skip to Main Content

Teltonika RUTXR1

3 998,00kr Ex.moms

Teltonika RUTXR1 är en rackmonterad LTE Cat6-router med redundanta strömförsörjningar och flera WAN-gränssnitt. Routern är rackmonterbar och passar därmed i ett serverskåp. Den är utrustad med dubbla SIM, USB och Wave-2 802.11ac Dual Band Wi-Fi och en SFP-port. SFP-porten kan användas för alla typer av gränssnitt och enheten har också en dedikerad konsollport. De unika funktionerna gör den lämplig för att använda den som en primär router i små till medelstora organisationer. Den kan använda fiber som primär anslutning och ha 4G uppkoppling som fail-over, eller det omvända.

Den här funktionsrika enheten är ett perfekt val där det krävs hastighet och extremt tillförlitliga anslutningar

5 x Gigabit Ethernet portar
SFP-port
Kraftfull wifi
LTE-uppkoppling med dual sim

För den här produkten erbjuder vi support på svenska via mail. För kontakt med vår support skapa ditt ärende här.

Vi säljer endast till företag och organisationer

Lagerstatus: Lanseras Q1 2021 men kan förbeställas Artikelnr: B600208 Kategori: Etikett:

Rackmonterbar 4G-router

Induo Teltonika Platinum partner

Teltonika RUTXR1 kan användas som en rejäl ryggradslösning för den övergripande nätverksinfrastrukturen i kontor, köpcentra och andra installationer där många enheter behöver en stabil uppkoppling. Vanligtvis trivs den här typen av hårdvara i ett 19″ rackskåp. Av denna anledning måste all utrustning vara lätt att montera. Med RUTXR1 tar det några minuter och åtdragning av fyra skruvar för att enkelt placera den i ett serverkabinett eller ett 19-tums rack. RUTXR1 är dock kompakt och lätt att placera var som helst, man kan till och med placera den på sitt skrivbord.

Minimera dina felkällor

Tänk dig att du har en verksamhet med en switch, en accesspunkt för wi-fi och en router, en omvandlare för fiber och en router för backup av internetuppkopplingen. Med denna router kan du drastiskt minimera antalet enheter, dessutom får du färre felkällor. Istället för en rad olika nätaggregat för att spänningsmata dessa enheter, kan du reducera till två nätaggregat, och då får din router en redundant strömkälla på köpet.

Vad som gör den här enheten så speciell är inte en enskild egenskap utan de sammanhängande kombinationerna av fiber-, Ethernet-, wifi- och mobilt nätverk. Allt inrymt i ett robust och mångsidigt paket. Routern har avancerade nätverks- och säkerhetsfunktioner och ett kraftfullt fjärrhanteringssystem för att enkelt nå infrastrukturen var som helst i världen den är installerad.

9-50 VDC
5 st
2 st
SFP
4G/LTE
802.11ac
300 Mbit/s

Många nätverksanslutningar

Den unika kombinationen av funktioner gör denna router oslagbar när det gäller anslutningsmöjligheter. Du kan välja mellan Gigabit Ethernet och Wi-Fi, men det som gör den här routern riktigt speciellt är SFP-porten för att garantera anslutningskontinuitet hela tiden via fasta nätverk. Med SFP kan du ansluta en fiberkabel direkt utan ytterligare omvandlare (än den inbyggda SFP-porten) och nå höga hastigheter. Det här alternativet är perfekt för företagsinstallationer där en snabb anslutning med hög dataflöde är ett måste.

Routern är utrustad med dubbla SIM-kort med automatisk failover. Vid oväntade problem med anslutningen kan anslutningen till operatören säkerställas genom att ha två olika SIM-kort i routern med automatisk fail-over. Med två olika operatörer för att säkerställa en extremt tillförlitlig uppkoppling.

unboxing xr1Teltonikas RUTXR1 som är en rackmonterad LTE Cat6-router med redundanta strömförsörjningar och flera WAN-gränssnitt. Routern är rackmonterbar och passar därmed i ett serverskåp. Här är våra första intryck av routern första gången vi plockar upp den ur kartongen!

Routern har möjlighet till flera WAN-anslutningar, den kan ansluta till internet via 4G, via WiFi, via SFP-porten vilket ger anslutningsmöjlighet för exempelvis fiber. Att ha alternativ som mobilnätverk som backupväg har en fördel vid förlorad anslutning av det fasta nätverket. Det gör det möjligt att nå enheterna på distans och felsöka utan att vara på plats. Dessutom så blir alternativa uppkopplingsvägar dubblerad säkerhet för hela infrastrukturen.

Routern har stöd för LTE Cat 6 vilket ger en teoretisk nedladdningshastighet på upp till 300 Mbit/s. Routern har Carrier aggregation teknik för snabbare och robustare anslutning. På baksidan av routern finns två SMA-hona anslutningar för LTE-antenner och två magnetfotsantenner medföljer i leveransen.

RUTXR1 har en wifimodul med Wave-2 802.11ac Dual Band WiFi och antennkontakter sitter på baksidan av enheten, den har två stycken magnetfotsantenner för WiFi med i leveransen.

I paketet

Paketet innehåller:
2 x LTE antenner (magnetfot, SMA hane 3 m kabel)
2 x WiFi antenner (magnetfot, RPSMA hane 1,5 m kabel)
SIM-utpetare
18W Nätaggregat
Ethernetkabel (1,5 m)
Fäste för rackmontage
Gummifötter för bordsplacering

Routerövervakningsprogram

RMS program för routerövervakning Routern har stöd för fjärrövervakning via en kraftfull molntjänst. Teltonika Remote Management System, RMS, är en molnbaserad tjänst för enkel övervakning av routrar och system i drift. RMS, som är en tillvalstjänst, kan man testa gratis den första månaden. Missa inte att boka in vår kostnadsfria RMS-introduktion där vi hjälper dig att komma igång med RMS och bjuder på några månaders RMS kostnadsfritt.

Routern kan fjärrkonfigureras via ett WEB-gränssnitt, via SSH eller SMS. Den kan övervakas via SNMP eller via JSON-RPC. Den stöder mjukvaruuppdatering via mobilnäten, FOTA.
Tillverkarens benämning: RUTXR1000000

 • Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömkabel Teltonika PR2FK20M

  Strömmatningskabel till Teltonikas routrar och andra enheter. Med 4-fyrpolig molexkontakt, 2 m spänningsmatningskabel med fyra ledare och skruvplint/sockerbit.
  98,00kr Ex.moms
 • Teltonika RMS Molntjänst 10-licenser

  Teltonika RMS molntjänst 10-licenser

  Remote Management System (RMS) är utformat för att bekvämt övervaka och hantera alla Teltonika routrar. Priset avser 10 licenser som du kan fördela fritt över en eller flera enheter....
  230,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX08

  Teltonika RUTX08

  Teltonika RUTX08 är en robust router med 4 stycken Gigabit Ethernet-portar. Kraftfull processor för avancerad routing och ett stabilt operativsystem. En router för säker uppkoppling via VPN-tjänster med avancerad...
  1 395,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX10

  Teltonika RUTX10

  Teltonika RUTX10 är en robust router med gott om högpresterande anslutningar. Routern har fyra Gigabit Ethernet-portar, kraftfull wifi och Bluetooth. Routern har både en kraftfull processor och gott om...
  1 852,00kr Ex.moms
 • Teltonika RUTX09

  Teltonika RUTX09

  Teltonika RUTX09 är en 4G router med god kapacitet och robust konstruktion. Routern erbjuder säkerhet och stabilitet samtidigt som den har bra prestanda. Routern har inbyggd nätverksswitch (gigabit). Routern...
  2 799,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation RUTXR1
Cellulärt
Cellulär modul 1 x 4G (LTE) – Cat 6 upp till 300 Mbit/s, 3G – upp till 42 Mbit/s
SIM/Cellulär modul switch 2 SIM kort, ett för varje cellulär modul, automatisk växling vid: svagsignal, data gräns, SMS gräns, roaming, ingen nätverk, nätverk avslås, data förbindelse problem, SIM idle skydd (planerat)
Status signalstyrka, SINR, RSRP, RSRQ, bytes skickat/mottaget, Cellulär modul i bruk
SMS SMS status, SMS konfiguration, skicka/läsa SMS via HTTP POST/GET, Email till SMS, SMS till Email, SMS till TTP, SMS till SMS, SMS auto replay, schemaläggning av SMS (planerat), SMPP (planerat)
Black/White list operatör black/white list
Multipla PDN (planerat) Möjlighet till använda olika PDNs för multipel nätverksaccess och tjänster
Band managering Band lock, låsa enheten till visst band med indikering
APN Auto APN
Bridge läge Direkt förbindelse (bridge) mellan cellulär ISP och device på LAN
Trådlöst
Trådlöst läge 802.11b/g/n/ac (WiFi 5) med data överföringshastighets upp till 867 Mbit/s (Dual Band, MU-MIMO), 802.11r snabb transition, Access Point (AP), Station (STA)
WiFi Säkerhet WPA2-Enterprise-PEAP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WEP; AES-CCMP, TKIP, Auto Cipher, klient separation
ESSID ESSID stealth mode
Trådlös hotspot Captive portal (Hotspot), intern/extern Radius server, inbyggd startsida
ETHERNET
WAN WAN port (kan konfigureras som LAN) 10/100/1000 Mbit/s, överensstämmer med IEEE 802.3, IEEE 802.3u, 802.3az standarder, stöder auto MDI/MDIX crossover
LAN 5 x LAN portar, 10/100/1000 Mbit/s, överensstämmer med IEEE 802.3, IEEE 802.3u, 802.3az standarder, stöder auto MDI/MDIX
SFP 1 X SFP (kan ej användas parallellt med WAN)
CONSOLE
Konsollport RS-232 (RJ45) konsollport för konfiguration och felsökning
Nätverk
Routing Static routing, Dynamic routing (BGP, OSPF v2, RIP v1/v2, EIGRP, NHRP)
Brandvägg Port forward, trafikregler, anpassningsbara regler
Nätverksprotokoll TCP, UDP, IPv4, IPv6, ICMP, NTP, DNS, HTTP, HTTPS, FTP, SMTP, SSL v3, TLS, ARP, VRRP, PPP, PPPoE, UPNP, SSH, DHCP, Telnet client, SNMP, MQTT, Wake on LAN (WOL)
VoIP pass-through stöd H.323 och SIP-alg protokoll NAT helpers, för routing av VoIP paket
Anslutningsövervakning Ping Reboot, Wget reboot, Periodic Reboot, LCP och ICMP för link inspection
DHCP Statisk och dynamisk IP allokering, DHCP Relay, Relayd
DDNS Stöd för >25 service providers, andrakan be konfigurerad manuellt
Nätverksbackup VRRP, Cellulärt, WAN via nätverkskabel och WiFi WAN, Fiber, varje WAN kan användas med automatisk överväxling
Lastbalansering Balansering av WAN över multipla internetförbindelser
SSHFS (option) Möjlighet till fjärrfilhantering via SSH protokoll (inte tillgänglig i standard FW)
QoS Trafik prioritering/queuing med source/destination (planerat), service (planerat), protokoll eller port (planerat), WMM, 802.11e
Säkerhet
Autentisering Pre-shared key, digital certifikat, X.509 certifikat
Brandvägg Förkonfigurerade brandväggsregler kan aktivereras via WebUI, brandväggskonfiguration via CLI; DMZ; NAT; NAT-T
attackerkydd DDOS skydd (SYN flood skydd, SSH attack skydd, HTTP/HTTPS attack skydd), port scan skydd (SYN-FIN, SYN-RST, X-mas, NULL flags, FIN scan attacker)
VLAN Port baserad och tag baserad VLAN separation
Cellulär datagräns Anpassningsbar datagräns för båda SIM korten
WEB filtrering Blacklist för blockering av websidor, Whitelist för tillåtna websidor
Accesskontroll Flexibel accesskontroll av TCP, UDP, ICMP paket, MAC address filtrering
VPN
OpenVPN Multipla klienter och en server kan fungera simultant, 12 krypteringsmetoder
OpenVPN kryptering DES-CBC, RC2-CBC, DES-EDE-CBC, DES-EDE3-CBC, DESX-CBC, BF-CBC, RC2-40-CBC, CAST5-CBC, RC2-64-CBC, AES-128-CBC, AES-192-CBC, AES-256-CBC
IPsec IKEv1, IKEv2, med 5 krypteringsmetoder för IPsec (DES, 3DES, AES128, AES192, AES256)
GRE GRE tunnel
PPTP, L2TP Client/Server instanser kan fungera simultant
Stunnel Proxy designad för TLS kryptering till existerande klienter och servers utan ändringar i programmeringskoden
DMVPN Skalbara IPsec VPNer
SSTP Stöd för SSTP klient instanser
MODBUS
Modbus TCP slave ID filtrering: ID inom område [1;255] eller alla möjliga
Ge remote access: access genom WAN
Anpassningsbara register: Modbus TCP anpassningsbara registerblock, för att läsa/skriva till en fil i routern, kan användas till att förlänga Modbus TCP slavfunktioner
Modbus TCP master Funktioner som stöds: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 15, 16
Data format som stöds: 8 bit: INT, UINT; 16 bit: INT, UINT (MSB eller LSB först); 32 bit: float, INT, UINT (ABCD (big-endian), DCBA (little-endian), CDAB, BADC)
MQTT gateway Gateway för att skicka kommandon och ta emot data från Modbus Master genom MQTT broker
Modbus data till server protokoll HTTP(S), MQTT, Azure MQTT (planerat)
övervakning & managering
WEB UI HTTP/HTTPS, status, konfiguration, FW uppdatering, CLI, felsökning, event logg, system logg, kernel logg
FOTA FIRMWARE uppdatering från server, automatisk notifiering
SSH SSH (v1, v2)
SMS SMS status, SMS konfiguration, skicka/läsa SMS via HTTP POST/GET
CALL Reboot, Status, Cellulärt data av/på, utgång av/på
TR-069 OpenACS, EasyCwmp, ACSLite, tGem, LibreACS, GenieACS, FreeACS, LibCWMP, Friendly tech, AVSystem
MQTT MQTT Broker, MQTT publisher
SNMP SNMP (v1, v2, v3), SNMP trap
JSON-RPC Managering via API över HTTP/HTTPS
Modbus Modbus TCP status/control
RMS Teltonika Remote Managing System (RMS)
IoT plattformar
Clouds of things Tillåter övervakning av: Device data, Cellulär data, nätverksinfo, tillgänglighet
ThingWorx Tillåter övervakning av: WAN Typ, WAN IP cellulär operatör namn, cellulär signalstyrka, cellulär nätverkstyp
Cumulocity Tillåter övervakning av: Device läge, version och serienummer, cellulär Cell ID, ICCID, IMEI, förbindelsetyp, operatör, signalstyrka, WAN typ och IP
Azure IoT Hub Kan skicka device IP, antal bytes skickat/mottaget/3G förbindelsestatus, nätverkslänksstatus, IMEI, ICCID, läge, tillverkare, seriell, revision, IMSI, Sim status, PIN status, GSM signal, WCDMA RSCP, WCDMA EC/IO, LTE RSRP, LTE SINR, LTE RSRQ, CELL ID, operatör, operatörsnummer, förbindelsetyp, temperatur, PIN till Azure IoTHub server
Systemkaraktäristik
CPU Quad-core ARM Cortex A7, 717 MHz
RAM 256 MB, DDR3
FLASH minne 256 MB Flash
Firmware/konfiguration
WEB UI uppdatering FW från fil, kontrollera FW på server, konfigurationsprofiler, konfigurationsbackup
FOTA uppdatering FW/konfiguration från server
RMS uppdatering FW/konfiguration för Multipla devicer på en gång
Behåll inställningar uppdatering FW utan att tappa nuvarande konfiguration
Firmware anpassningsmöjligheter
Operativsystem RutOS (OpenWrt baserad Linux OS)
Programmeringsspråk Busybox shell, Lua, C, C++
Utvecklingsverktyg SDK paket med utvecklingsmiljö
USB
Datahastighet USB 2.0
applikationer Samba share, anpassningsbara scripts (planerat)
Externa enheter Möjlighet till att ansluta extern hårddisk, flash drive, printer (planerat)
Lagringsformat FAT, FAT32, NTFS
RS-232
Anslutning RJ45, full RS232 (med RTS, CTS)
Funktioner Konsoll (aktiv som default), Modbus gateway (planerad), Modbus RTU master (planerad), Serial OverIP (planerad), Modem mode (Full eller partiell) (planerad), Ntrip client (planerad)
Strömmatning
kontakt 2 x 4 pin anslutning av molextyp, huvudanslutning och redundans
ingång spänningsområde 9 – 50 VDC, felkopplingsskydd, spänningstoppar/transientskydd
Effektförbrukning Standby: <3 W, max: <18 W
Fysiska anslutningar
Ethernet 5 x RJ45 portar, 10/100/1000 Mbit/s
Konsoll 1 x RJ45 för RS-232
Status LED-indikering 2 x WAN, 2 x förbindelse LTE LED-indikering, 3 x signalstyrke LED-indikering, 10 x Ethernet port status LED-indikering, 2 x Konsoll LED-indikering, 2 x strömmatnings LED
SIM 2 x SIM fack (Mini SIM – 2FF), 1.8 V/3 V, med lösa SIM-hållare
Strömmatning 2 x 4 pin kontakt av molextyp
Antenner 2 x SMA hona för LTE, 2 x RP-SMA hona för WiFi
USB USB A port 2.0 typ
Reset Reboot/reset/Factory reset knapp
Övrigt Jordskurv
Fysiska mått
Kapsling Metall (stålplåt)
Dimensioner (B x H x D) 272 x 42,6 x 122,6 mm
Vikt 1050 g
Mountering Rackmontering, montering på platt yta
Driftsförhållanden
Temperatur -40° C till +70° C
Fuktighet 10 % till 90 % ickekondenserande
Specifikationen kan ändras under produktens livscykel

Datablad Teltonika RUTXR1
Produktöversikt Teltonika RUTXR1

Att komma igång med RUTXR1 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen. De första steg du behöver göra och samma procedur som beskrivs i filmerna ovan men beskrivet steg för steg.
Logga in

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:admin
lösenord: admin01

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Teltonika RUTXR1 4G-router måttskiss

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök