skip to Main Content

Encore Networks EN-2000

2 995,00kr3 995,00kr Ex.moms

EN-2000 är en router med både avancerade säkerhetsfunktioner och brandvägg. Dubbla nätverksportar wifi som tillval. Fjärrkonfigurations- och övervakningsprogramvara som tillval. En stabil router till instegspris.

Två ethernetportar
Övervakningsmjukvara
Robust wifi
Plastkapsling

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori: Tagg:

Beskrivning

Encore Networks EN-2000 är en högpresterande nätverksrouter för LTE-nät, en router som erbjuder både en molntjänst för fjärrkonfiguration och fjärrövervakning samt säker överföring av data med upp till 150 Mbit/s. Denna kompakta 4G-router ger tillgång till funktioner som brandvägg och VPN, den har två nätverksportar och är optimerad för att kunna fungera som reservuppkopplingsväg till en fast uppkoppling.

Säker router med avancerade funktioner

EN-2000 routerEN-2000s kanske två främsta styrkor är dess fokus på säker och stabil uppkoppling och möjligheten att övervaka och konfigurera routern via en molntjänst, en servicenivå som få andra routertillverkare erbjuder. EN-2000 har en rad funktioner för säker uppkoppling som stöd för VPN-tunnlar och VLAN-stöd (802.1q). Routern har också stöd för funktioner som QoS (Quality of Service) och trafikprioritering vilket gör det möjligt att prioritera olika användare i nätverket. Detta är användbart om routern används som fallbacklösning till en fiberuppkoppling till exempel. Routern har två nätverksportar, dessa kan konfigureras som LAN/LAN eller som LAN/WAN beroende på behov.

EN-2000 -router för krävande tillämpningar

EN-2000 har en konstruktion baserad på komponenter som klarar kontinuerlig drift. Den stöder LTE Cat 4 vilket ger hastigheter på upp till 150 Mbit/s i nedlänk beroende på vad operatörerna har stöd för. SIM-kort och alla anslutningar är lätt åtkomliga på routerns framsida. Routern klarar de allra flesta påfrestningar som kan förväntas av en robustare router, den är både stöt- och vibrationstålig och den klarar höga påfrestningar i form av mekanisk påfrestning. Routern har ingen kylfläkt eller andra rörliga delar och bygger på ett härdat Linux operativsystem för maximal driftsäkerhet. Alla Encore Networks EN-serie routrar har PCI-certifiering (Payment Card Industry Data Security Standard). Routern har wifi som tillval och har då en kraftfullt med 802.11 b/g/n/ac wifi som kommunicerar via 2,4 och 5,6 GHz-bandet.

EN-2000 routern har inbyggd protokollhantering och översättning (spoofing) för dussintals protokoll. Genom ett väl tilltaget minne och en snabb processor som gör det möjligt att hantera flera portar simultant och samtidigt arbeta med konvertering av protokoll, routing av paket, och avancerade brandväggsregler och kryptering.

EN-2000 router filmklippEN-2000 är en robust och säker router med wifi som tillval, en router att lita på i alla lägen, en router med två nätverksportar och kraftfulla nätverksfunktioner.

Routern har en rad inbyggda funktioner för att hålla uppkopplingen igång, dels genom avancerade watchdog-funktioner och del genom möjligheten att pinga en extern server för att kontrollera uppkoppling mot omvärlden och för att hålla uppkopplingen igång. Dessa funktioner kan anpassas i stor utsträckning, det går till exempel att ställa in hur många gånger en missad ping skall leda till att routern startar om vilket ger en möjlighet att skräddarsy watchdogen individuellt.

DIN/rackfäste:

DIN-fäste till EN2000 routerEN-2000 kan monteras på DIN-skena, i apparatskåp eller 19 tums rack. Det finns ett fäste som tillval som kombinerar dessa funktioner. Fästet skruvas i botten av routern med två skruvar och ger en riktigt stabil montering.

Router som byggsten i säkra nätverk

EN-2000 routern är baserad på industriklassade komponenter för högsta möjliga driftsäkerhet. Routern har maximal cybersäkehet med hög IP-säkerhet (IPsec) VPN med DES, 3DES och AES 256-bitars krypterad överföring för skydda privat data vid överföringar över ett publikt nät. Routern har också möjlighet till Open VPN, den har även stöd för SSL/TLS krypterad länk när den kommunicerar via dess WAN-port.

EN-2000 kan stå som standby till traditionella bredbandsnät inklusive DSL, kabel och Ethernet. Återställning efter fel är standard för maximal kontinuitet. När enheten programmeras för failover detekterar EN-2000 nätverksproblem och växlar till LTE eller WAN och håller uppkopplingen igång. Den licensfria routerprogramvaran kan ställas in för att sända avvikelserapporter till en eller flera driftcentraler som till exempel en NOC.

12 VDC
2 st
1 st
LTE Cat 4
2,4/5,6 GHz
Garanti

EnCloud övervakning och administration

Encloud molntjänstEN-2000 har som tillval en molntjänst, EnCloud, som öppnar för möjligheten att fjärrövervaka och fjärradministrera routrar via en molntjänst. I EnCloud går det också att ställa in tröskelvärden så att mjukvaran har koll på om routern går under en kritisk nivå på signalstyrka till exempel. Vid fel så uppmärksammas behöriga användare antingen via molntjänsten, via SMS eller via e-post. Genom att ansluta routern till EnCloud kan routern automatiskt uppdatera sin programvara och det är mycket enkelt att ändra dess konfiguration via en webläsare.

Routern kan även konfigureras lokalt via webläsare eller på distans via SNMP (både övervakning och konfiguration). Enheten levereras med nätaggregat, du behöver komplettera routern med antenner om du inte redan har antenner.

Andra tillval

EN-2000 finns i en metallkapslad version, EN-2000 IR, som finns med både metallkapsling och seriella gränssnitt som tillval.

EN-2000 levereras utan antenner, här är de vanligaste tillvalen.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation EN-2000
Frekvensområde 4G: 800/900/1800/2100 och 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/1800 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 900/1800 MHz
Överföringshastighet 4G (LTE Cat 4): 150 Mbit/s max nedladdningshastighet
50 Mbit/s max uppladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 42 Mbit/s max nedladdningshastighet
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: Ethernet x 2
Nätverksfunktioner: Static routing, DHCP client/server, IP QoS och trafikprioritering, IP fragmentation/reassembly,IP routing över VPN: TCP and UDP, 802.1q VLAN tagging, Dead Peer Detection, Virtual Redundant Routing Protocol (VRRP), NTP server och klient
Säkerhet: Stateful inspection layer 3 brandvägg, NAT, NAT Traversal, HTTPS-SSL, SSH (Secure Shell)
VPN: Open VPN, IPsec med AES 256 och 3DES 4 tunnlar, GRE (RFC 1701)IPSec med IKEv1 och IKEv2
Konfiguration: Webläsare, SNMP, SSH eller via molntjänst
Matningsspänning: 12 VDC
Effektförbrukning: 13 W (sändning)
Temperaturområde: -25 – +65°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast
Vikt: 450 g
Mått (B D H): 100x145x40 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer, dokument, filmer

Hämta broschyr
Hämta Quickguide
Film: grundkonfiguration
Encore EN-2000 konfigurationsguide
Encore EN-2000 systemadministration
Encore EN-2000 nätverkskonfiguration
Encore EN-2000 management
Encore EN-2000 monitorering
Encore EN-2000 brandvägg
Encore EN-2000 vpn-tunnlar
Encore EN-2000 sätt upp en tunnel
Encore EN-2000 konfigurera-vpn
Encore EN-2000 led-codes

Back To Top
×Close search
Sök