsfria NMS-program. NMS kan användas med SATEL XPRS för att övervaka radionätet och göra systemägaren varse på eventuella avvikelser.

Router eller brygga

Det mångsidiga radiomodemet SATEL XPRS XT 5RC kan konfigureras som router eller brygga beroende på hur nätet är beskaffat.

Optimerad radio

SATEL XPRS finns även i en modell som heter XPRS Optimum. Optimum har samma höga kvalitet och pålitlighet men dess funktioner är begränsade till de mest efterfrågade egenskaperna.