skip to Main Content

B+B SmartWorx SmartFlex plastkapsling

5 721,00kr6 907,00kr Ex.moms

SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM som standard. Som tillval finns upp till fem ethernetportar, RS-232 och RS-485 port samt wifi. Denna version har plastkapsling men routern finns även i metallkapsling.

PoE som tillval
Många olika modeller
Metallkapsling som tillval
Industriell och fordonsklassad

Nollställ

Vi säljer endast till företag och organisationer

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:
SmartFlex är en 4G router för högt ställda krav som ger robust uppkoppling via 4G, LTE-routern från B+B SmartWorx finns i en rad olika utföranden med olika tekniska egenskaper, den har stöd för flera operatörer och finns i såväl plast- som aluminiumkapsling.

SmartFlex är en 4G-router med en kraftfull processor och med en konstruktion framtagen för att klara krävande applikationer med maximala prestanda. SmartFlex har en hög miljötålighet och klarar både stora temperaturvariationer, varierande matningspänning och kraftiga vibrationer varför routern fungerar bra även i fordon.

Flexibel 4G-router med möjligheter

SmartFlex är en router från Advantech B+B SmartWorx med stöd för LTE via 800, 900, 1800 samt 2600 MHz. Routern växlar över till 3G om det skulle saknas 4G-täckning på platsen. SmartFlex finns i en separat version för Net1s LTE-nät på 450 MHz. SmartFlex har två SIM-kortsplatser för en primär och en sekundär operatör, routern kan automatiskt byta till en annan operatör vid dålig signalstyrka eller vid viss förbrukad datamängd. Förutsättningarna för när routern skall byta operatör kan lätt ändras.

10-60 VDC
2 st
TILLVAL
2 st
4G/3G
150 Mbit/s
-40-+75°C

Routerns grundutförande

Advantech B+B SmartWorx SmartFlex baksidaSmartFlex i grundutförande levereras i plastkapsling med fäste för DIN-skena, med antenner, nätaggregat och kablage. SmartFlex har två SIM-kortsplatser och inbyggd GPS (GPS-antenn medföljer inte). Routern har också som standard:
2 x ethernetportar
1 x USB-port
1 x SD-kortsplats
1 x I/O-port (en utgång/två digitala ingångar).

På routern med plastkapsling skyddas SIM-kortsplatserna och SD-kortet genom en lucka på routerns baksida.

SmartFlex är en bra lösning för fasta installation, applikationer som kräver en kombination av snabb uppkoppling och pålitlig uppkoppling. Routern är E8-godkänd för fordonsmontage och den fungerar bra även i mobila applikationer då dess konstruktion klarar både vibrationer och varierande kvalitet på spänningsmatning. Ett brett inspänningsområde, 10-60 VDC, ökar flexibiliteten ytterligare. SmartFlex finns att beställa i såväl plast som aluminiumkapsling, oavsett utförande fungerar den i temperaturspannet -40°C till +75°C.
Olika modeller av Smartflex router

Tillvalen

SmartFlex kan beställas i plast eller aluminiumkapsling. Det finns även möjlighet att välja mellan fyra olika expansionsportar, här kan du läsa mer om flera portar i SmartFlex:

Tre extra ethernetportar
RS-232-port, RJ-45 anslutning
RS-232 och RS-485 port, galvaniskt frånskiljda
RS-232/RS-485 samt ethernetport, galvaniskt frånskiljda

Routrar som finns i plast och metallkapsling
SmartFlex kan även beställas med wifi och routern får då en ytterligare antennkontakt på fronten.

Ytterligare operatörer

Skyddade SIM-kort på baksidanSmartFlex finns i en version med dubbla 3G/4G-moduler, dessa står i hot standby vilket möjliggör blixtsnabb växling mellan två operatörer. Modellen, SmartMotion, kan beställas med 4G, 3G eller LTE450 (Net1) moduler. De populäraste alternativen är med dubbla 4G-moduler alternativt med en 4G-modul och en Net1-modul. Med SmartMotion kan routern blixtsnabbt växla operatör om en av uppkopplingsvägarnas prestanda inte är tillräcklig, till exempel på grund av svag signal.

