skip to Main Content

Teltonika RUT361

2 136,00kr Ex.moms

Teltonika RUT361 är en 4G-router med grundläggande egenskaper. Routern hanterar säker uppkoppling via VPN. Den är kompakt och har en WAN-port och en LAN-port, eller två nätverksportar. En kompakt router som kan monteras på DIN-skena.

Wifi
WAN och LAN-port
I/O-port
Metallkapsling (IP30)

För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Inkommer igen inom kort Artikelnr: B602001 Kategori: Etikett:

Induo Teltonika Platinum partner

RUT361 är en kompakt 4G-router för professionella applikationer med stabilt aluminiumhölje. En router som har de mest eftersökta funktioner som behövs för stabil uppkoppling inom industri, fastigheter och digital signage för uppkoppling via 4G.

Teltonika RUT361 har en sim-kortsplats och har ett antal lysdioder på utsidan för statusindikering av signalstyrka och annan driftsinformation. Genom tydlig indikering av signalstyrka är det enkelt att se täckningen på platsen vilket underlättar vid installation. Är signalen för svag är det möjligt att installera valfria antenner för att passa olika situationer. Routern har 2 x SMA-kontakter för 4G-antenner och 2xRP-SMA för wifi-antenn. Detta är användbart om du vill utrusta routern med externa antenner.

RUT361 från Teltonika

Routern har stöd för LTE Cat6 som ger hastigheter på upp till 300 Mbit/s i nedlänk, höga hastigheter som möjliggör användning i de flesta applikationer. Routern har Carrier aggregation teknik för snabbare och robustare anslutning. Självklart har routern fallback till 3G och GPRS om 4G-täckning saknas.

Nätaggregat och antenner ingår vid leverans. Routern är förberedd för montering på DIN-skena men fäste för DIN-skena är tillval.

Trådlöst nätverk

RUT361 har stöd för wifi-nätverk på 2,4 GHz enligt IEEE 802.11b/g/n, den har ett trådlöst nätverk som räcker till för enstaka enheter men om du skall koppla upp många enheter via wifi rekommenderar vi att du väljer en kraftfullare router. Självklart finns stöd för kryptering, routern har stöd för STA- och AP-mode.

9-30 VDC
2 st
Ingår
1 st
4G/LTE
Tillval

En digital I/O-port för fjärrstyrning och övervakning

Routern har en I/O-port för anslutning av larm eller för att fjärrstyra funktioner som belysning, dörrar eller starta och stoppa processer. Ingångarna gör att du kan övervaka externa händelser, som en vattennivå, en grind eller dörrsensor. Om något händer så får du meddelanden på distans, antingen via SMS eller e-post. Du kan konfigurera I/O-porten fritt, som ingångar, utgångar eller en kombination, men max 2 st till antalet.

Routern spänningsmatas via den kombinerade spänningsmatnings- och I/O-kontakten som tack vare en MOLEX-kontakt med låsning sitter kvar även vid vibrationer. Routern accepterar 9-30 VDC matningsspänning. Routern kan också spänningsmatas via så kallad passiv PoE på den vänstra LAN-porten.

Lättåtkomlig SIM-kortplats

En lättåtkomlig SIM-kortsplats gör det lätt att byta SIM-kort och det gör att driftsättning av en ny router går snabbt. Routern håller uppkopplingen igång genom en rad inbyggda funktioner. Routern kan programmeras att pinga en extern IP-adress, och om den externa IP-adressen slutar svara på ping så startar routern om automatiskt. Det går även att fjärromstarta routern via SMS. Vill man istället ha fasta tider för omstart så kan det ställas in i routern.

För de applikationer som kräver litet säkrare uppkopplingar har routern stöd för OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec och GRE Tunnel.

Dubbla Ethernet-portar

Routern är liten och kompakt och avsedd för montering där utrymmet är begränsat. Routern har två nätverksportar, en kan anslutas som LAN och den andra kan vara antingen LAN eller WAN om routern skall användas som backup till fast internetanslutning.

Övervakning av router

RMS program för routerövervakning Routern har stöd för fjärrövervakning och fjärrkonfiguration med Teltonika Remote Management System, RMS. RMS är en molnbaserad tjänst som ger en tydlig och överskådlig bild i realtid över routrar i drift. RMS är ett tillval som du kan testa gratis i en månad. RMS är ett populärt tillval som ger dig full kontroll på distans. Missa inte att boka in vår kostnadsfria RMS-introduktion där vi hjälper dig att komma igång med RMS och bjuder på några månaders RMS kostnadsfritt.

Vill du inte använda RMS kan routern även övervakas via SNMP eller via JSON-RPC.

Routern kan konfigureras via exempelvis WEB-gränssnitt, SSH eller via SMS.
Tillverkarens benämning: RUT361100000

rut361 tillbehör

 • DIN-fäste Teltonika RUT I Plast

  DIN-fäste Teltonika RUT i plast

  DIN-fäste för Teltonikas routrar för montering på 35 mm DIN-skena. Utförande i plast. Snäpps enkelt på DIN-skena.
  78,00kr Ex.moms
 • Spänningskabel Teltonika RUT2xx/9xx

  Spänningskabel Teltonika RUT2xx/9xx

  Fordonskabel för spänningsmatning Teltonika RUT2XX/9XX samt routrar i RUTX-serien upp till 2A förbrukning. Kabeln är avsedd för spänningsmatning av router i fordon, med Molexkontakt.
  97,00kr Ex.moms
 • DIN-fäste Teltonika RUT

  DIN-fäste Teltonika RUT

  DIN-fäste för Teltonikas routrar för montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i plåt. Med snabbfäste som är återfjädrande.
  98,00kr Ex.moms
 • Väggfäste Teltonika RUT I Plast

  Väggfäste Teltonika RUT i plast

  Väggfäste för Teltonikas routrar för montering på montageplåt eller vägg. Skruvas enkelt fast i routern.
  98,00kr Ex.moms
 • Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömmatningskabel till Teltonikas routrar och andra enheter. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 2 m spänningsmatningskabel med fyra ledare och skruvplint/sockerbit.
  98,00kr Ex.moms
 • Strömkabel Teltonika 20 Cm

  Strömkabel Teltonika 20 cm

  Strömmatningskabel till Teltonika routrar och gateways samt Maestro modem och router. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 20 cm spänningsmatningskabel och kontakterad med ändhylsor.
  98,00kr Ex.moms
 • Batteribackup Molex-kontakt

  Batteribackup Molex-kontakt

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. Passar bland annat routrar från Teltonika....
  499,00kr Ex.moms
 • GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  GPA02 -4G/5G-riktantenn · MIMO

  En 4G/5G-antenn med förstärkning på såväl GSM som 3G-banden. Antennen kan monteras på såväl vägg som antennmast för maximal frihet. Maströrsfästen i metall medföljer i paketet. För 5G fungerar...
  1 155,00kr Ex.moms
 • QuSpot Till RUT360

  QuSpot till RUT360

  Robust kapsling med integrerad rundstrålande 4G-antenner samt en rundstrålande wifi-antenn och GPS-antenn, allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika RUT360). Enkel installation Vattentät...
  1 653,00kr Ex.moms
 • QuMax Till RUT360

  QuMax till RUT360

  Robust kapsling med integrerad 4G-riktantenn samt rundstrålande wifi-antenner, allt i en kompakt och prisvärd kapsling som även rymmer en router (Teltonika RUT360). Enkel installation Vattentät -IP67 Enkel strömförsörjning Integrerad...
  1 681,00kr Ex.moms
 • IoT-ready Box Teltonika

  IoT-ready box Teltonika

  För att underlätta installation av framförallt Teltonikas RUT241 /RUT951 och RUT956 (samt RUT200/240/260/901/950/955) i industriella miljöer kan denna smarta kapsling spara värdefull tid för dig. Kapslingen, som även går...
  1 794,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation RUT361
Mobilt
LTE-band 4G (LTE-FDD): B1, B3, B5, B7, B8, B20, B28, B32(endast mottagning)
4G (LTE-TDD): B38, B40, B41, B42(option), B43(option)
3G: B1, B3, B5, B8
Mobilmodul 4G (LTE) – Cat 6 upp till 300 Mbit/s, 3G – Upp till 42 Mbit/s
Status IMSI, ICCID, operatör, operatörsstatus, dataanslutningsstatus, nätverkstyp, CA-indikator, bandbredd, anslutet band, signalstyrka (RSSI), SINR, RSRP, RSRQ, EC/IO, RSCP, data skickat/mottaget, LAC, TAC, cell-ID, ARFCN, UARFCN, EARFCN, MCC och MNC
SMS SMS-status, SMS-konfiguration, skicka/läsa SMS via HTTP POST/GET, EMAIL till SMS, SMS till EMAIL, SMS till HTTP, SMS till SMS, schemalagda SMS, SMS autosvar, SMPP
USSD Stöd för att skicka och läsa Okodad Tilläggstjänstdata
Svart/Vit lista Operatörens svart/vit lista (efter land eller separata operatörer)
Flera PDN Möjlighet att använda olika PDN:er för flera nätverksåtkomster och tjänster
Bandhantering Bandlås, Använd bandstatusvisning
APN Auto APN
Brygga Direktanslutning (brygga) mellan mobil ISP och enhet på LAN
Passthrough Routern tilldelar sin mobila WAN IP-adress till en annan enhet på LAN
Trådlöst
Trådlöst läge 802.11 b/g/n, 2×2 MIMO, Accesspunkt (AP), Station (STA)
Wi-Fi säkerhet WPA3-EAP, WPA3-SAE, WPA2-Enterprise-PEAP, WPA2-PSK, WEP; AES-CCMP, TKIP, Automatiska Chifferlägen, klientseparation
SSID/ESSID ESSID dolt läge
Wi-Fi användare Upp till 50 samtidiga anslutningar
Trådlösa anslutningsfunktioner Trådlöst mesh (802.11s), snabb roaming (802.11r)
Trådlöst MAC-filter Vitlista, svartlista
Trådlös QR-kodsgenerator När den skannas kommer en användare automatiskt att ansluta till ditt nätverk utan att behöva ange inloggningsuppgifter.
Ethernet
WAN 1 x WAN-port 10/100 Mbit/s, överensstämmer med IEEE 802.3, IEEE 802.3u, 802.3az-standarder, stöder auto MDI/MDIX
LAN 1 x LAN-portar, 10/100 Mbit/s, överensstämmer med IEEE 802.3, IEEE 802.3u, 802.3az-standarder, stöder auto MDI/MDIX-korsning
Nätverk
Routing Statisk routing, Dynamisk routing (BGP, OSPF v2, RIP v1/v2, EIGRP, NHRP), Policybaserad routing
Nätverksprotokoll TCP, UDP, IPv4, IPv6, ICMP, NTP, DNS, HTTP, HTTPS, SFTP, FTP, SMTP, SSL/TLS, ARP, VRRP, PPP, PPPoE, UPNP, SSH, DHCP, Telnet, SMPP, SNMP, MQTT, Wake On Lan (WOL)
VoIP passthrough-stöd H.323 och SIP-alg protokoll NAT-hjälpmedel, möjliggör korrekt routing av VoIP-paket
Anslutningsövervakning Ping Reboot, Wget Reboot, Periodisk Reboot, LCP och ICMP för länkinspektion
Brandvägg Portvidarebefordran, trafikregler, anpassade regler
Brandväggsstatussida Visa alla dina brandväggsstatistik, regler och regelräknare
Porthantering Visa enhetsportar, aktivera och inaktivera var och en av dem, slå på eller av auto-konfiguration, ändra deras överföringshastighet, etc.
Nätverkstopologi Visuell representation av ditt nätverk som visar vilka enheter som är anslutna till vilka andra enheter
DHCP Statisk och dynamisk IP-tilldelning, DHCP Relay
QoS / Smart Queue Management (SQM) Trafikprioriteringsköning efter källa/destination, tjänst, protokoll eller port, WMM, 802.11e
DDNS Stöds av fler än 25 tjänsteleverantörer, andra kan konfigureras manuellt
Nätverksbackup VRRP, Kabelbaserade alternativ, var och en av dem kan användas som en automatisk Failover, Wi-Fi WAN, Mobil
Load balancing Balansera internettrafik över flera WAN-anslutningar
