skip to Main Content

Advantech SmartFlex plastkapsling

7 844,00kr9 458,00kr Ex.moms

SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM som standard. Som tillval finns upp till fem ethernetportar, RS-232 och RS-485 port samt wifi. Denna version har plastkapsling men routern finns även i metallkapsling.

PoE som tillval
Många olika modeller
Metallkapsling som tillval
Industriell och fordonsklassad

Rensa

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori: Etikett:
SmartFlex är en 4G router för högt ställda krav som ger robust uppkoppling via 4G, LTE-routern från B+B SmartWorx finns i en rad olika utföranden med olika tekniska egenskaper, den har stöd för flera operatörer och finns i såväl plast- som aluminiumkapsling.

SmartFlex är en 4G-router med en kraftfull processor och med en konstruktion framtagen för att klara krävande applikationer med maximala prestanda. SmartFlex har en hög miljötålighet och klarar både stora temperaturvariationer, varierande matningspänning och kraftiga vibrationer varför routern fungerar bra även i fordon.

Flexibel 4G-router med möjligheter

SmartFlex är en router från Advantech B+B SmartWorx med stöd för LTE via 800, 900, 1800 samt 2600 MHz. Routern växlar över till 3G om det skulle saknas 4G-täckning på platsen. SmartFlex finns i en separat version för Net1s LTE-nät på 450 MHz. SmartFlex har två SIM-kortsplatser för en primär och en sekundär operatör, routern kan automatiskt byta till en annan operatör vid dålig signalstyrka eller vid viss förbrukad datamängd. Förutsättningarna för när routern skall byta operatör kan lätt ändras.

10-60 VDC
2 st
TILLVAL
2 st
4G/3G
150 Mbit/s
-40-+75°C

Routerns grundutförande

Advantech B+B SmartWorx SmartFlex baksidaSmartFlex i grundutförande levereras i plastkapsling med fäste för DIN-skena, med antenner, nätaggregat och kablage. SmartFlex har två SIM-kortsplatser och inbyggd GPS (GPS-antenn medföljer inte). Routern har också som standard:
2 x ethernetportar
1 x USB-port
1 x SD-kortsplats
1 x I/O-port (en utgång/två digitala ingångar).

På routern med plastkapsling skyddas SIM-kortsplatserna och SD-kortet genom en lucka på routerns baksida.

SmartFlex är en bra lösning för fasta installation, applikationer som kräver en kombination av snabb uppkoppling och pålitlig uppkoppling. Routern är E8-godkänd för fordonsmontage och den fungerar bra även i mobila applikationer då dess konstruktion klarar både vibrationer och varierande kvalitet på spänningsmatning. Ett brett inspänningsområde, 10-60 VDC, ökar flexibiliteten ytterligare. SmartFlex finns att beställa i såväl plast som aluminiumkapsling, oavsett utförande fungerar den i temperaturspannet -40°C till +75°C.
Olika modeller av Smartflex router

Tillvalen

SmartFlex kan beställas i plast eller aluminiumkapsling. Det finns även möjlighet att välja mellan fyra olika expansionsportar, här kan du läsa mer om flera portar i SmartFlex:

Tre extra ethernetportar
RS-232-port, RJ-45 anslutning
RS-232 och RS-485 port, galvaniskt frånskiljda
RS-232/RS-485 samt ethernetport, galvaniskt frånskiljda

Routrar som finns i plast och metallkapsling
SmartFlex kan även beställas med wifi och routern får då en ytterligare antennkontakt på fronten.

Ytterligare operatörer

Skyddade SIM-kort på baksidanSmartFlex finns i en version med dubbla 3G/4G-moduler, dessa står i hot standby vilket möjliggör blixtsnabb växling mellan två operatörer. Modellen, SmartMotion, kan beställas med 4G, 3G eller LTE450 (Net1) moduler. De populäraste alternativen är med dubbla 4G-moduler alternativt med en 4G-modul och en Net1-modul. Med SmartMotion kan routern blixtsnabbt växla operatör om en av uppkopplingsvägarnas prestanda inte är tillräcklig, till exempel på grund av svag signal.

Högre hastighet och ökad pålitlighet

Vissa applikationer kräver riktigt höga hastigheter, har krav på ständig tillgänglighet, eller är i behov av en kombination av dessa. För sådana applikationer erbjuder vi tjänsten Modem bonding. Modem bonding använder sig av två eller flera sammankopplade routrar för att lastbalansera trafiken. Modem bonding används med framgång i dataintensiva applikationer som vid överföring av strömmande live-video från fordon i rörelse.

Strömmatning via nätverkskabel

Routrar i vanliga utförandenAdvantech B+B SmartWorx SmartFlex kan beställas med stöd för Power over Ethernet. PoE är tillval och måste anges vid beställning. Routern finns i olika modeller som dels kan användas för att strömförsörja andra enheter (PSE) via ethernetportarna eller för spänningsmatning av routern via nätverkskabeln (PD).

smartflex routerEn pålitlig 4G-router från Conel/Advantech/B+B SmartWorx. En mångsidig router i plast och aluminiumkapsling som erbjuder snabb och stabil trådlös uppkoppling via 4G-näten.

Nätverksfunktioner

Advantech B+B SmartWorxs routrar är redan från början försedda med en rad användbara standardfunktioner. Routerns operativsystem bygger på Linux och erbjuder många standardfunktioner, det är också möjligt att helt kostnadsfritt utöka routerns egenskaper genom tillägg av funktioner genom att ladda in så kallade mjukvarumoduler, kostnadsfria program som tillför ytterligare egenskaper.

Routern har funktioner som NAT, NAT-T och möjlighet till tidssynkronisering med NTP-server, routern har stöd för port forward. Vid tappad dataanslutning kan routern skicka SMS, funktionen kan också användas om routern av någon anledning startar om.

Konfigurationen är enkel och överskådlig, den hanteras antingen via en webläsare, lokalt via nätverket eller på distans via mobilnäten. Routern kan även konfigurera sig automatiskt vid uppstart eller på distans med hjälp av SmartWorx Hub, ett nätverksadministrationsverktyg. Routern kan användas med fasta IP adresser (om operatören stöder det) eller med DynDNS.

Routern har stöd för VPN-tunnlar

IPSec
Open VPN
L2TP
X.509
GRE

SmartFlex spänningsmatas med 10-60 V. Vid leverans ingår fäste för DIN-skena, antenn, nätverkskabel och nätaggregat.

INGÅR
GODKÄND
VPN
Tillval
Garanti
Tillval

Underlätta installation och drift

Advantech webaccess dmpGenom programvaran Webaccess DMP kan du hämta status från en eller flera routrar kontinuerligt och följa dina routrars status med en mängd användbar information. Webaccess DMP ger tillgång till driftsinformation för varje enskild router. Med Webaccess DMP går det att ändra konfiguration eller uppdatera firmware i en eller flera routrar på en gång via mobilnäten. Webaccess DMP kan även automatiskt läsa över inställningar till routern första gången den startas upp, därmed går det att underlätta installation av routrar avsevärt, routrarna kan i princip installeras av vem som helst.

Fjärradministration

Du kan nå routern via det lokala nätverket och konfigurera den genom ett intuitivt webgränssnitt. SmartFlex har stöd för fjärrstyrning av ett urval funktioner via SMS, till exempel starta om routern, styra I/O-porten (vilket kan användas för att starta om ansluten utrustning) eller hämta aktuell statusrapport.

Proffsboxen

IoT-ready Smartflex Smartmotion antennerFör dig som är på jakt efter en industriell kapsling till routern så kan vi rekommendera vår färdigbyggda kapsling med industriellt nätaggregat, integrerade antenner och allt du behöver för en proffsig installation i krävande miljöer. Läs mer här!

VRRP-backup

VRRP gör det möjligt att använda en router som standby-router för en annan enhet, den kan då ta över trafiken om den första routern havererar. Detta gör det möjligt att bygga nätverk med hög säkerhet i uppkopplingen. SmartFlex har stöd för detta protokoll och kan användas som standby till en ADSL-router, WAN-router, eller annan 3G/4G-router.

 • Webaccess DMP

  Webaccess DMP

  WebAccess/DMP Generation 2 är en avancerad Enterprise-Grade plattformslösning för provisionering, övervakning, hantering och konfigurering av Advantechs routrar och IoT-gateways. Plattformen kan användas för automatisk konfiguration av enheter som installeras...
  28,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA03 Väggantenn För GSM, 3G Och 4G

  GOA03 väggantenn för GSM, 3G och 4G

  Diskret antenn i robust glasfiber för montering på vägg, fasad eller antennmast. GOA03 är en antenn som fungerar för GSM, 3G och 4G-banden samt även låga wifi-bandet. Antennen är...
  280,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  Utgår -ersätts av GOA21 Robust 3G/4G antenn med MIMO och två SMA-anslutningar. Rundstrålande antenn som täcker samtliga 4G-band. En populär antenn när du vill ha maximala prestanda i din LTE-uppkoppling,...
 • GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  En 4G/5G-antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden. Antennen kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Maströrsfästen i metall medföljer i paketet. För 5G fungerar...
  1 155,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GPA08 -4G/5G-puckantenn Med MIMO

  GPA08 -4G/5G-puckantenn med MIMO

  4G/5G puckantenn med dubbla antennelement vilket gör den till ett smidigt val till 4G/5G-routrar och modem, antennen monteras i ett enda hål och har bra prestanda i förhållande till...
  1 490,00kr Ex.moms
 • IoT-ready Box Advantech V3

  IoT-ready box Advantech v3

  För att underlätta installation av Advantechs routar SmartMotion, SmartFlex i plastkapsling eller SmartFlex i metallkapsling i industriella miljöer kan denna smarta kapsling spara värdefull tid för dig. Kapslingen...
  1 980,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Advantech SmartFlex LTE450

  Advantech SmartFlex LTE450

  Produkten har utgåttSmartFlex är en tålig router för LTE450, Net1s 4G nät, framtagen för att emotstå påfrestningar. Net1 routern klarar tuffa tag, temperaturvariationer som vibrationer. En robust router för...
 • Advantech SmartMotion

  Advantech SmartMotion

  SmartMotion är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  13 381,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation SmartFlex
Frekvensområde 4G: 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/2100 MHz (HSPA+)
Frekvensområde GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval: 3 x Ethernetportar
RS-232 (RJ45-anslutning)
RS-232 + RS-485 (skruvplint/galvaniskt åtskilda)
Nätverksfunktioner: SNMP, SNMP traps, DHCP, NAT, NAT-T, IPsec, OpenVPN, L2TP, VRRP, PPPoE Bridge, DynDNS, NTP, VRRP, HTTPS, SSH, OSPF, RIP, BGP, QoS, RIP, BGP, OSPF, PPTP,kontroll via SMS med mera
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G/3G/LTE450/GPS), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast eller aluminium
Vikt: 310/390 g (plast/aluminium)
Mått (B D H): 55×97×125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Att komma igång med routern är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern .
Logga in

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: se routerns undersida

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Hämta engelsk broschyr
Manual SmartFlex router
Konfigurationsmanual SmartFlex router
Startguide SmartFlex router

Senaste mjukvaruversion
Declaration of confirmity

Film: grundkonfiguration
Film: Uppdatera firmware
Film: Stabilare uppkoppling
Film: Installera user module

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök