skip to Main Content

B+B SmartWorx SmartMotion

SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM som standard. Routern finns med metallkapsling eller plastkapsling.

PoE som tillval
Många olika modeller
Metallkapsling som tillval
Industriell och fordonsklassad

Clear selection
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:

Beskrivning

SmartMotion är 4G-routern för krävande applikationer, en router som har dubbla 4G-moduler vilket gör det möjligt att använda två operatörer i hot standby eller använda två operatörer parallellt för högre säkerhet och hastighet. Routern är anpassad för affärskritiska applikationer och levereras med aluminiumkapsling.

Smartmotion är en 4G-router från Advantech B+B Smartworx (tidigare Conel) som har tagits fram för att klara tuffa miljöer i både fasta och mobila tillämpningar. Routern är baserad på den senaste tekniken med både en snabb processor och en konstruktion som ger högsta möjliga prestanda. SmartMotions miljötålighet är mycket god och routern klarar både extrema temperaturvariationer, starkt varierande och ostabiliserad matningspänning och en hel del vibrationer.

4G-router för affärskritiska applikationer

SmartMotion är en router som har stöd för två stycken LTE moduler. Routern finns i två grundmodeller, antingen med primär och sekundär LTE-modul som kommunicerar via 800, 900, 1800 samt 2600 MHz det vill säga de band som de flesta operatörer använder sig av. Som alternativ finns en modell med en sekundär LTE modul som kommunicerar via LTE450 istället. Oavsett utförande kan routern dessutom växla över till 3G om 4G-täckning saknas om operatören stöder det.

SmartMotion har dubbla SIM-kortsplatser för respektive LTE-modul, du kan då alltså totalt ha fyra stycken sim-kort och olika operatörer i routern. Växling av operatör kan ställas in så det löses automatiskt vid svag signalstyrka, vid viss förbrukad datamängd eller andra förutsättningar som du själv lätt kan ändra.

10-60 VDC
2 st
TILLVAL
2 st
4G/3G
GODKÄND

Router med många tillval

SmartMotion levereras i en riktigt robust metallkapsling med fäste för DIN-skena, med antenner, nätaggregat och kablage. SmartMotion har inbyggd GPS med Glonass (GPS-antenn medföljer inte). Routern har i standardutförande dessutom dessa egenskaper:
2 stycken ethernetportar
1 stycken USB-port
1 stycken SD-kortsplats
1 stycken I/O-port (två digitala ingångar/en digital utgång).

SmartMotion är en bra lösning för både mobila applikationer och fasta anläggningar där kontinuerlig uppkoppling är viktig. Routern är användbar i affärskritiska applikationer och genom dess anpassade egenskaper så fungerar den bra även i mobila applikationer. Routern har en konstruktion som klarar både vibrationer och ojämn spänningsmatning. Det breda inspänningsområdet, 10-60 VDC, ökar möjligheterna till andra applikationer ytterligare. SmartMotion routern har testats från -40°C till +75°C.

Routrar i smart motion serien

Tillval

SmartMotion har stöd för PoE, Power over Ethernet. Med PoE kan routern strömförsörja andra enheter (PSE) via ethernetportarna eller spänningsmata routern via nätverkskabeln (PD). PoE är tillval som beställs från fabrik vid leverans. SmartMotion kan även beställas med wifi och får då ytterligare en antennkontakt på fronten.

Öka hastigheten med inbyggd funktion

Routern kan utrustas med en extrafunktion som kallas Modem bonding, Modem bonding är en mjukvara som installeras direkt i routern och som använder en servertjänst för att utnyttja bägge LTE-modulerna för att lastbalansera trafiken. Detta är en riktigt bra funktion för applikationer som kräver riktigt höga hastigheter eller i applikationer med krav på ständig tillgänglighet, eller en kombination av dessa. Du kan abonnera på tjänsten eller sätta upp din egen bondingserver beroende på vad du har för behov.
Router med låda inklusive allt som behövs

Nätverksfunktioner

SmartMotion är redan från början bestyckad med en rad smarta funktioner eftersom routerns Linux operativsystem erbjuder ett brett urval av standardfunktioner. Fler egenskaper kan lätt läggas till genom att installera mjukvarumoduler, kostnadsfria program som tillför ytterligare funktioner.

smartflex routerEn pålitlig 4G-router från Conel/Advantech/B+B SmartWorx. En mångsidig routern i plast och aluminiumkapsling som erbjuder snabb och stabil trådlös uppkoppling via 4G-näten.
Routern har funktioner som NAT, NAT-T och tidssynkronisering med NTP-server. Routern har stöd för port forward och den kan skicka SMS om den tappar kontakten med mobilnätet eller om den startar om på grund av störning i matningsspänning eller annat.

Konfiguration av routern kan hanteras på en rad olika sätt. Antingen kan routern konfigureras lokalt eller på distans med hjälp av en webläsare. Det finns också möjlighet till automatisk konfiguration vid uppstart eller på distans med hjälp av ett nätverksadministrationsverktyg, Smartworx Hub.

Säker uppkoppling med VPN-tunnlar

IPSec
Open VPN
L2TP
X.509
GRE

SmartMotion spänningsmatas med 10-60 V.

INGÅR
VPN
Tillval
Tillval
Tillval
Garanti

Lättare att installera

Smartworx på dator och devicesSmartWorx Hub är ett konfigurations- och installationsprogram som ger mer tid, lägre kostnader och sparar miljö. SmartWorx Hub gör det lättare att installera routern och ökar tillgängligheten. SmartWorx Hub hämtar inställningarna för den aktuella applikationen från en server och läser ned dem i routern vid konfiguration. Därmed behöver routern i princip bara spänningssättas, resten sköts automatiskt. Under drift så övervakar SmartWorx Hub routrarnas status och visar dem i realtid. Om någon ändring behöver göras i konfigurationen kan SmartWorx Hub uppdatera en eller en flera routrar på en gång, på så sätt kan firmwareuppdateringar schemaläggas och automatiskt installeras nattetid.

VRRP-backup

VRRP gör det möjligt för routern att fungera som backuprouter för en annan router, SmartMotion har stöd för detta protokoll och kan därmed användas som standby till en WAN-router eller annan router för mobilnäten.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation SmartMotion
Frekvensområde 4G: 800, 900, 1800, 2100, 2600 MHz eller
450 MHz (LTE450)
Frekvensområde 3G: 900/2100 MHz (Ej LTE-450 modul)
Frekvensområde GSM: 850/900/1800/1900 MHz
Överföringshastighet: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE)
50 Mbit/s max nedladdningshastighet (LTE450)
21,1 Mbit/s max nedladdningshastighet (HSPA+)
50 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE)
25 Mbit/s max uppladdningshastighet (LTE450)
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet (HSPA+)
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval: wifi
Nätverksfunktioner: SNMP, SNMP traps, DHCP, NAT, NAT-T, IPsec, OpenVPN, L2TP, VRRP, PPPoE Bridge, DynDNS, NTP, VRRP, HTTPS, SSH, OSPF, RIP, BGP, QoS, RIP, BGP, OSPF, PPTP,kontroll via SMS med mera
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C (-20-+60° )
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G/3G/LTE450/GPS), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Aluminium
Vikt: 390 g
Mått (B D H): 55×97×125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer, dokument, filmer

Hämta engelsk broschyr
Manual SmartMotion router
Konfigurationsmanual SmartMotion router
Startguide SmartMotion router

Senaste mjukvaruversion
Declaration of confirmity

Film: grundkonfiguration
Film: Uppdatera firmware
Film: Stabilare uppkoppling
Film: Installera user module

Kom igång med SmartMotion

Att komma igång med SmartMotion är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Start-guide som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern samt hur du monterar SIM-kort och antenner.

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: root

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Back To Top
×Close search
Sök