skip to Main Content

TIMO-mottagare med CANBUS och MODBUS

Mottagare med CANbus, MODBUS, open collector, analoga in- och utgångar. Kompakt, industriell mottagare till fjärrstyrning, kan prata direkt med styrsystem. Bra räckvidd och kompakta yttermått, samt in- och utgångar för anslutning av givare.

BUS-system
IP65 kapsling
Anslut givare
Passar många situationer

Artikelnr: J100302 Kategori:

Beskrivning

TIMO mottagare

Timo är en kompakt mottagare till hand- och midjesändare Pika, Moka, Beta och Gama. Timo är en mottagare med grundläggande funktioner som både kan kopplas till styrsystem eller spegla signaler via utgångar.

Mottagare med möjligheter

Jay Electroniques mottagare TIMO är en kompakt mottagare med två säkerhetsreläer och sex stycken open collector utgångar. Den har dessutom två analoga utgångar och en analog ingång samt två digitala ingångar för att ansluta lägesgivare, tryckgivare eller motsvarande. Den kan anslutas direkt till styrsystem som kommunicerar via CANopen eller MODBUS. Timo kan kompletteras med en IR-mottagare vilken gör det möjligt att begränsa området inom vilken sändaren kan användas, totalt kan två stycken sensorer anslutas vilket gör det möjligt att skapa säkra zoner inom vilken användaren måste stå för att kunna styra en maskin.

Produktpresentation industriell radiostyrningIndustriell radiostyrning med inbyggt nödstopp och display för de tuffaste miljöer. Ett brett urval av mottagare med inkoppling till reläer eller styrsystem matchar de många sändaralternativen.

Koppla direkt till överordnat system

Timo kan tack vare CANopen och MODBUS-anslutningarna kommunicera direkt med överordnat system eller med PLC eller styrsystem, tack vare detta kan såväl handhållna som midjeburna styrningars display användas som en operatörspanel och visa meddelanden från styrsystemet.

Godkännanden
Maskinsäkerhet: EN 60204-1
Lyftanordningar: EN 13557
Säkerhetsnivå: EN 61508-1-7, EN 62061 SIL3
Nödstopp: EN 13850
Säkerhet för pers. i elektromagnetiska fält: EN 50371
Elektronisk utr. i högspänningssystem: EN 50178
Maskinsäkerhet – Styrsystem: EN 13849-1,2 PL e (kategori 4)
Elektromekaniska manöverdon: EN 60950-1
EN 301 489-1, EN 61000-6-2
EMV: EN 301 489-1,3, EN 61000-6-2, EN 62061
EMC: EN 300 220
CE
ROHS
WEEE

Väderskyddad och vattentät

Timo i två utförandenTimo är inrymd i en IP65 kapsling av robust plast, en kapsling som genom ett membran säkerställer en tät kapsling som inte har problem med kondens. Timo kan monteras på vägg genom dess fyra skruvhål. Som tillval finns ett magnetfäste som är försett med stötdämpning, detta gör det enkelt att montera mottagaren på magnetiska ytor eller kraftigt vibrerande applikationer. All information om inställningar lagras på ett SIM-kort, kortet gör det lätt att byta mottagare vid service eller att flytta mottagaren från en applikation till en annan. All programmering av enheten sker via USB-kontakten på mottagarens kretskort.

Anslutningen av elektriska signaler sker via plintar med snabbkoppling direkt inne i mottagaren för enkel och tidsbesparande installation. Mottagaren har två kabelgenomföringar (M12/M16) och som tillval finns ett industriellt kontaktdon.

Mottagaren har inbyggd antenn men kan utrustas med extern antenn vilket ökar räckvidden.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation Timo
Typ Mottagare med reläer och in- och utgångar
Kabelgenomföringar 1 x M12 (matning), 1 X M16 (signaler) alt 10/16-polig industriellt kontaktdon
Kapslingsmaterial Glasfiber polyamid
Kapslingsklass IP65
Mått 190 x 120 x 60 mm
Vikt 585 g
Färg Gul
Reläer 2 x säkerhetsreläer
Max last Open collector utgång: Max 12 A sammanlagt på utgångar, 4A max/utgång
Matningspänning 9-30 VDC
Frekvensområden 433-434 MHz (64 kanaler)/869 MHz (12 kanaler)
Antenn Inbyggd/antenn med BNC-kontakt
Autentisering Indentitetskod i mjukvaran
Genomsnittlig räckvidd 250 meter (industri)
300 meter (fri sikt)
100 meter (med inbyggd antenn)
Drifttemperatur -20°C – +60°C
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Datablad

Broschyr TIMO

Back To Top
×Close search
Sök