skip to Main Content

SATELLINE-EASy Pro

SATELLINE-EASy Pro är ett dammtätt och vattentätt IP67 klassat radiomodem. Modemet har upp till 35 W uteffekt och används i krävande applikationer.

Vattentätt
35 W
Bra för GPS/RTK
Inbyggd repeaterfunktion

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Taggar: , ,

Beskrivning

SATELLINE-EASy Pro är ett radiomodem med en 35 W högeffektradio inrymd i en IP67-klassad kåpa som erbjuder vatten- och dammskydd. Ett kraftfullt radiomodem för krävande applikationer med ett brett frekvensomfång på 70 MHz.

Vattentätt högeffektsmodem.

Radiomodemet från SATEL, SATELLINE-EASy Pro, har en räckvidd på upp till 8 mil och FEC felkorrigering gör att data både når långt och dessutom kommer fram rätt. SATELLINE-EASy Pro har RS-232 gränssnitt vars anslutningsdon liksom antennkontakten är IP67-klassade. Radiomodemet spänningsmatas med 9-16 V och kan beställas i en version med AES128-bitars kryptering samt en version utan kryptering. Radiomodemet är kompatibelt med andra radiomodem i SATELLINE-3AS och SATELLINE-EASy serien.

9-16 VDC
1-35 W
RS-232
Miljötålig
Når långt
Robust
Garanti

Dimensionerat för tuffa tag

Radiomodemet är väl konstruerat och klarar tuffa tag, vi har också testat och bevisat detta i verkliga tester. Under åtta månader följde vi ett SATELLINE-EASy Pro som vi monterade med ett spännband runt en björk. Radiomodemet satt monterat utomhus under höst, vinter och vår. Efter testet monterade vi isär radiomodemet som inte visade något spår av miljöpåverkan, därefter skickade vi det på analys hos SATEL som kunde bekräfta att radiomodemet var i samma skick som när det lämnade fabriken. Se mer av vårt test i vår film.

SATELLINE-EASy Pro filmklippUnder åtta månader följde vi ett SATELLINE-EASy Pro radiomodem i dess vardag. Det aktuella radiomodemet är vatten- och dammtätt, så vi monterade det utomhus för att se hur det hanterade vårt svenska vinterklimat. Filmen visar vårt test, från början till slut.

Lätt att ändra och programmera

Radiomodemet är väldigt enkelt att ställa in, det kan programmeras via en PC eller via knappar på fronten. Tack vare den inbyggda displayen är det lätt att ändra inställningar med knapparna i fält. Displayen visar aktuell information om radiomodemets frekvens, matningsspänningens nivå, den aktuella uteffekten samt fältstyrkan samt självklart programmeringsinställningar. En del GPS-utrustningar har redan från början stöd för programmering av radiomodemet när man ansluter det, då kan parametrar ställas in via utrustningen som ansluts medan andra situationer kräver att man programmerar modemet via en PC.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation SATELLINE-EASy Pro radiomodem
Frekvensområde: 403-473 MHz
Uteffekt: 35 W
Mottagarkänslighet: -114 dBm
Gränssnitt: RS-232
Gränssnittskontakt: Lemo kompatibel 8-pin vattentät/ 4-pin ODU
Överföringshastighet (luften): 19 200 bit/s
Överföringshastighet (RS-232): 19 200/38 400 bit/s
Matningsspänning: 9-16 VDC
Effektförbrukning: 1,8 VA (mottagning), 120 VA (sä[email protected] W)
Temperaturområde: -25(-40) – +55(+75)°C
Antennkontakt: TNC hona, 50 ohm
Kapsling: Aluminium
Vikt: 1 640 g
Mått: 189 x 138 x 71 mm (H x L x D)
Kapslingsklass: IP67
Vikt: 1 400 g
Tillverkarens benämningar: SATELLINE-EASy Pro: YM6803
SATELLINE-EASy Pro med AES128 kryptering: YM6813
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer och datablad

Hämta svensk broschyr
Konfigurationsprogram och firmware
SATELLINE-EASy Pro manual

Programmering


SATERM terminalprogram

Back To Top
×Close search
Sök