skip to Main Content

NEMO-mottagare med Profibus och ethernet

Nemo är en mottagare avsedd att integreras med industriella styrsystem som Modbus, CANopen, DeviceNet, PROFIBUS, POWERLINK eller Ethernetnätverk.

Ethernet
Industriella protokoll
Ingång för givare
I/O-port

Kan restnoteras

Lagerstatus: Produkten har utgått ur vårt sortiment Artikelnr: J100303 Kategori: Etikett:

Nemo mottagare

Den kompakta mottagaren Nemo är en mottagare för handsändare och midjesändare i Safirserien, det vill säga Pika, Moka, Beta och Gama. Nemo är avsedd att underlätta integrationen med industriella styrsystem som Modbusnätverk, CANopen, DeviceNet, PROFIBUS, POWERLINK eller Ethernetnätverk.

Passar de flesta styrsystem

Nemo är kompakt men laddad med den senaste tekniken och kan inte bara kommunicera med olika styrsystem, PLCer och liknande, den har också både ingångar och utgångar direkt i mottagaren. Dess ingångar kan kan användas för att koppla till givare som gränslägesbrytare, tryckgivare, nivågivare med mera, utgångarna kan användas för att styra en varningsindikering i form av ljud- eller ljussignal eller liknande som kan aktiveras direkt från sändaren.

Nemo har dubbla säkerhetsreläer som kan aktiveras genom att man trycker på sändarens nödstopp, om radiosignalen av någon anledning inte når mottagaren kommer säkerhetsreläerna också att aktiveras. Mottagaren har två stycken open collector utgångar och två digitala ingångar.

Produktpresentation industriell radiostyrningIndustriell radiostyrning för EX-miljöer, sändare med nödstopp och ett brett urval av mottagare för reläer eller för inkoppling till styrsystem eller fordon matchar de många sändaralternativen.

Direkt till överordnat system

Nemo kan anslutas direkt till via RS485-gränssnitt till styrsystem med CANopen eller MODBUS-system. Nemo kan kommunicera direkt med ett överordnat styrsystem eller en PLC. Genom att sändarenheterna har en display kan denna både fungera som operatörspanel och dessutom visa information i realtid från styrsystemet.

Genom att komplettera med en IR-mottagare är det möjligt att begränsa området inom vilken operatören kan använda sändaren. Med IR-sensorer kan säkra zoner skapas inom vilka användarna måste befinna sig för att kunna kontrollera processen.

Mottagare med robust konstruktion

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE
ROHS
WEEE

Slagtålig och vattenskyddad

Mottagare med ProfibusNemo har en slagtålig och vattensäker IP65 kapsling som klarar fuktiga eller kondensrika miljöer tack vare att kåpan är försedd med ett membran som ger en tät kåpa men med möjlighet att andas. Nemo är avsedd för montering på vägg eller i apparatskåp, den monteras enkelt mot underlaget med fyra skruvar.

Nemo kan monteras mot magnetiskt underlag med hjälp av magnetfästen med inbyggd stötdämpning (tillval), detta är tänkt i applikationer där mottagaren måste monteras på magnetiska ytor eller kraftigt vibrerande underlag.

Alla mottagarens inställningar lagras på ett minneskort som gör det lätt att byta mottagare om enheten behöver flyttas till en annan applikation eller om en identisk installation skall skapas. Programmeringen av enheten är enkel och kan hanteras via en USB-kontakt på mottagarens kretskort.

Alla elektriska signaler kopplas via snabbkopplingsplintar direkt i mottagaren vilket ger en enkel och tidsbesparande installationsprocess. Mottagaren har en stycken M25 kabelgenomföring och kan beställas med upp till två ytterligare kabelgenomföringar (M16) eller industriella kontaktdon med M12-anslutning.

Mottagarens inbyggda antenn ger en kompakt design men enheten kan beställas med extern antenn om räckvidden måste utökas ytterligare.

 • ELIO Mottagare Med 12 Reläer

  ELIO mottagare med 12 reläer

  Elio mottagare som passar samtliga fjärrstyrningar med display. Mottagaren har 12 reläer samt 2 skyddsreläer. Ett expansionskort gör det möjlighet att koppla enheten direkt till ett styrsystem via MODBUS....
 • ALTO-mottagare Med Expansionskort

  ALTO-mottagare med expansionskort

  Alto mottagare är en moduluppbyggd och anpassningsbar mottagare till samtliga fjärrstyrningar med display från Jay Electronique. Genom att mottagaren består av ett fåtal komponenter och rikt urval av tillvalskort...
 • TIMO-mottagare Med CANBUS Och MODBUS

  TIMO-mottagare med CANBUS och MODBUS

  Mottagare med CANbus, MODBUS, open collector, analoga in- och utgångar. Kompakt, industriell mottagare till fjärrstyrning, kan prata direkt med styrsystem. Bra räckvidd och kompakta yttermått, samt in- och utgångar...
 • GAMA: Extrarobust Radiostyrning Med Display

  GAMA: extrarobust radiostyrning med display

  Fjärrstyrning med sex eller tio knappar i extra förstärkt utförande för bra funktion även i krävande miljöer. Bakgrundsbelyst display som är tålig och repsäker. Tillvalsmöjligheter som IR-mottagare för begränsade...
 • BETA Radiostyrning Med Display

  BETA radiostyrning med display

  Fjärrstyrning med två eller sex knappar och bakgrundsbelyst display. Knapparna kan vara enstegs eller tvåstegsknappar och den bakgrundsbelysta displayen kan visa en rad olika information. Flera tillvalsmöjligheter som vibration...
 • PIKA: Kompakt Midjesändare Med Display

  PIKA: kompakt midjesändare med display

  Midjesändare för styrning med en eller två joysticks samt möjlighet att välja till extra funktionsknappar. Batteridriven sändare med dubbelriktad överföring. En rad extrafunktioner som dödmansgrepp och vibrerande larm. En...
 • MOKA Midjesändare Med Joystick/styrspakar

  MOKA midjesändare med joystick/styrspakar

  Moka kan utrustas med 2-3 joystick eller sex switchar för att styra till exempel hydraulik. Moka har dessutom plats för en rad funktionsknappar, reptålig display och dubbelriktad kommunikation. Moka...
Teknisk specifikation Nemo
Typ Mottagare med säkerhetsreläer, in- och utgångar
Kabelgenomföringar 1 x M25 (matning), 1 X M16 (tillval) alt 1-2 M12 industriella kontaktdon (tillval)
Kapslingsmaterial Glasfiber polyamid
Kapslingsklass IP65
Mått 190 x 120 x 60 mm
Vikt 600 g
Färg Gul
Reläer 2 x säkerhetsreläer
Max last Open collector utgång: Max 12 A sammanlagt på utgångar, 6 A max/utgång
Matningspänning 9-30 VDC
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler)/869 MHz (12 kanaler)
Antenn Inbyggd/antenn med BNC-kontakt (tillval)
Autentisering Indentitetskod i mjukvaran
Genomsnittlig räckvidd 250 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
100 meter (med inbyggd antenn)
Drifttemperatur -20°C – +60°C
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Broschyr Nemo

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök