skip to Main Content

Teltonika RUT241 GLOBAL

1 939,00kr Ex.moms

Teltonika RUT241 Global är en 4G-router med grundläggande egenskaper. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port. En kompakt router som kan monteras på DIN-skena. En litet robustare LTE-router till instegspris med de vanligaste funktionerna.

Wifi
WAN och LAN-port
I/O-port
Metallkapsling (IP30)

För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Just nu inte i lager -fler enheter är på ingång Artikelnr: B601139 Kategori: Etikett:

Induo Teltonika Platinum partner

RUT241 är en kompakt 4G-router för professionella applikationer, en router som har de grundläggande funktioner som behövs i applikationer inom såväl industri, fastighetsautomation och digital signage, som för mindre kontor, driftsenheter eller uppkoppling av fordon via 4G.

Teltonika RUT241 bygger på arvet av RUT240, och är i princip samma router men med litet vassare processor och mer minne. RUT241 har en sim-kortsplats och har ett antal lysdioder på utsidan för statusindikering av signalstyrka och driftsinformation. Tack vare den tydliga indikeringen av signalstyrka är det enkelt att se täckningen vid installation eller felsökning. Är signalen för svag är det möjligt att installera externa antenner för att passa olika situationer.

Teltonika RUT241 Global är en modell av RUT241 som täcker ett utökat antal frekvensband över hela världen. Värt att tänka på är att även om routern täcker band på andra marknader, så finns det marknader som kräver speciella tillstånd, exempelvis USA, där du måste ha lokala godkännanden. På dessa marknader är inte Global i allmänhet godkänd, utan då behöver du istället beställa den lokala varianten av RUT241 (kontakta oss så hjälper vi dig vidare).

I leveransen medföljer antenner men dessa går att byta mot någon av våra kraftfulla externa antenner. Routern har 2 x SMA-kontakter för 4G-antenner och 1 x RP-SMA för wifi-antenn.

Film om Teltonika RUT241En liten och kompakt 4G-router för IoT från Teltonika för applikationer som behöver grundläggande 4G-funktioner som inom uppkopplade saker, fastighetsautomation mm. Två ethernetportar, grundläggande LTE-hastigheter och wifi för konfiguration.

rut241 antenner

Router med 4G och wifi

Routern har stöd för LTE Cat4, detta ger hastigheter på upp till 150 Mbit/s i nedlänk. Routerns processor är väl tilltagen för mindre nätverk och anläggningar, så du kommer att kunna nå höga hastigheter i de flesta små och medelstora applikationerna. Självklart har routern fallback till 3G och GPRS om 4G-täckning saknas.

Nätaggregat och antenner ingår i paketet. Routern är förberedd för montering på DIN-skena eller vägg men fäste för DIN-skena och väggfästen är tillval.

Trådlöst nätverk

RUT241 har stöd för wifi-nätverk på 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n). Den har ett trådlöst nätverk som räcker till för mindre trådlösa nätverksenheter, tänk så här, kör du upp till 10-15 enheter konstant så kommer det att fungera bra. Behöver du 30-40 enheter intermittent så kommer det att ge acceptabla prestanda, men om du skall koppla upp många enheter via wifi rekommenderar vi att du väljer en kraftfullare router. Självklart finns stöd för kryptering, routern har stöd för STA- och AP-mode.

9-30 VDC
2 st
Ingår
1 st
4G/LTE
Tillval

Port för fjärrstyrning och övervakning

Teltonika RUT241 antennerRoutern har en ingång och en utgång inbyggd i samma port som används för strömmatning. Denna port gör det möjligt att ansluta larm eller för att fjärrstyra funktioner som belysning eller för att starta och stoppa processer. Ingången gör att du kan övervaka externa händelser, som en vattennivå, en grind eller dörrsensor. Om något händer så får du meddelanden på distans, antingen via SMS eller e-post.

Routern spänningsmatas via den kombinerade spänningsmatnings- och I/O-kontakten som tack vare en MOLEX-kontakt med låsning sitter kvar även vid vibrationer. Routern accepterar 9-30 VDC matningsspänning. Routern kan också spänningsmatas via så kallad passiv PoE på den vänstra LAN-porten.

Lättåtkomlig SIM-kortplats

Teltonika RUT241 nätverksportar

Routern kan programmeras att pinga en extern IP-adress, och om den externa IP-adressen slutar svara på ping så startar routern om automatiskt. Det går även att fjärromstarta routern via SMS. Vill man istället ha fasta tider för omstart så kan det ställas in i routern.

För de applikationer som kräver litet säkrare uppkopplingar har routern stöd för OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec och GRE Tunnel. Om du tycker detta är krångligt, men viktigt, titta då på Teltonikas RMS-VPN tjänst!

