skip to Main Content

BETA radiostyrning med display

Fjärrstyrning med två eller sex knappar och bakgrundsbelyst display. Knapparna kan vara enstegs eller tvåstegsknappar och den bakgrundsbelysta displayen kan visa en rad olika information. Flera tillvalsmöjligheter som vibration vid larm och extern antenn.

Display
Nödstopp
Programmerbara meddelanden
Robust

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:

Beskrivning

Beta-serien finns med två eller sex funktionsknappar, de har inbyggd display samt två knappar för navigation, knappar som kan manövreras även med handskar på. Det finns tre olika utföranden på knappar för den robusta sändaren som kan kommunicera med överordnade styrsystem. Sändaren uppfyller PLd enligt EN 13849 (nödstoppskrav) samt SIL 3 enligt EN61508.

Beta -fjärrstyrning med display överföring

BETA-serien är anpassningsbara och lättanvända. Genom att mottagarna i serien kan kopplas direkt till överordnat styrsystem kan meddelandet i displayen regleras av styrsystemet och visa meddelanden från en PLC eller motsvarande, detta ger stora möjligheter till individuell anpassning.

Sändare med displayBeta kombinerar stor rörelsefrihet, exakt precision och en hög produktivitet och säkerhetsnivå. Sändarna är i teknikens framkant och flyttar fram gränserna för vad som är möjligt med trådlös fjärrstyrning. Genom att kommunikationen är dubbelriktad kan sändaren visa information som återkopplas från mottagarens sensorer, till exempel gränslägesindikering. Sändaren har ett batteri som snabbt kan bytas ut eller laddas upp. Sändarna är lätta och robusta för att erbjuda en bättre ergonomi än tidigare handsändare.

Produktpresentation industriell radiostyrningRobust industriell radiostyrning med många val och olika kombinationer av reglage. Sändare med nödstopp och display väl rustade för de tuffaste miljöer. Ett brett urval av mottagare som kan kopplas till reläer eller styrsystem.

Beta-sändarna finns i olika utföranden, med två eller sex funktionsknappar. Tvåknapparsmodellen kan beställas med två enstegsknappar eller tvåstegsknappar. Sexknapparsmodellen kan utrustas med sex stycken enstegsknappar eller sex stycken tvåstegsknappar, alternativt kan den beställas med fyra stycken enstegsknappar och två stycken tvåstegsknappar. Sändaren har också en nödstoppsknapp och skulle kommunikationen tillfälligt brytas så slås mottagarens säkerhetsreläer av på samma sätt som vid aktivering av nödstoppet.

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE
ROHS
WEEE

Lång räckvidd och många tillval

Sändaren kan extrautrustas med dödmansgrepp för snabbstopp av maskin eller process om operatören tappar greppet om sändaren. Det finns också möjlighet att komplettera sändaren med IR-detektering, med denna är det möjligt att begränsa inom vilka områden sändaren skall fungera, perfekt om man vill undvika att dela in området i säkerhetszoner inom vilka operatören måste stå vid fjärrstyrning.

I botten av sändaren finns det möjlighet att montera in en extra tryckknapp (för av/på eller liknande) och det går också att montera en kontakt för extern antenn. Sändaren kan utrustas med vibrationsalarm för påkallande av operatörens uppmärksamhet. Programmeringen sköts enkelt från en PC och anslutningen sker via en USB-kontakt på enhetens baksida.

De handhållna sändarna finns för två olika fria frekvensband, 433 MHz eller 869 MHz. Sändarens uteffekt är på 10 mW som i jämförelse ger en räckvidd på upp till 100 meter i industriell miljö och upp till 300 m utomhus.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation BETA
Typ Sändare med knappar
Funktionsknappar 2/6 stycken
Kapslingsmaterial Förstärkt ABS plast
Kapslingsklass IP65
Mått 182 x 75 x 50 mm (tvåknapparsutförande)
235 x 75 x 50 mm (sexknapparsutförande)
Vikt 400 g (tvåknapparsutförande)
485 g (sexknapparsutförande)
Färg Gul
Nödstoppfunktion Ja
Reglage standard Av/på knapp, nödstopp
Reglage valmöjligheter: 1-stegs funktionstangenter,
2-stegs funktionstangenter
Radiotyp Transceiver
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler) eller
869 MHz (12 kanaler)
Kanalval Via funktionsknappar
Autentisering Identitetskod integrerad i mjukvaran
Sändareffekt 10 mW (licensfri)
Genomsnittlig räckvidd 100 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
Batteri Lithium ion
Batteristatus Via display
Förväntad batterilivslängd 10 timmar vid kontinuerlig användning
Drifttemperatur -20°C – +50°C
Display Bakgrundsbelyst LCD, 128 x 128 pixel
Programmering USB 2.0 Mini-B 5-pin
Vibration Vibrerande larm som tillval
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Datablad

Broschyr BETA

Back To Top
×Close search
Sök