skip to Main Content

Teltonika RUT230

820,00kr Ex.moms

Teltonika RUT230 är en kompakt 3G-router med anpassad för industri och andra krävande miljöer. Routern är kompakt och har både WAN-port, LAN-port och wifi. En bra router för M2M-applikationer mm.

Wifi
WAN och LAN-port
I/O-port
Metallkapsling

Artikelnr: B600036 Kategori: Tagg:

Beskrivning

RUT230 är en liten och kompakt router för 3G, en router med grundläggande funktioner till instegspris, en basrouter för uppkoppling mot omvärlden via 3G.

Teltonika RUT230 är utrustad med en sim-kortsplats som nås från routerns utsida. Genom att routern har statusindikering av signalstyrka på utsidan är det lätt att se den aktuella täckningen på platsen vilket underlättar vid installation. Genom routerns antennkontakter är det möjligt att uppgradera med andra antenner om routern skall installeras i ett fordon eller apparatskåp till exempel. Genom signalstyrkeindikeringen på routerns chassie är det lätt se den bästa monteringsplatsen för antennen under installationsprocessen. Routern har en SMA-kontakt för 3G och en stycken RP-SMA för wifi.

RUT230 -en 3G-router med basfunktioner

RUT230 är en perfekt M2M router för industriella tillämpningar där utrymmet är begränsat. Genom att den använder 3G för uppkoppling passar den i tillämpningar där stora datamängder inte behövs. Routerns 3G modul ger tillräcklig hastighet för att tillfredsställa de grundläggande kraven i M2M-applikationer med möjlighet till fjärranslutning till maskiner och processer via mobilnäten.

Routern ger hastigheter på upp till 42 Mbit/s i nedlänk och har fallback GPRS om 4G-täckning saknas. Routern levereras med nätaggregat och antenner. Routern kan enkelt monteras på DIN-skena genom att beställa till ett fäste för DIN-skena.

Routern stöd för kryptering och kan användas i STA- och AP-mode.

9-30 VDC
2 st
Ingår
1 st
3G
Ingår

Teltonika RUT230 3G router med HSPA-stöd

Inbyggt trådlöst nätverk

Genom det inbyggda trådlösa nätverket kan konfiguration och inställningar enkelt hanteras via wifi och tack vare en app kan routern konfigureras via en smartphone eller surfplatta. RUT230 har stöd för wifi-nätverk via en inbyggd 2,4 GHz wifimodul och routern stöder IEEE 802.11b/g/n wifi-standarder. Det trådlösa nätverket räcker för enstaka enheter lokalt men skall du koppla upp många enheter eller använda routern som hotspot rekommenderar vi att du tittar på kraftfullare alternativ.Routern har en in- och utgång som gör det möjligt att övervaka händelser, som att övervaka en vattennivå, kontrollera om en bom är öppen eller få larm om en dörr öppnas. Vid sådana händelser skickas larm via SMS eller e-post. Routern har en kombinerad spänningsmatnings- och I/O-kontakt, den kan drivas med 9-30 VDC matningsspänning eller genom det medföljande nätaggregatet. Tack vare en MOLEX-kontakt så sitter kabeln kvar även vid vibrationer.

Teltonika RUT230 3g-router filmKompakt 3G-router för de mest grundläggande M2M-applikationerna. En 3G-router som erbjuder basfunktioner för applikationer där utrymmet är begränsat, robust och prisvärd.

En SIM-kortplats

SIM-kortsplatsen är lätt att nå från utsidan och gör det möjligt att snabbt byta SIM-kort, dessutom går det snabbt att komma igång med routern vid installation. Routern har en del grundläggande funktioner för att hålla uppkopplingen igång. RUT230 kan pinga en extern IP-adress och om uppkopplingen bryts startar routern om. Routern kan också startas om via SMS och vill man komplettera med fasta omstartstider så kan man även lägga in det i routern.

Om du vill göra en säker uppkoppling av ditt nätverk så stöder routern OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec och GRE Tunnel.

Två Ethernet-portar

Routern är kompakt och passar bra i trånga eller kompakta utrymmen som rymmer ett begränsat antal enheter. Routerns dubbla nätverksportar kan anslutas som LAN respektive LAN eller WAN (vilket passar om routern skall användas som backup till en internetanslutning).

Routern har inbyggt stöd för Teltonikas övervaknings- och konfigurationsprogram RMS och den konfigureras genom webläsare eller Teltonika Router App, ett enkelt sätt att via wifi konfigurera routern lokalt.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation RUT230
Frekvensområde 3G: 900 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 850, 900 och 1800 MHz
Överföringshastighet 3G: 3G 43,2 Mbit/s max nedladdningshastighet,
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: 1 x Ethernet (LAN),
1 x Ethernet (LAN/WAN)
Mobilnätsstandarder: 3G HSPA+, HSUPA, HSDPA, UMTS
2G EDGE, GPRS
Nätverksfunktioner: OpenVPN, IPsec, GRE, L2TP, PPTP, NAT, DHCP
Kapsling: Aluminium
Matningsspänning: 9-30 VDC, Nätaggregat med 9 VDC spänning ingår
Strömförsörjning: Via Molex-kontakt
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA (4G), RP-SMA (WLAN) 50 ohm
Kapsling: Aluminium
Vikt: 125 g
Mått (B D H): 83 x 74 x 25 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer, dokument

Teltonika RUT230 quick-guide
Teltonika RUT230 datablad
Teltonika RUT230 Manual

Back To Top
×Close search
Sök