skip to Main Content

SATELLINE-EASy

SATELLINE-EASy är ett robust radiomodem för de allra vanligast förekommande frekvensbanden. Varje modell har hela 70 MHz frekvensområde i ett och samma radiomodem (utom 868-870 MHz versionen). Med kryptering som tillval

För fria/egna frekvenser
AES-kryptering
Upp till 20 km räckvidd
Inbyggd repeater

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

SATELLINE-EASy är ett klassiskt radiomodem som är byggt för dataöverföring i affärskritiska applikationer och system där svarstider och överföring utan omsändningar är viktigt.

Radiomodem med flexibiltiet

Den interna mjukvaran har en rad programmerbara funktioner som kan anpassas genom programmering via en PC, eller om modemet har inbyggd display, via knappar direkt på radiomodemets framsida.

Detta radiomodem från SATEL, SATELLINE-EASy, täcker från 330 till 473 MHz i två modeller, den ena spänner från 330-420 MHz och den andra från 403-473 MHz. Inom detta breda spann är valet av frekvens radiomodemet skall brukas på alltså en ren inställningsfråga. SATELLINE-EASy är lätt att lagerhålla och lätt att använda på olika marknader där olika frekvenser nyttjas. Radiomodemet finns också i en version för det fria frekvensbandet 868-870 MHz.

9-30 VDC
Upp t. 1 W
RS-232/-485
Tillval
Kryptering
Tillval
Garanti

Säkert radiomodem med kryptering som tillval

Radiomodemet kan beställas i en version med AES128-bitars kryptering samt en version utan kryptering. Radiomodemet har stöd för SATELs Message Routing vilket gör att modemet kan använda kommunikationsprotokollets adresseringsinformation för att styra kommunikationen i systemet rätt. Användarprotokollet används därmed för att se till att rätt anläggning får datapaketet, helt transparent för användaren. SATELs Message Routingnät är resurssnåla då varje station kan fungera både som repeater och understation, dessutom behövs en enda frekvens för att täcka mycket stora geografiska områden.

Filmklipp SATELLINE-EASySATELLINE EASy är ett klassiskt radiomodem för seriell kommunikation. Radiomodemet erbjuder korta svarstider, hög pålitlighet och hög kvalitet. Perfekt byggsten för nät som alltid måste vara tillgängliga. Med ett operatörsoberoende radiomodem erhåller du en pålitlig länk oavsett väder.

SCADA-system i VA-verk

Radiomodem med NMS till VA-verkVA-segmentet i Norden använder radiomodem i hög utsträckning då dess pålitlighet och tillgänglighet har varit faktorer till att systemen fungerat mycket pålitligt. Nokia VA-verk använder SATELs radiomodem sedan många år och är mycket nöjda med dess driftsäkerhet och prestanda.

Radiomodem VA-verk

När exakt position räknas

System för positionering med radiomodemI GNSS-system för anläggningsarbeten, maskinstyrning och obemannade farkoster är exakt position extremt viktig. Leica använder radiomodem från SATEL för att överföra korrektionsvärden och leverera en exakt position varje sekund vid konstruktion av broar, vägar och liknande.

GNSS-system

Lätt att programmera

SATELLINE-EASy kan användas för att sända på en frekvens och ta emot på en annan frekvens. Runt om i världen finns frekvenser med tre olika kanalseparationsvarianter: 12,5, 20 och 25 kHz. Samtliga dessa finns implementerade i SATELLINE-EASy, tillgängliga att konfigurera direkt i modemet, dessutom kan man använda en kanalseparation vid sändning och en annan vid mottagning.

Radiomodemet är väldigt enkelt att ställa in, en del utrustningar har redan från början stöd för programmering av radiomodemet så fort man ansluter det medan andra situationer kräver att man programmerar modemet via en PC.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation SATELLINE-EASy radiomodem
Frekvensområde: 330-420 MHz, alt 403-473 MHz
Uteffekt: 10-1 000 mW
Mottagarkänslighet: -111 till -114 dBm
Gränssnitt: Port 1: RS-232
Port 2: RS-232/-422/LVTTL/TTL alternativt RS-485 (kräver NARS-2 adapter)
Gränssnittskontakt: D15 kontakt (hona)
Överföringshastighet (luften): 19 200 bit/s
Överföringshastighet (RS-232): 300 – 38 400 bit/s
Matningsspänning: 6-30 VDC
Effektförbrukning: 1,2 W (mottagning), 7 W (sändning),0,24 W (stand-by) 5 mW (viloläge)
Temperaturområde: -25(-40) – +55(+75)°C
Antennkontakt: TNC hona, 50 ohm
Kapsling: Aluminium
Vikt: 250 g
Mått: 137 x 67 x 29 mm (H x L x D)
Tillverkarens benämningar: SATELLINE-EASy: YM6500
SATELLINE-EASy med display: YM6550
SATELLINE-EASy med AES128 kryptering: YM6510
SATELLINE-EASy med display och AES128 kryptering: YM6560
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer och datablad

Hämta svensk broschyr
Manual SATELLINE-EASy

SATELLINE-EASy datablad engelska

Programmering


SATERM terminalprogram

Back To Top
×Close search
Sök