skip to Main Content

Advantech SmartFlex metallkapsling

8 208,00kr9 840,00kr Ex.moms

SmartFlex är en pålitlig 4G router som har både god miljötålighet och är fordonsklassad. Routern är fungerar inom ett brett temperaturspann och har både GPS och dubbla SIM-kortsplatser som standard. På tillvalslistan finns ytterligare ethernetportar, wifi, RS-232 och RS-485 port. Denna modell har metallkapsling, plastkapsling finns som tillval.

PoE som tillval
Många olika modeller
Metallkapsling som tillval
Industriell och fordonsklassad

Rensa

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori: Etikett:
SmartFlex är 4G router med robust konstruktion för pålitlig uppkoppling via 4G. Routern finns i en rad olika utföranden med ett brett urval av olika anslutningsmöjligheter, den har både stöd för dubbla operatörer och PoE. Denna modell har aluminiumkapsling men routern finns även med plastkapsling.

SmartFlex har en väldimensionerad processor som kan klara av krävande routingfunktioner, den har en konstruktion vars fokus är att routern skall klara krävande applikationer med bästa möjliga prestanda. SmartFlex är både miljötålig och klarar stora variationer i temperatur och matningspänning, den klarar även kraftiga vibrationer och är godkänd för användning i fordon.

Mångsidig LTE-router

SmartFlex är en 4G-router med stöd för de vanligaste LTE-banden (800, 900, 1800 samt 2600 MHz). Om LTE-täckning saknas växlar routern över till 3G. SmartFlex finns även i en separat version för Net1s LTE 450-nät. SmartFlex har dubbla SIM-kortsplatser med möjlighet till en primär och en sekundär operatör, vid till exempel dålig signalstyrka eller vid viss förbrukad datamängd kan routern automatiskt växla operatör, dessa villkor för operatörsbyte kan lätt ändras.

10-60 VDC
2 st
TILLVAL
2 st
4G/3G
-40-+75°C

SmartFlex grundutförande

Advantech B+B SmartWorx SmartFlex baksidaDenna modell av SmartFlex levereras i medtallkapsling med antenner, nätaggregat och kablage samt med fäste för DIN-skena. Routern har dubbla SIM-kortsplatser och inbyggd GPS. Routern har också:
2 x ethernetportar
1 x USB-port
1 x SD-kortsplats
1 x I/O-port (en utgång/två digitala ingångar).

SmartFlex är en bra lösning för såväl mobila som fasta installation, det är en bra lösning för applikationer som kräver både en kombination av snabb och pålitlig uppkoppling. SmartFlex är E8-godkänd (fordonsmontage) och den fungerar bra i mobila applikationer, den är konstruerad för att klara både vibrationer och spänningsmatning av varierande kvalitet vilket är vanligt i fordon. Routerns breda inspänningsområde, 10-60 VDC, ger ytterligare flexibilitet. SmartFlex är klassad för temperaturspannet -40°C till +75°C.
Olika modeller av Smartflex router

Många tillval

SmartFlex kan beställas med plast eller aluminiumkapsling. Oavsett kapsling finns fyra olika typer av expansionsportar, här kan du läsa mer om expansionsportarna i SmartFlex:

Tre extra ethernetportar
RS-232-port, RJ-45 anslutning
RS-232 och RS-485 port, galvaniskt frånskiljda
RS-232/RS-485 samt ethernetport, galvaniskt frånskiljda

Routrar som finns i plast och metallkapsling
SmartFlex kan också beställas med wifi vilket ger routern en ytterligare antennkontakt på fronten.

Med flera operatörer

Skyddade SIM-kort på baksidanSmartFlex finns i en version med dubbla 3G/4G-moduler som står i hot standby något som möjliggör blixtsnabb handover mellan två operatörer. SmartMotion som modellen heter kan beställas med stöd för 4G/3G/GSM eller LTE450 (Net1) moduler. De vanligaste modellerna innehåller dubbla 4G-moduler eller en 4G-modul och en Net1-modul. SmartMotion för det möjligt för routern att blixtsnabbt växla anslutning i händelse av att en av uppkopplingsvägarnas prestanda inte motsvarar kraven för stabil uppkoppling.

Ökad hastighet och stabilare anslutning

Modem bonding ger en kombination av högre hastigheter och ökad pålitlighet Modem bonding använder sig av två eller flera routrars anslutning för att lastbalansera trafiken löpande, en tjänst anpassad för dataintensiva applikationer som livestreaming eller fordon i rörelse.

Power over ethernet

Routrar i vanliga utförandenSmartFlex kan beställas med PoE, Power over Ethernet. PoE är ett tillval som gör att routern antingen kan användas för att strömförsörja andra enheter (PSE) via nätverksportarnat eller för spänningsmatning av routern med hjälp av nätverkporten (PD).

smartflex routerEn robust och pålitlig 4G-router från Conel/Advantech/B+B SmartWorx. En slitvarg i aluminiumkapsling med snabb och stabil trådlös uppkoppling via 4G-näten.

Robusta nätverksegenskaper

SmartFlex är redan från början rikt utrustad och dess Linuxoperativsystem erbjuder en rad standardfunktioner. Routern kan lätt anpassas genom tillägg av funktioner genom så kallade mjukvarumoduler vilka är kostnadsfria program som tillför ytterligare egenskaper.

Routern har stöd för såväl NAT, NAT-T, tidssynkronisering med NTP-server och stöd för port forward. Via SMS kan routern startas om och eventuella felmeddelanden kan skickas som SMS.

Konfiguration hanteras via en webläsare, antingen lokalt via nätverket eller via mobilnätet. Med hjälp av nätverksadministrationsverktyget Webaccess DMP kan routern även konfigurera sig automatiskt vid uppstart, verktyget är också användbart för att göra uppdateringar på routrar i fält, särskilt användbart vid större system. Routern kan användas med DynDNS eller fasta IP-adresser (beställs separat från din operatör).

Routern har stöd för VPN-tunnlar

IPSec
Open VPN
L2TP
X.509
GRE

SmartFlex har ett brett spänningsmatningsområde,10-60 V. Vid leverans ingår nätaggregat samt fäste för DIN-skena, antenn (ej GPS) och nätverkskabel.

INGÅR
GODKÄND
VPN
Tillval
Garanti
Tillval

Proffsboxen

IoT-ready Smartflex Smartmotion antennerFör dig som är på jakt efter en industriell kapsling till routern så kan vi rekommendera vår färdigbyggda kapsling med industriellt nätaggregat, integrerade antenner och allt du behöver för en proffsig installation i krävande miljöer. Läs mer här!

VRRP-backup

Funktionen VRRP gör det möjligt att använda en router som standby-router för en annan router, om den första routern havererar kan en annan router direkt ta över. Detta gör det möjligt att bygga nätverk med säker uppkoppling, SmartFlex routrarna har stöd för detta protokoll vilket gör att de kan användas som standby till en ADSL-router, WAN-router, eller annan 3G/4G-router.

Underlätta installation och drift

Advantech webaccess dmpGenom programvaran Webaccess DMP kan du hämta status från en eller flera routrar kontinuerligt och följa dina routrars status med en mängd användbar information. Webaccess DMP ger tillgång till driftsinformation för varje enskild router. Med Webaccess DMP går det att ändra konfiguration eller uppdatera firmware i en eller flera routrar på en gång via mobilnäten. Webaccess DMP kan även automatiskt läsa över inställningar till routern första gången den startas upp, därmed går det att underlätta installation av routrar avsevärt, routrarna kan i princip installeras av vem som helst.

 • Webaccess DMP

  Webaccess DMP

  WebAccess/DMP Generation 2 är en avancerad Enterprise-Grade plattformslösning för provisionering, övervakning, hantering och konfigurering av Advantechs routrar och IoT-gateways. Plattformen kan användas för automatisk konfiguration av enheter som installeras...
  28,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA03 Väggantenn För GSM, 3G Och 4G

  GOA03 väggantenn för GSM, 3G och 4G

  Diskret antenn i robust glasfiber för montering på vägg, fasad eller antennmast. GOA03 är en antenn som fungerar för GSM, 3G och 4G-banden samt även låga wifi-bandet. Antennen är...
  280,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  Utgår -ersätts av GOA21 Robust 3G/4G antenn med MIMO och två SMA-anslutningar. Rundstrålande antenn som täcker samtliga 4G-band. En populär antenn när du vill ha maximala prestanda i din LTE-uppkoppling,...
 • GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  En 4G/5G-antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden. Antennen kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Maströrsfästen i metall medföljer i paketet. För 5G fungerar...
  1 095,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GPA08 -4G/5G-puckantenn Med MIMO

  GPA08 -4G/5G-puckantenn med MIMO

  4G/5G puckantenn med dubbla antennelement vilket gör den till ett smidigt val till 4G/5G-routrar och modem, antennen monteras i ett enda hål och har bra prestanda i förhållande till...
  1 390,00kr Ex.moms
 • IoT-ready Box Advantech V3

  IoT-ready box Advantech v3

  För att underlätta installation av Advantechs routar SmartMotion, SmartFlex i plastkapsling eller SmartFlex i metallkapsling i industriella miljöer kan denna smarta kapsling spara värdefull tid för dig. Kapslingen...
  1 980,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Advantech SmartFlex LTE450

  Advantech SmartFlex LTE450

  Produkten har utgåttSmartFlex är en tålig router för LTE450, Net1s 4G nät, framtagen för att emotstå påfrestningar. Net1 routern klarar tuffa tag, temperaturvariationer som vibrationer. En robust router för...
 • Advantech SmartMotion

  Advantech SmartMotion

  SmartMotion är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  13 381,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation SmartFlex
Frekvensområde 4G: 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/2100 MHz (HSPA+)
Frekvensområde GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval: 3 x Ethernetportar
RS-232 (RJ45-anslutning)
RS-232 + RS-485 (skruvplint/galvaniskt åtskilda)
Nätverksfunktioner: SNMP, SNMP traps, DHCP, NAT, NAT-T, IPsec, OpenVPN, L2TP, VRRP, PPPoE Bridge, DynDNS, NTP, VRRP, HTTPS, SSH, OSPF, RIP, BGP, QoS, RIP, BGP, OSPF, PPTP,kontroll via SMS med mera
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G/3G/LTE450/GPS), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast eller aluminium
Vikt: 310/390 g (plast/aluminium)
Mått (B D H): 55×97×125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Att komma igång med routern är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.
Komigånginstruktion som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern .

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: se routerns undersida

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Hämta engelsk broschyr
Manual SmartFlex router
Konfigurationsmanual SmartFlex router
Startguide SmartFlex router

Senaste mjukvaruversion
Declaration of confirmity

Film: grundkonfiguration
Film: Uppdatera firmware
Film: Stabilare uppkoppling
Film: Installera user module

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök