skip to Main Content

Teltonika RUT955

3 495,00kr Ex.moms

RUT955 är en 4G router med både nätverksportar och seriella gränssnitt (RS-232, RS-485 och USB) samt I/O-portar. Teltonika RUT955 har switch, wifi och inbyggd GPS. En prisvärd router för fjärrstyrning, driftsövervakning och industriell automation som kan användas både med äldre utrustningar och moderna nätverk.

Wifi och GPS
Dubbla SIM-platser
Switch med fyra portar
Seriella gränssnitt och I/O

För den här produkten erbjuder vi support via mail. Telefonsupport lämnas endast till avtalskunder. Läs mer i våra supportvillkor.
Artikelnr: B600026 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Teltonika RUT955 är en 4G-router som erbjuder en rad olika anslutningsmöjligheter med såväl wifi, ethernetswitch, I/O-anslutningar och seriella gränssnitt. RUT955 kan kommunicera med snart sagt alla tänkbara utrustningar och är avsedd för säker uppkoppling av krävande tillämpningar inom framförallt industri, digital signage, fjärrstyrning och driftsövervakning.

4G-router med switch, wifi och GPS

Teltonika RUT955 har en rad olika anslutningsmöjligheter, routern har en inbyggd ethernetswitch med fyra ethernetportar, tre stycken LAN-portar och en stycken WAN-port. Om routerns WAN-port ansluts till fast internetförbindelse kan routern fungera som reservuppkopplingsväg om ordinarie uppkopplingsväg slås ut. Genom inbyggt wifi-nätverk kan routern även användas trålöst lokalt. Routern har även inbyggd GPS.
En rad olika anslutningsmöjligheter

Router med många gränssnitt

RUT955 har även en I/O-port som rymmer 2 stycken digitala ingångar (en med galvanisk isolation), en analog ingång, en open-collectorutgång och en reläutgång. Dessa anslutningar kan användas för larmsensorer, nivåsensorer eller för att helt enkelt styra en eller två funktioner lokalt. Routern har också RS-232, RS-485 och USB-anslutning. RS-232 och RS-485 anslutningarna kan konfigureras på en rad olika sätt, bland annat för seriell kommunikation över IP, som Modbus Gateway eller för att simulera ett telefonmodem eller GSM-modem med styrning via AT-kommandon.

9-30 VDC
4 st
Ingår
2 st
4 x I/O
RS-232/485
TILLVAL

Lätt att installera

RUT955 kan spänningsmatas både via nätverksporten (proprietär PoE-standard) och med nätaggregat där nätaggregatet ansluts via skruvplint.

En överskådlig, flerfärgad statusindikeringsdiod och fem lysdioder för indikering av signalstyrka gör det enkelt att få en direkt återkoppling under installation och drift.

Routern har två wifi-antennkontakter och två LTE-antennkontakter och antenner medföljer vid leverans. Genom att routern har antennkontakter kan dessa bytas mot kraftigare antenner om behov uppstår. Routern levereras med antenner och med nätaggregat som standard, DIN-fäste finns som tillval.

Säker drift

RUT955 har ett stabilt Linuxoperativsystem och en konstruktion avsedd för kontinuerlig drift även i krävande installationer. Routern kan starta om automatiskt om den tappar anslutningen till mobilnäten, alternativt kan routern startas om på distans via SMS. En loggfunktion gör det enkelt att följa upp driftsprestanda. RUT955 har en mängd nätverksfunktioner och den kan övervakas via SNMP och SNMP trap.

Routern har också stöd för Teltonika RMS som är ett routerövervakningsprogram utformat för att bekvämt kunna fjärrövervaka och fjärrkonfigurera routrar från Teltonika. Verktyget installeras på egen server eller används som molntjänst och gör det möjligt att administrera ett mindre eller större antal routrar.

Routern har en rad tunnelprotokoll redan från start vilket gör det enkelt att komma igång med till exempel VPN-tunnlar. Routern kan fungera som backup till en annan router genom stöd för VRRP, VRRP gör det möjligt att två routrar fungerar som en virtuell router och delar på uppkopplingen, om en router tappar kontakten tar den andra routern vid.

RUT955 har också stöd för PPPoE, HTTP POST/GET (skicka/läsa SMS) och Dynamisk DNS. Wifinätverket kan fungera som hotspot och har stöd för Radiusserver.

Tunnelprotokoll

RUT955 har stöd för
OpenVPN
IPSec
GRE
L2TP
PPTP

RUT955 konfigureras via webläsare eller via SMS. Routerns Linuxoperativsystem har en återställningspunkt, det här innebär att vid ändringar i programmeringsinställningarna finns det alltid möjlighet att återgå till föregående inställning. Routern har konfigurationsprofiler samt stöd för två firmwareversioner där en version är som safemode firmware.

Bra hastighet med 4G

4G routern RUT955 kopplar upp sig via 4G-nätet vilket kan ge upp till 100 Mbit/s i teoretisk nedlänkshastighet, routern är inte operatörsbunden och fungerar på samtliga 4G band inom 800-2600 MHz vilket ger möjligheter till goda prestanda. RUT955 erbjuder bra prestanda och har mängder av anslutningsmöjligheter kombinerat med ett attraktivt pris. RUT955 har en kompakt och tilltalande aluminiumkapsling plats för dubbla SIM-kort med automatisk omkoppling till sekundär operatör vid svag signalstyrka, viss datamängd eller roaming till exempel.

Komplett och klart för driftsättning

Teltonika RUT955 levereras komplett med det mesta du behöver för idriftsättning, ledade antenner samt nätverkskabel ingår vid leverans, behöver du en GPS-antenn måste du dock komplettera. Även skruvplintar för såväl I/O som spänningsmatning ingår.

Teknisk specifikation

Teknisk specifikation RUT955
Frekvensområde 4G: 800, 850, 900, 1800, 1900, 2100 och 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 850, 900, 1900 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 850, 900, 1800 och 1900 MHz
Överföringshastighet 4G: 100 Mbit/s max nedladdningshastighet,
50 Mbit/s max uppladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 3G 43,2 Mbit/s max nedladdningshastighet,
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt nätverk: 3 x Ethernet (LAN),
1 x Ethernet (WAN)
Seriella gränssnitt: 1 x RS-232,
1 x RS-485,
1 x USB
I/O 1 x digital ingång för passiva sensorer
1 x digital ingång med galvanisk isolation
1 x analog ingång (0-24 V)
1 x open collector utgång
1 x reläutgång (24 V/4 A)
Mobilnätsstandarder: 4G LTE
3G HSPA+, HSUPA, HSDPA, UMTS
2G EDGE, GPRS
Nätverksfunktioner: DHCP, NAT, IPsec, Open VPN, DynDNS, GRE, L2TP, PPTP
Kapsling: Aluminium
Matningsspänning: 9-30 VDC via skruvplint
Strömförsörjning: Nätaggregat ingår ej
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA (4G), RP-SMA (WLAN) 50 ohm
Kapsling: Aluminium
Vikt: 250 g
Mått (B D H): 80 x 106 x 46 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Manualer, dokument, filmer

Teltonika RUT955 manual
Teltonika RUT955 quick-guide
Teltonika RUT955 datablad
Film: grundkonfiguration
PPtP-instruktion (kräver lösenord)

Kom igång med RUT955

Att komma igång med RUT955 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen. De första steg du behöver göra och samma procedur som beskrivs i filmerna ovan men beskrivet steg för steg.

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:admin
lösenord: admin01

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Back To Top
×Close search
Sök