Högre hastighet och ökad pålitlighet

Vissa applikationer kräver riktigt höga hastigheter, har krav på ständig tillgänglighet, eller är i behov av en kombination av dessa. För sådana applikationer erbjuder vi tjänsten Modem bonding. Modem bonding använder sig av två eller flera sammankopplade routrar för att lastbalansera trafiken. Modem bonding används med framgång i dataintensiva applikationer som vid överföring av strömmande live-video från fordon i rörelse.

Strömmatning via nätverkskabel

Routrar i vanliga utförandenAdvantech B+B SmartWorx SmartFlex kan beställas med stöd för Power over Ethernet. PoE är tillval och måste anges vid beställning. Routern finns i olika modeller som dels kan användas för att strömförsörja andra enheter (PSE) via ethernetportarna eller för spänningsmatning av routern via nätverkskabeln (PD).

smartflex routerEn pålitlig 4G-router från Conel/Advantech/B+B SmartWorx. En mångsidig router i plast och aluminiumkapsling som erbjuder snabb och stabil trådlös uppkoppling via 4G-näten.

Nätverksfunktioner

Advantech B+B SmartWorxs routrar är redan från början försedda med en rad användbara standardfunktioner. Routerns operativsystem bygger på Linux och erbjuder många standardfunktioner, det är också möjligt att helt kostnadsfritt utöka routerns egenskaper genom tillägg av funktioner genom att ladda in så kallade mjukvarumoduler, kostnadsfria program som tillför ytterligare egenskaper.

Routern har funktioner som NAT, NAT-T och möjlighet till tidssynkronisering med NTP-server, routern har stöd för port forward. Vid tappad dataanslutning kan routern skicka SMS, funktionen kan också användas om routern av någon anledning startar om.

Konfigurationen är enkel och överskådlig, den hanteras antingen via en webläsare, lokalt via nätverket eller på distans via mobilnäten. Routern kan även konfigurera sig automatiskt vid uppstart eller på distans med hjälp av SmartWorx Hub, ett nätverksadministrationsverktyg. Routern kan användas med fasta IP adresser (om operatören stöder det) eller med DynDNS.

Routern har stöd för VPN-tunnlar

IPSec
Open VPN
L2TP
X.509
GRE

SmartFlex spänningsmatas med 10-60 V. Vid leverans ingår fäste för DIN-skena, antenn, nätverkskabel och nätaggregat.

INGÅR
GODKÄND
VPN
Tillval
Garanti
Tillval

Full koll och sänkt tröskel för installation

SmartWorx Hub är ett användbart verktyg som sparar tre viktiga tillgångar: tid, kostnader och miljö. SmartWorx Hub sänker tröskeln för installation och ökar såväl säkerhet som tillgängligheten i näten. SmartWorx Hub gör det möjligt för routern att hämta de specifika inställningarna för den aktuella tillämpningen från en server, detta medför att routern bara behöver spänningssättas, resten sköts utan att installatören behöver göra något lokalt. SmartWorx Hub kommer under drift att följa routrarnas status och visa realtidsdata med varje enhets status. Behöver någon ändring göras kan SmartWorx Hub uppdatera en eller en flera routrar på en gång, till exempel kan firmwareuppdateringar schemaläggas till automatisk installation nattetid. Det ger även tillgång till historik för varje router, med information om allt från signalkvalitet till tappade datapaket.
Med smartworx hub är det möjligt att fjärrstyra routrar på distans

Fjärradministration

Du kan nå routern via det lokala nätverket och konfigurera den genom ett intuitivt webgränssnitt. SmartFlex har stöd för fjärrstyrning av ett urval funktioner via SMS, till exempel starta om routern, styra I/O-porten (vilket kan användas för att starta om ansluten utrustning) eller hämta aktuell statusrapport.

