skip to Main Content

GAMA: extrarobust radiostyrning med display

Fjärrstyrning med sex eller tio knappar i extra förstärkt utförande för bra funktion även i krävande miljöer. Bakgrundsbelyst display som är tålig och repsäker. Tillvalsmöjligheter som IR-mottagare för begränsade användarområden, vibration vid larm och extern antenn.

Extra förstärkt
Nödstopp
Programmerbar display
Anpassningsbar

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:

Beskrivning

Gama-serien finns med två/sex funktionsknappar samt nödstoppsfunktion. Då sändarna har inbyggd display finns två knappar för navigation som kan manövreras även med handskar på händerna. Meddelanden i displayen kan kontrolleras från PLC eller styrsystem. Sändaren uppfyller nödstoppskraven PLd enligt EN 13849 samt SIL 3 enligt EN61508.

Jay Electroniques sändare Gama är framtagna för krävande tillämpningar, knapparna är försänkta för att undvika oavsiktliga knapptryckningar samtidigt som sändaren försetts med en stötdämpande egenskaper vilket gör den robustare.

För krävande applikationer

Gama handsändare
Mottagaren till Gama kan kommunicera via MODBUS och utbyta information med PLC eller styrsystem. Det innebär att meddelandet på skärmen kan styras och programmeras via styrsystem, samtidigt som operatören kan få återkoppling på utföra manövrar direkt från fabriken styrsystem.

Produktpresentation industriell radiostyrningIndustriell radiostyrning midjesändare och handsändare i många olika modeller. Sändarna är framtagna för dagligt bruk i krävande miljöer och har inbyggt nödstopp och display. Ett brett urval av mottagare som kan kopplas till reläer eller styrsystem.

Sändarna i Gamaserien erbjuder exakt precision och hög säkerhetsnivå. Kommunikationen med mottagaren är dubbelriktad, detta gör att sändaren kan visa information från mottagaren direkt på den reptåliga, bakgrundsbelysta skärmen. Sändaren har batteri kan bytas till extrabatteri eller snabbt laddas upp. Gamasändarna är kompakta, lätta och robusta och erbjuder en mycket bra ergonomi.

Gamasändarna finns med sex eller tio funktionsknappar. Sexknapparsmodellen kan levereras med sex stycken enstegsknappar, sex stycken tvåstegsknappar eller fyra stycken enstegsknappar och två stycken tvåstegsknappar. Tioknapparsmodellen kan levereras med tio stycken enstegsknappar, tio stycken tvåstegsknappar med fyra stycken enstegsknappar och sex stycken tvåstegsknappar eller två stycken enstegsknappar och åtta stycken tvåstegsknappar. Som standard finns en nödstoppsknapp samt en av/på knapp. Kommunikationen kontrolleras kontinuerligt och skulle kommunikationen med mottagaren avbrytas så beter sig mottagaren på samma sätt som vid aktivering av nödstoppet.

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE
ROHS
WEEE

Många vettiga tillvalsfunktioner

GAMA från Jay ElextroniqueSändaren kan extrautrustas med IR-detektering vilket gör det möjligt att begränsa vilka inom vilka områden sändaren skall fungera, användbart om man vill säkerställa att operatören står inom en säkerhetszon vid fjärrstyrning.

Sändarens funktionsknappar är godkända enligt SIL2 – PLd och speciellt utformade för att minska risken för arbetsskador. I botten av sändaren finns det möjlighet att montera en extra tryckknapp eller BNC-antennkontakt, sändaren kan även utrustas med vibrationslarm som tillval.

En USB-kontakt på enhetens baksida kan användas för programmering av funktioner från en PC. Sändarna finns för två olika fria frekvensområden, 433 MHz eller 869 MHz. Det lägre bandet erbjuder 64 tillgängliga frekvenser, det högre bandet erbjuder 12 kanaler. Sändareffekten är 10 mW och ger en räckvidd på cirka 100 meter i industriell miljö och upp till 300 m utomhus.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Gama
Typ Sändare med knappar
Funktionsknappar 6/10 stycken
Kapslingsmaterial Förstärkt ABS plast
Kapslingsklass IP65
Mått 290 x 93 x 64 mm (sexknapparsutförande)
360 x 93 x 64 mm (tolvknapparsutförande)
Vikt 790 g (sexknapparsutförande)
860 g (tolvknapparsutförande)
Färg Gul
Nödstoppfunktion Ja
Reglage standard Av/på knapp, nödstopp
Reglage valmöjligheter: 1-stegs funktionstangenter,
2-stegs funktionstangenter
Radiotyp Transceiver
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler) eller
869 MHz (12 kanaler)
Kanalval Via funktionsknappar
Autentisering Identitetskod integrerad i mjukvaran
Sändareffekt 10 mW (licensfri)
Genomsnittlig räckvidd 100 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
Batteri Lithium ion
Batteristatus Via display
Förväntad batterilivslängd 10 timmar vid kontinuerlig användning
Drifttemperatur -20°C – +50°C
Display Bakgrundsbelyst LCD, 128 x 128 pixel
Programmering USB 2.0 Mini-B 5-pin
Vibration Vibrerande larm som tillval
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Datablad

Broschyr GAMA

Back To Top
×Close search
Sök