skip to Main Content

MOKA midjesändare med joystick/styrspakar

Moka kan utrustas med 2-3 joystick eller sex switchar för att styra till exempel hydraulik. Moka har dessutom plats för en rad funktionsknappar, reptålig display och dubbelriktad kommunikation. Moka uppfyller stränga nödstoppskrav.

Två eller tre joystick
Sex reglageknappar
Display
Plats för extra funktionsknappar

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:

Beskrivning

Olika modeller av Moka

Moka är den större av våra två midjesändare, en sändare som går att anpassa till olika applikationer och tillämpningar med ett i stort sett obegränsat antal reglage. Moka levereras med två till tre joysticks eller upp till sex styrspaksreglage. Moka är en robust sändare med inbyggd, display som är reptålig. Moka är en sändare helt framtagen för tuffa påfrestningar som uppfyller kraven för nödstopp, PLd enligt EN 13849 samt SIL 3 enligt EN61508.

Midjesändare med möjligheter

MOKA är anpassningsbara med en rad valmöjligheter samtidigt som låg vikt och ergonomi är prioriterade områden. Mottagarna i produktserien kan kommunicera direkt med överordnade styrsystem vilket gör att meddelanden i displayen kan bestämmas av styrsystemet. Därmed kan operatören ges återkoppling direkt från PLC eller överordnat system. Detta är anpassningsbart och användbart i snudd på oändlighet och gör det möjligt för operatören att se till exempel aktuell vikt, indikering av gränslägen, aktuellt axeltryck och så vidare.

Produktpresentation industriell radiostyrningIndustriell radiostyrning med midjesändare eller handsändare, alla med inbyggt nödstopp och display för de tuffaste miljöer. Ett brett urval av mottagare matchar sändarutbudet, dessa kan kopplas till reläer eller styrsystem.

Genom dubbelriktad kommunikation erhålls hög säkerhet. Moka midjesändare har ett utbytbart litiumjonbatteri med en genomsnittlig drifttid på 10 timmar. Batteriet laddas i en laddningsstation eller byts ut mot ett extrabatteri beroende på arbetssituation. Mokaserien rymmer ett brett urval av reglage och funktioner, genom en nästan oändlig kombination av funktioner kan sändare för många olika behov skapas.

Joystick eller styrspakar

Moka-sändarna har som standard två till tre joysticks med 1-4 lägen, det finns möjlighet att beställa joysticks med proportionell styrning samt modeller med sex stycken platser för styrspakar. Bredvid displayen finns två knappar för snabb navigation samt ytterligare fyra funktionsknappar. Om sändaren beställs med två joysticks finns plats för tolv funktionsknappar. Om man beställer modellen med tre joysticks så är antalet funktionsknappar begränsat till åtta. Utrustas sändaren med de sex styrspakarna så lämnas plats för upp till åtta funktionsknappar. Dessa funktionsknappar kan beställas som nyckelomkopplare, omkopplare med fasta lägen (0/1, Av/På osv), tvålägesknappar med återfjädrande funktion samt omkopplare med tre fasta lägen, trelägesknappar med återfjädrande funtkion samt roterande brytare med 4-12 positioner.

Som standard har sändaren nödstoppsknapp för snabb stopp av aktuell maskin eller process, om kommunikationen mellan sändare och mottagare brytas så erhålls samma funktion som vid aktivering av nödstoppet.

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE
ROHS
WEEE

Trådlös sändare med display

Ytterligare tillval gör produkten flexibel

Bland ytterligare tillval finns en extra tryckknapp på sidan samt BNC-antennkontakt vilket gör det möjligt att montera en extern antenn för längre räckvidd. Sändaren har även vibrerande larm som tillval. Programmeringen av sändaren utförs innan leverans men om du vill ändra inställningar så kan det enkelt administreras via en speciell programvara som installeras på en dator, datorn kopplas sedan via USB till enheten.

Sändarna finns tillgängliga på olika frekvensband, 433 MHz alternativt 869 MHz. På 433 MHz finns 64 tillgängliga kanaler, på det 868 MHz finns 12 kanaler. Sändaren sänder med en uteffekt på 10 mW, detta ger en räckvidd på upp till 100 meter inomhus och upp till 300 meter utomhus.

Mokasändaren kan beställas med såväl dödmansgrepp som IR-detektering. IR-detekteringen gör att sändare behöver en IR-signal för att starta, eftersom ljus har en begränsad spridning gör detta det möjligt att begränsa områdena inom vilka sändaren skall fungera. Funktionen är användbar där man vill undvika att till exempel en maskinoperatör går utanför en säkerhetszon.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation MOKA
Typ Sändare med knappar
Reglage 2/3 st joysticks/6 st knappreglage samt funktionsknappar
Kapslingsmaterial Förstärkt ABS plast
Kapslingsklass IP65
Mått 297 x 215 x 170 mm
Vikt 1 800 g
Färg Gul
Nödstoppfunktion Ja
Reglage standard Fyra funktionsknappar, av/på knapp, nödstopp, navigationsknappar
Reglage valmöjligheter: Nyckelomkopplare, vred med två/tre lägen, tvåläges-/trelägessknappar återfjädrande, roterande omkopplare för 4-12 positioner
Radiotyp Transceiver
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler) eller
869 MHz (12 kanaler)
Kanalval Via funktionsknappar
Autentisering Identitetskod integrerad i mjukvaran
Sändareffekt 10 mW (licensfri)
Genomsnittlig räckvidd 100 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
Batteri Lithium ion
Batteristatus Via display
Förväntad batterilivslängd 10 timmar vid kontinuerlig användning
Drifttemperatur -20°C – +50°C
Display Bakgrundsbelyst LCD, 128 x 128 pixel
Programmering USB 2.0 Mini-B 5-pin
Vibration Vibrerande larm som tillval
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Datablad

Broschyr MOKA

Back To Top
×Close search
Sök