VRRP-backup

VRRP gör det möjligt att använda en router som standby-router för en annan enhet, den kan då ta över trafiken om den första routern havererar. Detta gör det möjligt att bygga nätverk med hög säkerhet i uppkopplingen. SmartFlex har stöd för detta protokoll och kan användas som standby till en ADSL-router, WAN-router, eller annan 3G/4G-router.

 • GOA03 Väggantenn För GSM, 3G Och 4G

  GOA03 väggantenn för GSM, 3G och 4G

  Diskret antenn i robust glasfiber för montering på vägg, fasad eller antennmast. GOA03 är en antenn som fungerar för GSM, 3G och 4G-banden samt även låga wifi-bandet. Antennen är...
  294,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  Robust 3G/4G antenn med MIMO och två SMA-anslutningar. Rundstrålande antenn som täcker samtliga 4G-band. En populär antenn när du vill ha maximala prestanda i din LTE-uppkoppling, för vägg eller...
  990,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • GPA08 -4G-puckantenn Med MIMO

  GPA08 -4G-puckantenn med MIMO

  4G puckantenn med dubbla antennelement vilket gör den till ett smidigt val till 4G-routrar och modem, antennen monteras i ett enda hål och har bra prestanda i förhållande till...
  994,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • GPA02 -Korspolariserad 4G-riktantenn MIMO

  GPA02 -Korspolariserad 4G-riktantenn MIMO

  En 4G-antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden. Antennen kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Maströrsfästen i metall medföljer i paketet. MIMO för 3G...
  994,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • B+B SmartWorx SmartFlex LTE450

  B+B SmartWorx SmartFlex LTE450

  SmartFlex är en tålig router för LTE450, Net1s 4G nät, framtagen för att emotstå påfrestningar. Net1 routern klarar tuffa tag, temperaturvariationer som vibrationer. En robust router för ett robust...
  Läs mer
 • B+B SmartWorx SmartMotion

  B+B SmartWorx SmartMotion

  SmartMotion är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  9 388,00kr10 812,00kr Ex.moms
  Läs mer
 • B+B SmartWorx SmartFlex LTE450

  B+B SmartWorx SmartFlex LTE450

  SmartFlex är en tålig router för LTE450, Net1s 4G nät, framtagen för att emotstå påfrestningar. Net1 routern klarar tuffa tag, temperaturvariationer som vibrationer. En robust router för ett robust...
  Läs mer
 • Encore Networks EN-4000

  Encore Networks EN-4000

  EN-4000 är en härdad industrirouter med en snabb processor för säkra och stabila uppkopplingar via 4G (och möjlighet till två operatörer). En router med intressanta extratillval! Metallkapsling 4 x...
  Läs mer
 • B+B SmartWorx SmartMotion

  B+B SmartWorx SmartMotion

  SmartMotion är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  9 388,00kr10 812,00kr Ex.moms
  Läs mer
Teknisk specifikation SmartFlex
Frekvensområde 4G: 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/2100 MHz (HSPA+)
Frekvensområde GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval: 3 x Ethernetportar
RS-232 (RJ45-anslutning)
RS-232 + RS-485 (skruvplint/galvaniskt åtskilda)
Nätverksfunktioner: SNMP, SNMP traps, DHCP, NAT, NAT-T, IPsec, OpenVPN, L2TP, VRRP, PPPoE Bridge, DynDNS, NTP, VRRP, HTTPS, SSH, OSPF, RIP, BGP, QoS, RIP, BGP, OSPF, PPTP,kontroll via SMS med mera
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G/3G/LTE450/GPS), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast eller aluminium
Vikt: 310/390 g (plast/aluminium)
Mått (B D H): 55×97×125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Att komma igång med SmartFlex är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Start-guide som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern samt hur du monterar SIM-kort och antenner.

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: root

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Hämta engelsk broschyr
Manual SmartFlex router
Konfigurationsmanual SmartFlex router
Startguide SmartFlex router

Senaste mjukvaruversion
Declaration of confirmity

Film: grundkonfiguration
Film: Uppdatera firmware
Film: Stabilare uppkoppling
Film: Installera user module

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Back To Top
×Close search
Sök