skip to Main Content

Advantech UR5i v2

2 959,00kr5 387,00kr Ex.moms

En 3G router som kombinerar hög 3G hastighet med stabil uppkoppling. UR5i v2 bygger på en stabil plattform med Linuxoperativsystem och en konstruktion avsedd för kontinuerlig drift. Routern är inrymd i en kapsling som finns i såväl plast som metall, bägge utförandena kan monteras på DIN-skena. Routern finns i tre versioner för att passa olika applikationer. Routern finns med dubbla SIM-kortsplatser, ethernetportar, USB och I/O-portar. En rad tillval som GPS, wifi och RS-232 portar ger en flexibel och anpassningsbar 3G router.

Valfria egenskaper
Expansionsportar
För fordon och industri
Stabil och beprövad

Rensa

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori: Etikett:
Advantech B+B Smartworx UR5i v2 är en 3G router konstruerad för att garantera en stabil uppkoppling av till exempel maskiner, betalningssystem, nätverk och fastigheter. Routern finns i tre versioner som täcker de flesta behov av pålitliga förbindelser via 3G.

Snabb 3G-router för industrins krav

UR5iv2 har stöd för både GSM och 3G, den täcker de flesta av världens GSM och 3G frekvenser. 3G routern finns i tre versioner, Basic, Full och Libratum, dessutom går den att beställa med plastkapsling eller robust kapsling av aluminium.

10-30 VDC
1-3 st
TILLVAL
1-2 st
GSM/3G

UR5i v2 kan med fördel användas i applikationer där säkerhet och pålitlighet i kombination med prestanda är viktig. Routern har en stabil konstruktion, den är byggd på industriella komponenter och den har en konstruktion anpassad för vibrationer, temperaturvariationer och andra påfrestningar. Det är helt enkelt en robust 3G-router speciellt anpassa för applikationer som kräver hög driftsäkerhet och ställer krav på pålitliga överföringar. Routern är beprövad i såväl fasta som mobila tillämpningar och den är godkänd för fordonsmontering genom dess E8-certifiering.

UR5iv2 finns i tre versioner, Libratum, basicversion och fullversion, en flexibilitet som erbjuder möjligheter till individuell anpassning och en rad val.

Grundutförande

UR5i v2 har i grundutförande följande egenskaper. Routern har även, beroende på modell en eller två extraportar som kan utöka routerns användbarhet.

två antennkontakter
spänningsmatning via skruvplint
fäste för DIN-skena
en Ethernetport
en USB port (USB host)
en I/O-port med en ingång och en utgång

I/O-porten kan användas för övervakning av en ingångs status och för att styra en utgångs nivå via SMS.

Basicversion

Routern har i basicversion en extraport, det används inte som standard men kan utrustas med funktioner som RS-232, RS-485, Ethernet, I/O eller MBUS.

3G router UR5i v2 basic med plastkapsling

Fullversion

Fullversionen av routern har dubbla SIM-kortsplatser samt inbyggd GPS. Routern kan växla SIM-kort automatiskt om täckningen blir svag, viss datamängd uppnås och så vidare. I fullversion har routern två extraportar. Den första porten kan utrustas med samma egenskaper som basicversionen ovan. Routerns andra port kan beställas med Ethernet, RS-232, RS-485 eller MBUS. Ett alternativ är att beställa din routern med wifi som då monteras på den andra extraportens plats. Som tredje port kan routern också beställas med Wireless MBUS. SD-kortsplats finns som tillval men måste beställas från fabrik.

Fullversionen kan ha totalt tre ethernetportar som kan användas som nätverksswitch. Detta minimerar behovet av externa switchar i vissa applikationer. Varje ethernetport kan istället ha ett separat nätverk om detta efterfrågas.

3G router UR5i v2 Fullversion med plastkapsling
Expansionsportar ur5iv2

Libratum

UR5i v2 Libratum har få tillval, det är istället en router med de vanligaste funktionerna. Den har två ethernetportar och dubbla SIM-kortsplatser som standard. Det gör att man kan ange primär och sekundär operatör, som i fullversionen av routern. Routern byter då automatiskt operatör enligt de villkoren man sätter upp för när den skall växla över.

De två ethernetportarna kan användas som switch eller som två separata nätverk vilket ger såväl flexibilitet som att det kan spara in kostnaden av en extern nätverksswitch. Routern har dubbla antenner för 3G och finns med wifi som tillval.

3G router UR5i v2 Libratum med plastkapsling

Basic, Full och Libratum finns med plastkapsling eller aluminiumkapsling.

Router med metallkapsling
Film om 3G router i fastigheterUppkoppling av maskiner förutspås öka kraftigt och stabilitet och tillgänglighet är två viktiga egenskaper i dessa applikationer. Vi tog med oss kameran för att ta reda på hur tillgängligheten i 3G-näten är i verkligheten och hur man som operatör kan åstadkomma ett stabilt nät för M2M. Powerit Solutions berättar om vad de värdesätter vid uppkoppling av fastigheter.

Användbara nätverksfunktioner

UR5i v2 3G router med tillbehörUR5i v2 har efterfrågade funktioner som NAT, port forward samt enkel konfiguration. Konfiguration av UR5i v2 sker via en vanlig webläsare, ett begränsat antal funktioner kan även styras på distans via SMS. Routern kan skicka SMS vid tappad 3G/GPRS kontakt eller efter strömavbrott. 3G routern UR5i v2 har stöd för bland annat SSH, PPPoE Bridge, NAT, NAT-T, VRRP samt tidssynkronisering via NTP.

UR5i v2 baseras på ett Linuxoperativsystem med utrymme för en rad kostnadsfria applikationer, mjukvarumoduler. Genom att tillverkaren tillhandahåller en rad olika funktioner kostnadsfritt kan routern enkelt anpassas för olika situationer.

Routern har stöd för säker sammankoppling via internet över VPN-tunnel. Du kan använda routern med fasta IP adresser eller med DynDNS.

UR5i v2 spänningsmatas med 10-30 V och levereras med nätaggregat, även antenner, kablar och DIN-fäste ingår.

INGÅR
GODKÄND
VPN
Tillval
Garanti

Conels routrar är baserade på ett Linux operativsystem och är fullpackade med användbara funktioner, både genom att addera hårdvara och genom ett rikt utbud av mjukvarumoduler.

Underlätta installation och drift

Advantech webaccess dmpGenom programvaran Webaccess DMP kan du hämta status från en eller flera routrar kontinuerligt och följa dina routrars status med en mängd användbar information. Webaccess DMP ger tillgång till driftsinformation för varje enskild router. Med Webaccess DMP går det att ändra konfiguration eller uppdatera firmware i en eller flera routrar på en gång via mobilnäten. Webaccess DMP kan även automatiskt läsa över inställningar till routern första gången den startas upp, därmed går det att underlätta installation av routrar avsevärt, routrarna kan i princip installeras av vem som helst.

Fjärradministrera din 3G router

Du kan fjärradministrera din router via webgränssnitt, har du en fast eller dynamisk IP-adress kan du logga in i enheten över mobilnätet och ändra i dess konfiguration. Dessutom kan du styra vissa funktioner via SMS, till exempel starta om routern, hämta statusrapport eller starta om bakomliggande utrustning genom att routern har en digital utgång.

Tunnlar

Conels routrar har stöd för en rad tunnelprotokoll som Easy VPN, Open VPN, IPSec, GRE tunnel, SSL, PPTP, X.509 och L2TP. Vi har lång erfarenhet av säker uppkoppling via mobilnäten och svarar gärna på dina frågor kring tunnlar.

Backup med VRRP

UR5i har stöd för VRRP, Virtual Router Redundancy Protocol. VRRP kan användas för att använda en router som standbyrouter för en andra router (till exempel en WAN-, ADSL- eller 4G-router).

Industriella protokoll

Conels routrar används i industriella applikationer, de har stöd för Modbus och dessutom finns bland annat wireless M-bus som tillval.

Router kopplar upp kyrkor

3G router kopplar upp kyrkor

Kyrkor är känsliga byggnader och när de skall uppgraderas med moderna styrsystem för inomhusklimatet används UR5i v2.

Router kyrkor

Router i fastighetsautomation

Pålitlig fastighetsautomation

Inom fastighetsautomation är det viktigt med pålitlig fjärranslutning. Routern UR5i v2 står för pålitligheten.

3G router för fastigheter

3G router i metallkapsling
3G router i metallkapsling

 • BB-B-XC-232 RS-232-port Till Conel V2 Router

  BB-B-XC-232 RS-232-port till Conel v2 router

  RS-232 port till Conels v2 routerserie, ger en RJ45-port på routerns framsida med RS-232 funktion. RS-232 kabel finns som tillval. Porten kan eftermonteras i alla versioner utom Libratum.
  253,00kr Ex.moms
 • BB-B-XC-ETH Ethernetkort Till Conel V2 Router

  BB-B-XC-ETH ethernetkort till Conel v2 router

  Expansionskort som ger en ytterligare nätverksport på routrar från Conel/Advantech B+B SmartWorx. Kan eftermonteras eller beställas vid leverans.
  520,00kr Ex.moms
 • BB-B-XC-485-422 RS-422-/-485-port Till Conel V2 Router

  BB-B-XC-485-422 RS-422-/-485-port till Conel v2 router

  BB-B-XC-485-422 port till Conels v2 routerserie, ger en RJ45-port på routerns framsida med RS-422/-485 funktion. Porten kan eftermonteras i alla versioner utom Libratum.
  570,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Robust IP66 Fordonsantenn För LTE

  Robust IP66 fordonsantenn för LTE

  En fordonsantenn för montering med chassiegenomföring, en antenn som är både robust, slagtålig och IP66 klassad. En antenn som levereras med SMA-hane kontakt och 2,5 meter lågförlustkabel. Antennen är...
 • BB-B-XC-CNT -I/O-port Till Conel V2 Router

  BB-B-XC-CNT -I/O-port till Conel v2 router

  Expansionskort till Conel v2 routerserien. BB-B-XC-CNT är ett populärt kort som ger I/O-port till Conels routrar. Kan eftermonteras i samtliga modeller utom Libratum.
  896,00kr Ex.moms
 • GPA05 Puckantenn Med GSM-4G/wifi

  GPA05 Puckantenn med GSM-4G/wifi

  En antenn som rymmer två antennelement, GSM/4G-antenn och wifi-antenn. Diskret antenn som monteras i 12 mm hål, vattentät enligt IP67. Riktigt kompakt, endast 50 mm diameter. Tänk på att...
  955,00kr Ex.moms
 • GPA01 -Panelantenn · GSM/3G/4G/5G

  GPA01 -Panelantenn · GSM/3G/4G/5G

  En antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden (samt de låga 4G/5G-banden) som kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Tack vare att den täcker...
  989,00kr Ex.moms
Koppla upp en VPN-anslutning med Advantech B+B Smartworx router

Säker uppkoppling med VPN

En av våra vanligaste frågor är säker uppkoppling via mobilnäten, med VPN-tunnel är det möjligt att göra en säker anslutning över internet.

VPN-uppkoppling

Komigång med router

Komigång med UR5i v2

Komigång med din router, vi går igenom de första steg du bör gå igenom efter att du packat upp din router ur kartongen.

3G router kom igång

Installera mjukvara Linux

Mjukvarumoduler

Ladda ned ytterligare funktionalitet i din router, mjukvarumoduler är helt kostnadsfria och ett bra sätt att addera funktioner.

Mjukvarumoduler

Router med inbyggd GPS

GPS i routern

Fullversionen av 3G router UR5i v2 har inbyggd GPS med möjlighet att ansluta yttre antenn, så här fungerar det i praktiken.

GPS

Router med PPPoE

PPPoE

Skapa en PPPoE anslutning från en enhet innanför 3G-routern som till exempel en PC eller ytterligare en router.

PPPoE

 • Out of Stock
  Teltonika RUT230

  Teltonika RUT230

  Teltonika RUT230 är en kompakt 3G-router med anpassad för industri och andra krävande miljöer. Routern är kompakt och har både WAN-port, LAN-port och wifi. En bra router för M2M-applikationer...
 • Out of Stock
  Maestro E200 3G Router

  Maestro E200 3G router

  Mestro E200 är en kompakt men robust 3G router med dubbla ethernetportar (LAN/WAN) samt med både wifi och GPS. Den kraftfulla 3G routern är mycket kompakt och framtagen för...
  3 794,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation UR5i v2
Frekvensområde 3G: 850/900/1900 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 850/900/1800 och 1900 MHz
Överföringshastighet: 14,4 Mbit/s max nedladdningshastighet
5,7 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval (basic): RS-232,RS-485,M-BUS, Ethernet eller I/O
Gränssnitt tillval (full): RS-232, RS-485, M-BUS, Ethernet eller I/O samt
RS-232, RS-485, Ethernet, M-BUS eller wifi
Hastighet: HSPA+ 21,1 Mbit/s/5,7 Mbit/s
Stöd för HSUPA/HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS
Stöd för: DHCP, NAT, NAT-T, X.509, IPsec, SNMP, OpenVPN, L2TP, VRRP, PPPoE Bridge med mera
Matningsspänning: 10-30 VDC
Effektförbrukning: 5,5 W
Temperaturområde: -30 – +60°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (3G), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast eller aluminium
Vikt: 150-270 g
Mått (B D H): 42×76×113 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Hämta svensk broschyr
Film: grundkonfiguration
Film: Uppdatera firmware
Film: Stabilare uppkoppling
Film: Installera user module
Senaste mjukvaruversion
Manual UR5i v2 router
Montera expansionskort
Samlingsbroschyr Conel v2 router
Komigång med Conel V2 router
Konfigurationsmanual
AT-kommandon

Jämförelse UR5i v2 modeller
Conel router basicutförande Conel UR5i v2 libratum Conel UR5i v2 router med plastkapsling
Basic Libratum Full
Ethernetportar (std) 1 st 2 st 1 st
Ethernetportar (tillval) 1 st 1-2 st
USB-port 1 st 1 st
SIM-platser 1 st 2 st 2 st
I/O port (std) 1 st 1 st
Tillvalsportar 1 st 2 st
Wifi (tillval)
Plastkapsling
Metallkapsling (tillval)

Att komma igång med UR5i v2 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

 

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

 

Komigånginstruktion som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern .

 

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: root

 

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök