skip to Main Content

GAMA EX-klassad förstärkt radiostyrning

GAMA är extraförstärkta sändare för radiostyrning i EX-klassade miljöer. Varje sändare har robust kapsling, nödstopp och display för enklare användning. Knapparna är försänkta för ytterligare säkerhet.

Extra stöttålig
Nödstopp enligt PLd
Programmerbara meddelanden
Många reglagealternativ

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:

Beskrivning

EX-klassad radiostyrning gama

Sändarna i Gama-serien finns i ett EX-klassat utförande och kan beställas med två eller sex funktionsknappar. Samtliga knappar och reglage på enheten är tilltagna för att kunna manövrera även med handskar på händerna. Samtliga sändare i serien har display som standard samt nödstoppsfunktion. Displayens meddelanden kan anpassas för varje applikation vilket gör sändarna fungerar i snart sagt varje applikation. Sändaren uppfyller nödstoppskraven PLe enligt EN 13849 samt SIL 3 enligt EN61508.

Extra robust radiostyrning

GAMA är extra förstärkta för att passa även i krävande tillämpningar, sändarens knappar är försänkta för att ytterligare försvåra oavsiktliga knapptryckningar. Sändaren har försetts med stötdämpande ytterhölje vilket gör den slagkraftigare.

Gama kan kommunicera med mottagaren Alto, den har 32 reläutgångar eller kan anslutas till ett styrsystem eller PLC direkt via MODBUS. Sändarens skärm kan visa information som kan anpassas för varje applikation eller visa information och återkoppling direkt från styrsystemet.

Gamaseriens sändare erbjuder säkra överföringar med hög precision. Kommunikationen i luften är dubbelriktad, något som gör att sändaren kan visa information från styrsystem eller givare anslutna till mottagaren direkt på den bakgrundsbelysta displayen. Sändaren har batteri kan bytas till extrabatteri eller snabbt laddas upp. Gamasändarna är kompakta, lätta och robusta och erbjuder en mycket bra ergonomi. Varje sändare har som standard finns en nödstoppsknapp samt av- och på-knapp. Kommunikation mellan sändare och mottagare sker kontinuerligt och skulle kommunikationen avbrytas så nödstoppas processen.

Produktpresentation industriell radiostyrningIndustriell radiostyrning för EX-miljöer med inbyggt nödstopp och en rad olika reglagealternativ. Sändare som fungerar i de hårdaste miljöer med ett brett urval av mottagare för reläer eller för inkoppling till styrsystem matchar de många sändaralternativen.

Radiostyrningen Gama finns med sex eller tio stycken funktionsknappar. Sexknapparsmodellen kan levereras med sex stycken enstegs- eller sex stycken tvåstegsknappar, alternativt med fyra stycken enstegs- och två stycken tvåstegsknappar. Tioknapparsmodellen kan levereras med tio stycken enstegs- eller tio stycken tvåstegsknappar alternativt med fyra stycken enstegs- och sex stycken tvåstegsknappar eller två stycken enstegs- och åtta stycken tvåstegsknappar.

radiostyrning med display och nödstopp

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
ATEX 94/9/CE
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE/ROHS/WEEE

Radiostyning med nödstopp

Tilläggsfunktioner ger ökad säkerhet

Sändarna kan extrautrustas med en rad olika funktioner för att passa i speciella applikationer som kräver en högre säkerhetsnivå. Genom att utrusta sändaren med en IR-mottagare kan användningsområden fysiskt begränsas till vissa zoner.

Funktionsknapparna på sändaren är godkända enligt SIL2 – PLd och är speciellt utformade för att minimera risken för arbetsskador, de är försänkta för att undvika oavsiktlig aktivering. Sändaren kan förses med extra tryckknappar (av/på), yttre antenn eller vibrationslarm.

USB-kontakt under batteriluckan på enhetens baksida gör det möjligt att anpassa dess funktioner från en PC. Sändarna kan beställas för 433 MHz eller 869 MHz frekvensband, bägge banden är licensfria i EU. Räckvidd är cirka 100 meter i industriell miljö och upp till 300 m utomhus.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Gama
Typ Sändare med knappar
Funktionsknappar 6/10 stycken
Kapslingsmaterial Förstärkt ABS plast
Kapslingsklass IP65
Mått 290 x 93 x 64 mm (sexknapparsutförande)
360 x 93 x 64 mm (tolvknapparsutförande)
Vikt 790 g (sexknapparsutförande)
860 g (tolvknapparsutförande)
Färg Grå
Nödstoppfunktion Ja
Reglage standard Av/på knapp, nödstopp
Reglage valmöjligheter: 1-stegs funktionstangenter,
2-stegs funktionstangenter
Radiotyp Transceiver
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler) eller
869 MHz (12 kanaler)
Kanalval Via funktionsknappar
Autentisering Identitetskod integrerad i mjukvaran
Sändareffekt 10 mW (licensfri)
Genomsnittlig räckvidd 100 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
Batteri Lithium ion
Batteristatus Via display
Förväntad batterilivslängd 10 timmar vid kontinuerlig användning
Drifttemperatur -20°C – +50°C
Display Bakgrundsbelyst LCD, 128 x 128 pixel
Programmering USB 2.0 Mini-B 5-pin
Vibration Vibrerande larm som tillval
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Datablad

Broschyr GAMA Atex

Back To Top
×Close search
Sök