Hotspot Inloggningssida (Hotspot), intern/extern Radius-server, SMS-autorisering, intern/extern landningssida, walled garden, användarskript, URL-parametrar, användargrupper, individuella användar- eller gruppbegränsningar, användarhantering, 9 förinställda anpassningsbara teman och möjlighet att ladda upp och ladda ner anpassade hotspot-teman
SSHFS Möjlighet att montera fjärrfilsystem via SSH-protokoll
Säkerhet
Autentisering Förhandsgemensam nyckel, digitala certifikat, X.509-certifikat, TACACS+, Radius, IP- & inloggningsförsök blockering
Brandvägg Förkonfigurerade brandväggsregler kan aktiveras via WebUI, obegränsad brandväggskonfiguration via CLI; DMZ; NAT; NAT-T
Attackförebyggande DDOS-förebyggande (SYN flood skydd, SSH-attackförebyggande, HTTP/HTTPS-attackförebyggande), portskanningsskydd (SYN-FIN, SYN-RST, X-mas, NULL flags, FIN scan attacks)
VLAN Port- och taggbaserad VLAN-separation
Mobil gränser Mobil datagräns, anpassningsbar period, starttid, varningsgräns, telefonnummer
Webbfilter Svartlista för att blockera oönskade webbplatser, vitlista för att endast specificera tillåtna platser
Åtkomstkontroll Flexibel åtkomstkontroll av SSH, webbgränssnitt, CLI och Telnet
VPN
OpenVPN Flera klienter och en server kan köra samtidigt, 27 krypteringsmetoder
OpenVPN-kryptering DES-CBC 64, RC2-CBC 128, DES-EDE-CBC 128, DES-EDE3-CBC 192, DESX-CBC 192, BF-CBC 128, RC2-40-CBC 40, CAST5-CBC 128, RC2-64-CBC 64, AES-128-CBC 128, AES-128-CFB 128, AES-128-CFB1 128, AES-128-CFB8 128, AES-128-OFB 128, AES-128-GCM 128, AES-192-CFB 192, AES-192-CFB1 192, AES-192-CFB8 192, AES-192-OFB 192, AES-192-CBC 192, AES-192-GCM 192, AES-256-GCM 256, AES-256-CFB 256, AES-256-CFB1 256, AES-256-CFB8 256, AES-256-OFB 256, AES-256-CBC 256
IPsec IKEv1, IKEv2, med 14 krypteringsmetoder för IPsec (3DES, DES, AES128, AES192, AES256, AES128GCM8, AES192GCM8, AES256GCM8, AES128GCM12, AES192GCM12, AES256GCM12, AES128GCM16, AES192GCM16, AES256GCM16)
GRE GRE-tunnel, GRE-tunnel över IPsec-stöd
PPTP, L2TP Klient/Server-instanser kan köra samtidigt, L2TPv3, L2TP över IPsec-stöd
Stunnel Proxy utformad för att lägga till TLS-krypteringsfunktionalitet till befintliga klienter och servrar utan några ändringar i programmets kod
DMVPN Metod för att bygga skalbara IPsec VPN
SSTP SSTP-klientinstansstöd
ZeroTier ZeroTier VPN-klientstöd
WireGuard WireGuard VPN-klient- och serverstöd
Tinc Tinc erbjuder kryptering, autentisering och kompression i sina tunnlar. Klient- och serverstöd.
Tailscale Tailscale erbjuder hastighet, stabilitet och enkelhet över traditionella VPN:er. Krypterade punkt-till-punkt-förbindelser med hjälp av det öppna källkodsprotokollet WireGuard
OPC UA
Stödda lägen Klient, Server
Stödda anslutningstyper TCP
MODBUS
Stödda lägen Server, Klient
Stödda anslutningstyper TCP
Anpassade register MODBUS TCP anpassade registerblockförfrågningar, som läser/skriver till en fil inuti routern, och kan användas för att utöka MODBUS TCP Klientfunktionalitet
Stödda dataformat 8-bit: INT, UINT; 16-bit: INT, UINT (MSB eller LSB först); 32-bit: float, INT, UINT (ABCD (big-endian), DCBA (little-endian), CDAB, BADC), HEX, ASCII
DATA TILL SERVER
Protokoll HTTP(S), MQTT, Azure MQTT
Data till server Extrahera parametrar från flera källor och olika protokoll, och skicka dem alla till en enda server
MODBUS MQTT GATEWAY
Modbus MQTT Gateway Möjliggör att skicka kommandon och ta emot data från MODBUS Server genom MQTT-mäklare
DNP3
Stödda lägen Station, Utstation
Stödda anslutningstyper TCP
DLMS
DLMS-stöd DLMS – standardprotokoll för utbytesdata för mätare
ÖVERVAKNING & HANTERING
WEB UI HTTP/HTTPS, status, konfiguration, FW-uppdatering, CLI, felsökning, händelselog, systemlogg, kärnlogg
FOTA Firmwareuppdatering från server, automatisk notifikation
SSH SSH (v1, v2)
SMS SMS-status, SMS-konfiguration, skicka/läsa SMS via HTTP POST/GET