Dubbla Ethernet-portar

Routern är liten och kompakt och avsedd för montering där utrymmet är begränsat. Routern har två nätverksportar, ethernetportar, en kan anslutas som LAN och den andra kan vara antingen LAN eller WAN om routern skall användas som backup till fast internetanslutning.

Teltonika har ett övervaknings- och konfigurationsprogram, Teltonika RMS, som routern har stöd för. RMS har också stöd för VPN.

Övervakning av router

RMS program för routerövervakning Routern har stöd för fjärrövervakning och fjärrkonfiguration med Teltonika Remote Management System, RMS. RMS är en molnbaserad tjänst som ger en tydlig och överskådlig bild i realtid över routrar i drift. RMS är ett tillval som du kan testa gratis i en månad. RMS är ett populärt tillval som ger dig full kontroll på distans. Missa inte att boka in vår kostnadsfria RMS-introduktion där vi hjälper dig att komma igång med RMS och bjuder på några månaders RMS kostnadsfritt.

Vill du inte använda RMS kan routern även övervakas via SNMP eller via JSON-RPC.

Routern kan konfigureras via exempelvis WEB-gränssnitt, SSH eller via SMS.

Teltonika RUT241 tillbehör
Tillverkarens benämning: RUT241010000

Proffsboxen

För dig som är på jakt efter en industriell kapsling till RUT241 så kan vi rekommendera vår färdigbyggda kapsling med industriellt nätaggregat, integrerade antenner och allt du behöver för en proffsig installation i krävande miljöer. Läs mer här!

 • Väggfäste Teltonika Kompakt

  Väggfäste Teltonika kompakt

  Väggfäste Teltonika RUT200/RUT240/RUT241/RUT260 och TRB245/255 för montering på montageplåt eller vägg. Snäpps enkelt fast i routern.
  62,00kr Ex.moms
 • DIN-fäste Teltonika RUT I Plast

  DIN-fäste Teltonika RUT i plast

  DIN-fäste för Teltonikas routrar för montering på 35 mm DIN-skena. Utförande i plast. Snäpps enkelt på DIN-skena.
  78,00kr Ex.moms
 • Spänningskabel Teltonika RUT2xx/9xx

  Spänningskabel Teltonika RUT2xx/9xx

  Fordonskabel för spänningsmatning Teltonika RUT2XX/9XX samt routrar i RUTX-serien upp till 2A förbrukning. Kabeln är avsedd för spänningsmatning av router i fordon, med Molexkontakt.
  97,00kr Ex.moms
 • DIN-fäste Teltonika RUT

  DIN-fäste Teltonika RUT

  DIN-fäste för Teltonikas routrar för montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i plåt. Med snabbfäste som är återfjädrande.
  98,00kr Ex.moms
 • Väggfäste Teltonika RUT I Plast

  Väggfäste Teltonika RUT i plast

  Väggfäste för Teltonikas routrar för montering på montageplåt eller vägg. Skruvas enkelt fast i routern.
  98,00kr Ex.moms
 • Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömmatningskabel till Teltonikas routrar och andra enheter. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 2 m spänningsmatningskabel med fyra ledare och skruvplint/sockerbit.
  98,00kr Ex.moms
 • Strömkabel Teltonika 20 Cm

  Strömkabel Teltonika 20 cm

  Strömmatningskabel till Teltonika routrar och gateways samt Maestro modem och router. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 20 cm spänningsmatningskabel och kontakterad med ändhylsor.
  98,00kr Ex.moms
 • Batteribackup Molex-kontakt

  Batteribackup Molex-kontakt

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. Passar bland annat routrar från Teltonika....
  499,00kr Ex.moms
 • GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  En 4G/5G-antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden. Antennen kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Maströrsfästen i metall medföljer i paketet. För 5G fungerar...
  1 155,00kr Ex.moms
 • QuSpot Till RUT200/240/241/260

  QuSpot till RUT200/240/241/260

  Robust kapsling med integrerad rundstrålande 4G-antenn samt en rundstrålande wifi-antenn, allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika RUT200, RUT240, RUT241 eller RUT260). Enkel...
  1 280,00kr Ex.moms
 • QuMax Till RUT200/RUT240/RUT241/RUT260

  QuMax till RUT200/RUT240/RUT241/RUT260

  Robust kapsling med integrerad 4G-riktantenn samt en rundstrålande wifi-antenn, allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika RUT200, RUT240, RUT241 eller RUT260). Enkel installation ...
  1 505,00kr Ex.moms
 • QuMax XR LTE

  QuMax XR LTE

  Robust kapsling med en extra kraftfull integrerad 4G-riktantenn samt plats för routerns medföljande wifi-antenner i kapslingen. Allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika...
  1 669,00kr Ex.moms
 • IoT-ready Box Teltonika

  IoT-ready box Teltonika

  För att underlätta installation av framförallt Teltonikas RUT241 /RUT951 och RUT956 (samt RUT200/240/260/901/950/955) i industriella miljöer kan denna smarta kapsling spara värdefull tid för dig. Kapslingen, som även går...
  1 794,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUT200

  Teltonika RUT200

  Teltonika RUT200 är en 4G-router som är en variant av RUT240/RUT241. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port. En kompakt...
  1 099,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUT241

  Teltonika RUT241

  Teltonika RUT241 är en 4G-router som är en vidareutveckling av RUT240. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port. En kompakt...
  1 649,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUT260

  Teltonika RUT260

  Teltonika RUT260 är en 4G LTE CAT 6-router, som kombinerar det bästa av RUT240 och RUT360. Denna router garanterar säker uppkoppling via VPN och är kompakt med en WAN-port...
  1 852,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation RUT241
Frekvensområde 4G: 4G/FDD-LTE: B1 (2100 MHz)/B2 (1900 MHz)/B3 (1800 MHz)/B8 (900 MHz)/B4 (1700 MHz)/B5 (850 MHz)/B7 (2600 MHz)/B8 (900 MHz)/B12 (700 MHz)/B13 (700 MHz)/B18 (850 MHz)/B19 (850 MHz)/B20 (800 MHz)/B25 (1900 MHz)/B26 (850 MHz)/B28 (700 MHz)
4G/TDD-LTE: B38 (2600 MHz)/B39 (1900 MHz)/B40 (2300 MHz)/B41 (2500 MHz)
Frekvensområde 3G: 3G/WCDMA: B1 (2100 MHz)/B2 (1900 MHz)/B4 (1700 MHz)/B5 (850 MHz)/B6 (850 MHz)/B8 (900 MHz)/B19 (800 MHz)
Frekvensområde GSM/EDGE: 2G/GSM/EDGE: 1900/1800/900/850 MHz
Överföringshastighet 4G: 150 Mbit/s max nedladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 3G 43,2 Mbit/s max nedladdningshastighet,
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: 1 x Ethernet (LAN),
1 x Ethernet (LAN/WAN)
Mobilnätsstandarder: 4G LTE
3G HSPA+, HSUPA, HSDPA, UMTS
2G EDGE, GPRS
Nätverksfunktioner: OpenVPN, IPsec, GRE, L2TP, PPTP, NAT, DHCP
Kapsling: Aluminium med gavlar i plast
Matningsspänning: 9-30 VDC, Nätaggregat med 9 VDC spänning ingår
Strömförsörjning: Via Molex-kontakt
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA (4G), RP-SMA (WLAN) 50 ohm
Vikt: 125 g
Mått (B D H): 83 x 74 x 25 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Hämta svensk broschyr
Hämta engelsk broschyr
Quick guide
Manual

Att komma igång med RUT241 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen. De första steg du behöver göra och samma procedur som beskrivs i filmerna ovan men beskrivet steg för steg.
Logga in

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:admin
lösenord: admin01

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Som standard lagerför vi RUT241010000. Nedanstående produkter är samtliga modeller av RUT241, och de vi inte har i lager ingår i vårt beställningssortiment av RUT241. Tillgången varierar och priset är högre än standardprodukten så kontakta oss för aktuell information.

RUT241 Modeller för andra marknader
Produktvariant Region Frekvens
RUT241 *0**** Europa 1, Mellanöstern, Afrika, Thailand 4G (LTE-FDD): B1, B3, B7, B8, B20, B28A
3G: B1, B8
2G: B3, B8
RUT241 *1**** Europa 1, Mellanöstern, Afrika 4G (LTE-FDD): B1, B3, B5, B7, B8, B20
4G (LTE-TDD): B40
3G: B1, B5, B8
2G: B3, B8
RUT241 *3**** Global 4G (LTE-FDD): B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B13, B18, B19, B20, B25, B26, B28
4G (LTE-TDD): B38, B39, B40, B41
3G: B1, B2, B4, B5, B6, B8, B19
2G: B2, B3, B5, B8
RUT241 *6**** Australien, Nya Zeeland, Taiwan 4G (LTE-FDD): B1, B3, B5, B7, B8, B28
4G (LTE-TDD): B40
3G: B1, B5, B8
2G: B3, B5, B8
RUT241 *7**** Latinamerika 4G (LTE-FDD): B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B28
4G (LTE-TDD): B40
3G: B1, B2, B4, B5, B8
2G: B2, B3, B5, B8
RUT241 *8**** Japan 4G (LTE-FDD): B1, B3, B8, B18, B19, B26
4G (LTE-TDD): B41
3G: B1, B6, B8, B19
RUT241 *9**** Nordamerika 2 4G (LTE-FDD): B2, B4, B5, B12, B13, B14, B66, B71
3G: B2, B4, B5
1) – Routern är inte certifierad för alla nätverk. Vänligen kontrollera kompatibilitet.
2) – Nordamerikanska versionen inkluderar ytterligare band för omfattande täckning.
Specifikationerna kan ändras utan föregående meddelande.
Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök