skip to Main Content

NEMO-mottagare med Profibus och ethernet

Nemo är en mottagare avsedd att integreras med industriella styrsystem som Modbus, CANopen, DeviceNet, PROFIBUS, POWERLINK eller Ethernetnätverk.

Ethernet
Industriella protokoll
Ingång för givare
I/O-port

Artikelnr: J100303 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Nemo mottagare

Den kompakta mottagaren Nemo är en mottagare för handsändare och midjesändare i Safirserien, det vill säga Pika, Moka, Beta och Gama. Nemo är avsedd att underlätta integrationen med industriella styrsystem som Modbusnätverk, CANopen, DeviceNet, PROFIBUS, POWERLINK eller Ethernetnätverk.

Passar de flesta styrsystem

Nemo är kompakt men laddad med den senaste tekniken och kan inte bara kommunicera med olika styrsystem, PLCer och liknande, den har också både ingångar och utgångar direkt i mottagaren. Dess ingångar kan kan användas för att koppla till givare som gränslägesbrytare, tryckgivare, nivågivare med mera, utgångarna kan användas för att styra en varningsindikering i form av ljud- eller ljussignal eller liknande som kan aktiveras direkt från sändaren.

Nemo har dubbla säkerhetsreläer som kan aktiveras genom att man trycker på sändarens nödstopp, om radiosignalen av någon anledning inte når mottagaren kommer säkerhetsreläerna också att aktiveras. Mottagaren har två stycken open collector utgångar och två digitala ingångar.

Produktpresentation industriell radiostyrningIndustriell radiostyrning för EX-miljöer, sändare med nödstopp och ett brett urval av mottagare för reläer eller för inkoppling till styrsystem eller fordon matchar de många sändaralternativen.

Direkt till överordnat system

Nemo kan anslutas direkt till via RS485-gränssnitt till styrsystem med CANopen eller MODBUS-system. Nemo kan kommunicera direkt med ett överordnat styrsystem eller en PLC. Genom att sändarenheterna har en display kan denna både fungera som operatörspanel och dessutom visa information i realtid från styrsystemet.

Genom att komplettera med en IR-mottagare är det möjligt att begränsa området inom vilken operatören kan använda sändaren. Med IR-sensorer kan säkra zoner skapas inom vilka användarna måste befinna sig för att kunna kontrollera processen.

Mottagare med robust konstruktion

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE
ROHS
WEEE

Slagtålig och vattenskyddad

Mottagare med ProfibusNemo har en slagtålig och vattensäker IP65 kapsling som klarar fuktiga eller kondensrika miljöer tack vare att kåpan är försedd med ett membran som ger en tät kåpa men med möjlighet att andas. Nemo är avsedd för montering på vägg eller i apparatskåp, den monteras enkelt mot underlaget med fyra skruvar.

Nemo kan monteras mot magnetiskt underlag med hjälp av magnetfästen med inbyggd stötdämpning (tillval), detta är tänkt i applikationer där mottagaren måste monteras på magnetiska ytor eller kraftigt vibrerande underlag.

Alla mottagarens inställningar lagras på ett minneskort som gör det lätt att byta mottagare om enheten behöver flyttas till en annan applikation eller om en identisk installation skall skapas. Programmeringen av enheten är enkel och kan hanteras via en USB-kontakt på mottagarens kretskort.

Alla elektriska signaler kopplas via snabbkopplingsplintar direkt i mottagaren vilket ger en enkel och tidsbesparande installationsprocess. Mottagaren har en stycken M25 kabelgenomföring och kan beställas med upp till två ytterligare kabelgenomföringar (M16) eller industriella kontaktdon med M12-anslutning.

Mottagarens inbyggda antenn ger en kompakt design men enheten kan beställas med extern antenn om räckvidden måste utökas ytterligare.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Nemo
Typ Mottagare med säkerhetsreläer, in- och utgångar
Kabelgenomföringar 1 x M25 (matning), 1 X M16 (tillval) alt 1-2 M12 industriella kontaktdon (tillval)
Kapslingsmaterial Glasfiber polyamid
Kapslingsklass IP65
Mått 190 x 120 x 60 mm
Vikt 600 g
Färg Gul
Reläer 2 x säkerhetsreläer
Max last Open collector utgång: Max 12 A sammanlagt på utgångar, 6 A max/utgång
Matningspänning 9-30 VDC
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler)/869 MHz (12 kanaler)
Antenn Inbyggd/antenn med BNC-kontakt (tillval)
Autentisering Indentitetskod i mjukvaran
Genomsnittlig räckvidd 250 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
100 meter (med inbyggd antenn)
Drifttemperatur -20°C – +60°C
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Datablad

Broschyr Nemo

Back To Top
×Close search
Sök