Samtal Omstart, Status, Mobil data på/av, Utgång på/av, svara/lägga på med en timer, Wi-Fi på/av
TR-069 OpenACS, EasyCwmp, ACSLite, tGem, LibreACS, GenieACS, FreeACS, LibCWMP, Friendly tech, AVSystem
MQTT MQTT Broker, MQTT publicerare
SNMP SNMP (v1, v2, v3), SNMP Trap
JSON-RPC Hanterings-API över HTTP/HTTPS
MODBUS MODBUS TCP status/kontroll
RMS Teltonika Fjärrhanteringssystem (RMS)
IoT-plattformar
Cloud of Things Möjliggör övervakning av: Enhetsdata, Mobil data, Nätverksinfo, Tillgänglighet
ThingWorx Möjliggör övervakning av: WAN-typ, WAN IP, Mobiloperatörsnamn, Mobilsignalstyrka, Mobilnätverkstyp
Cumulocity Möjliggör övervakning av: Enhetsmodell, Revision och Serienummer, WAN-typ och IP, Mobil Cell-ID, ICCID, IMEI, Anslutningstyp, Operatör, Signalstyrka
Azure IoT Hub Kan skicka enhets IP, Antal bytes skickat/mottaget, Temperatur, PIN-räkning till Azure IoT Hub-server, Mobilanslutningstillstånd, Nätverkslänktillstånd, IMEI, ICCID, Modell, Tillverkare, Serienummer, Revision, IMSI, SIM-tillstånd, PIN-tillstånd, GSM-signal, WCDMA RSCP, WCDMA EC/IO, LTE RSRP, LTE SINR, LTE RSRQ, CELL ID, Operatör, Operatörsnummer, Anslutningstyp
Systemegenskaper
CPU Mediatek, 580 MHz, MIPS 24KEc
RAM 128 MB, DDR2
FLASH-lagring 16 MB seriellt NOR-flash
Firmware / Konfiguration
WEB UI Uppdatera FW från fil, kontrollera FW på server, konfigurationsprofiler, konfigurationsbackup
FOTA Uppdatera FW
RMS Uppdatera FW/konfiguration för flera enheter samtidigt
Bevara inställningar Uppdatera FW utan att förlora nuvarande konfiguration
FIRMWARE ANPASSNING
Operativsystem RutOS (baserat på OpenWrt Linux OS)
Stödda språk Busybox shell, Lua, C, C++
Utvecklingsverktyg SDK-paket med byggmiljö tillhandahålls
GPL-anpassning Du kan skapa din egen anpassade, märkta firmware och webbapplikation genom att ändra färger, logotyper och andra element i vår firmware för att passa dina eller dina kunders behov.
Ingång / Utgång
Ingång 2 x Digital ingång, 0 – 6 V detekteras som logisk låg, 8 – 30 V detekteras som logisk hög
Utgång 2 x Digital utgång, open collector utgång, max belastning 30 V, 300 mA
Händelser E-post, RMS, SMS
I/O juggler Möjliggör att ställa in vissa I/O-villkor för att initiera händelse
Ström
Kontakt 4-polig industriell DC-strömkontakt
Spänningsområde för inmatning 9 – 30 VDC, skydd mot omvänd polaritet, skydd mot spänningsstötar/transienter
PoE (passiv) Passiv PoE kan installeras på begäran.
Strömförbrukning Vila: < 2.4 W, Max: < 4.7 W
Fysiska gränssnitt
Ethernet 2 x RJ45-portar, 10/100 Mbit/s
I/O 2 x Digital ingång, 2 x Digital utgång på 4-polig strömkontakt (fritt programmerbart men max 2 st totalt)
Status-LED:er 2 x Mobilanslutningstyp, 3 x Mobilanslutningsstyrka, 2 x Eth-status, 1 x Ström
SIM 1 x SIM-plats (Mini SIM – 2FF), 1.8 V/3 V, extern SIM-hållare
Ström 1 x 4-polig strömkontakt
Antenner 2 x SMA för LTE, 2 x RP-SMA för Wi-Fi
Återställ Omstart/Användarstandardåterställning/Fabriksåterställningsknapp
Fysiska specifikationer
Kapsling Aluminiumhölje
Dimensioner (B x H x D) 100 x 30 x 85 mm
Vikt 243 g
Monteringsalternativ DIN-skena (tillval), placering på plan yta
Driftsmiljö
Driftstemperatur -40 °C till 75 °C
Driftsfuktighet 10% till 90% icke-kondenserande
Skyddsklass IP30
Regleringar & Typgodkännanden
Reglering CE, UKCA, RCM, UCRF, EAC, WEEE, CB
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående meddelande

Teltonika RUT361 datablad
Teltonika RUT361 broschyr

Att komma igång med RUT3610 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen. De första steg du behöver göra och samma procedur som beskrivs i filmerna ovan men beskrivet steg för steg.

Logga in

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:admin
lösenord: admin01

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök