skip to Main Content

Advantech SmartFlex LTE450

Produkten har utgått

SmartFlex är en tålig router för LTE450, Net1s 4G nät, framtagen för att emotstå påfrestningar. Net1 routern klarar tuffa tag, temperaturvariationer som vibrationer. En robust router för ett robust nät med fallback till ”vanlig” 4G, 3G och GPRS.

För alla operatörer
Många olika modeller
Metallkapsling som tillval
Industriell och fordonsklassad

Rensa
Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori: Etikett:
SmartFlex är en industriell LTE450 router för Net1s 4G-nät på 450 MHz som bygger på den senaste tekniken och erbjuder både stabilitet och flexibilitet. Routern finns i en rad olika utföranden, till exempel med en eller flera operatörer, och levereras i plast eller aluminiumkapsling.

Robust 4G-router för krävande nätverk

Advantech B+B SmartWorx SmartFlex LTE450 har en snabb processor och gott om arbetsminne än för att kunna hantera krävande applikationer och erbjuda en stabil uppkoppling. SmartFlex klarar både tuffa miljöpåfrestningar, vibrationer och stora variationer i matningsspänning. Inbyggda funktioner skall garantera uppkoppling även vid tillfälliga störningar i mobilnäten.

SmartFlex har stöd för LTE450 i denna version med dubbla SIM-kortsplatser, routern kan automatiskt växla operatör vid till exempel dålig täckning eller andra regler som kan ställas i för varje router (endast LTE450 för den sekundära operatören).

10-60 VDC
2 st
TILLVAL
2 st
LTE450
-40-+75°C

Grundutförande

Advantech B+B SmartWorx SmartFlex baksidaSmartFlex levereras i sitt grundutförande med två ethernetportar, en USB-port, en I/O-port (två digitala ingångar/en digital utgång) samt en SD-kortsplats. SmartFlex standardutförande är med plastkapsling, aluminiumkapsling finns som tillval. SmartFlex har som standard två SIM-kortsplatser med automatisk fail-over. På routern med plastkapsling skyddas SIM-kort och SD-kort genom att montera en lucka på routerns baksida.

SmartFlex är en bra router för fasta tillämpningar och levererar både en snabb, stabil uppkoppling och hög säkerhet. För mobila tillämpningar är routern också en bra lösning, den hanterar både vibrationer, varierande inspänningsnivåer samt ostabiliserad ström, den är också E8-godkänd för fordonsmontage. SmartFlex har testats från -40°C till +75°C och klarar även kraftiga temperaturvariationer. Routern har ett brett inspänningsområde, 10-60 VDC, något som minskar behovet av externa spänningsomvandlare.
Olika modeller av Smartflex router

4G-router med extra allt

SmartFlex finns som grundutförande i plastkapsling med tillvalet aluminiumkapsling. Vid beställning kan routern tillverkas med någon av de fyra tillgängliga expansionsportarna. Advantech B+B SmartWorx SmartFlex kan utrustas med fler RS-232, RS-485 och ethernet bland annat, fler gränssnitt som ger utökade möjligheter!

· Tre ytterligare ethernetportar (totalt fem stycken)
· En RS-232-port med RJ-45 anslutning
· En RS-232 och en RS-485 port som är galvaniskt frånskiljda
· En RS-232, en RS-485 port och en Ethernetport som är galvaniskt frånskiljda

Routrar som finns i plast och metallkapsling
SmartFlex finns även i ett utförande med wifi, något som ger routern ytterligare en antennkontakt på fronten.

Flera operatörer

Skyddade SIM-kort på baksidanSmartMotion är en version av SmartFlex med dubbla mobilnätsmoduler som står i hot standby, detta ger blixtsnabb växling mellan två operatörer. SmartMotion kan beställas med en LTE450 (Net1) modul samt en 3G/4G-modul som passar med övriga operatörer. Med SmartMotion kan routern växla mellan till exempel Telia och Net1 om en av uppkopplingsvägarnas till exempel har för svag signal. SmartMotion levereras endast i metallkapsling.

Ökad hastighet med bonding

För de applikationer som kräver riktigt höga hastigheter eller har mycket högt ställda krav på tillgänglighet erbjuder vi en tjänst som heter Modem bonding. Den använder två eller flera routrar parallellt för att lastbalansera trafiken. Tjänsten har med framgång använts i en rad olika dataintensiva applikationer som överföring av realtidsvideo från fordon i rörelse till exempel.

Modem bonding

Rika nätverksfunktioner

Conels routrar är laddade med avancerade nätverksfunktioner som är användarvänligt paketerade. Som standard finns nätverksfunktioner som NAT, NAT-T, VRRP, tidssynkronisering via NTP samt port forward. Routern har inbyggt stöd för säker uppkoppling via VPN-tunnlar som IPSec, Open VPN, L2TP, X.509 och GRE tunnlar.

Router med PoE

NätverksprogramAdvantech B+B SmartWorx SmartFlex har stöd för PoE, den kan användas både för att mata andra enheter (PSE) via bägge ethernetportarna eller för matning via nätverkskabeln (PD). PoE är tillval och måste anges vid beställning.

Power over Ethernet

I grunden bygger routern på Linux och Advantech B+B SmartWorx erbjuder med ett rikt utbud av mjukvarumoduler som är kostnadsfria program som tillför olika egenskaper till routern.

smartflex routerEn pålitlig 4G-router från Conel/Advantech/B+B SmartWorx. En mångsidig routern i plast och aluminiumkapsling som erbjuder snabb och stabil trådlös uppkoppling via 4G-näten.

Konfigurationen av routern är enkel och hanteras via en webläsare, uppkopplingen sker antingen lokalt via nätverket eller på distans via mobilnätet. Routern kan användas både med fasta IP adresser eller med DynDNS om operatören tillåter detta.

SmartFlex levereras med fäste för DIN-skena, antenner, ethernetkabel och nätaggregat.

INGÅR
GODKÄND
VPN
Tillval
Garanti
Tillval

Underlätta installation och drift

Advantech webaccess dmpGenom programvaran Webaccess DMP kan du hämta status från en eller flera routrar kontinuerligt och följa dina routrars status med en mängd användbar information. Webaccess DMP ger tillgång till driftsinformation för varje enskild router. Med Webaccess DMP går det att ändra konfiguration eller uppdatera firmware i en eller flera routrar på en gång via mobilnäten. Webaccess DMP kan även automatiskt läsa över inställningar till routern första gången den startas upp, därmed går det att underlätta installation av routrar avsevärt, routrarna kan i princip installeras av vem som helst.

VRRP-backup

VRRP är en backupfunktion där en router används som standby för en annan router vilket, detta gör det möjligt att bygga nätverk med hög säkerhet. SmartFlex stöder VRRP och kan användas i standby till en ADSL-router eller WAN-router.

 • Webaccess DMP

  Webaccess DMP

  WebAccess/DMP Generation 2 är en avancerad Enterprise-Grade plattformslösning för provisionering, övervakning, hantering och konfigurering av Advantechs routrar och IoT-gateways. Plattformen kan användas för automatisk konfiguration av enheter som installeras...
  28,00kr Ex.moms
 • GOA07 Rundstrålande LTE450 MIMO-antenn

  GOA07 Rundstrålande LTE450 MIMO-antenn

  Robust men prisvärd LTE450 antenn med MIMO-funktion. En rundstrålande antenn som är perfekt för LTE450 när du söker bra prestanda. Två SMA-hane kontakter och vägg/maströrsfäste. Kan även monteras som...
  1 472,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartFlex Plastkapsling

  Advantech SmartFlex plastkapsling

  SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  7 844,00kr9 458,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartFlex Metallkapsling

  Advantech SmartFlex metallkapsling

  SmartFlex är en pålitlig 4G router som har både god miljötålighet och är fordonsklassad. Routern är fungerar inom ett brett temperaturspann och har både GPS och dubbla SIM-kortsplatser som...
  8 208,00kr9 840,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartMotion

  Advantech SmartMotion

  SmartMotion är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  13 381,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation SmartFlex
Frekvensområde: 450 MHz
Överföringshastighet: 35,7 Mbit/s max nedladdningshastighet
35,7 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: 2 x Ethernet, USB-Host (type A), I/O-port
Gränssnitt tillval: 3 x Ethernetportar
RS-232 (RJ45-anslutning)
RS-232 + RS-485 (skruvplint/galvaniskt åtskilda)
Nätverksfunktioner: SNMP, SNMP traps, DHCP, NAT, NAT-T, IPsec, OpenVPN, L2TP, VRRP, PPPoE Bridge, DynDNS, NTP, VRRP, HTTPS, SSH, OSPF, RIP, BGP, QoS, RIP, BGP, OSPF, PPTP,kontroll via SMS med mera
Matningsspänning: 10-60 VDC
Temperaturområde: -40 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (LTE450), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast eller aluminium
Vikt: 310/390 g (plast/aluminium)
Mått (B D H): 55×97×125 mm
*) Fler artikelnummer finns, detta är ett urval av produkter.
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Hämta engelsk broschyr
Manual SmartFlex router
Konfigurationsmanual SmartFlex router
Startguide SmartFlex router

Senaste mjukvaruversion
Declaration of confirmity

Film: grundkonfiguration
Film: Uppdatera firmware
Film: Stabilare uppkoppling
Film: Installera user module

Att komma igång med SmartFlex är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

 

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

 

Start-guide som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern samt hur du monterar SIM-kort och antenner.

 

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: root

 

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök