skip to Main Content

Advantech ICR-3211B LTE CatM1

4 258,00kr Ex.moms

Advantech ICR-3211B är en avancerad 4G router med en snabb processor. Routern har både ethernetportar, seriella dataportar samt I/O-port. Routern är helt metallkapslad och fungerar lika bra för fast montage i krävande situationer som monterad i rörliga applikationer som tunga fordon eller fordon i lokaltrafik. Routern har stöd för LTE CatM1 vilket ger upp till 350 kbit/s i hastighet. ICR-3211B är en riktigt vass 4G-router för den som behöver en avancerad router som uppfyller högt ställda krav. VPN och säker uppkoppling ingår.

Två ethernetportar
Fallback till GPRS/EDGE
Seriella portar och I/O
Metallkapsling

Slut i lager

Lagerstatus: Produkten har utgått ur vårt sortiment Artikelnr: B018284 Kategori:
Advantech ICR-3211B är en metallkapslad, robust router från Advantech med dubbla nätverksportar, seriella portar och I/O. Detta är en robust router med riktigt bra prestanda, avsedd för integration i applikationer där det är viktigt att routern aldrig tappar kontakten. Routern har stöd för LTE CAT M1 vilket innebär att du kan överföra data med 375 kbit/s upp- och nedladdningshastighet i halv duplex. Den har också stöd för NB-IoT som är långsammare men i gengäld drar mindre ström.

Advantech ICR3211B -en robust router

icr-3200-sim-kortAdvantech ICR-3211B är inrymd i en robust metallkapsling i lackerad plåt med skyddad SIM-kortsmontering på routerns kortsida. Routern har en tydlig lysdiodsindikering och det går att se lysdioderna från både framsidan och ovansidan. Lysdioderna är trefärgade vilket gör det möjligt att enkelt avläsa status även när routern är installerad.

Routerns dubbla nätverksportar används som två LAN-portar eller för anslutning av en WAN- och en LAN-port beroende på om du vill ha den som backup till en fast internetuppkoppling. De dubbla SIM-korten gör att man kan använda två stycken operatörer (en primär och en backup-operatör) som tillval är routern redo att använda intern eSIM. Bredvid SIM-kortsplatsen så finns en skruvplintsanslutning för routerns seriella portar (RS-232 och RS-485) och för I/O-portar. Routern har en ingång och en utgång, till ingången kan man ansluta exempelvis en larmsensor och till utgången exempelvis ett relä om man vill styra eller starta om nånting som finns monterat på samma plats som routern. Routern har en så kallad last-gasp funktion, det är en stor kondensator som strömförsörjer routern även om strömmen går under ett begränsat ögonblick.

9-36 VDC
2 st
2 st
E-märkt
Ingår
Garanti

advantech-icr-3200 din-fäste

Enkel installation

Routern är förberedd för enkel installation, den har dels fästöron så att man kan skruva fast den mot underlaget, dels finns det ett DIN-fäste som också ingår vid leverans. För installation av spänningsmatning så är routern försedd med en skruvplintsanslutning, nätaggregat ingår inte men kan beställas till.

ICR-3211B är lätt att installera och dess grundkonfiguration klaras av från en webläsare. Den har även stöd för WebAccess/DMP, ett komplett konfigurations- och övervakningsverktyg för stora installationer. Routern stöder också övervakningsprogrammet R-SeeNet.

Stöd för LTE CatM1

Advantech ICR-3211B har stöd för en rad olika 4G-band och begränsat till LTE CatM1 vilket ger lägre hastigheter än normal 4G, enheten har också fallback till GPRS/EDGE om 4G-uppkoppling saknas.

Utöka funktionaliteten

Med en öppen Linux-plattform och breda möjligheter att programmera egna mjukvaruapplikationer i Python, C/C ++ eller Node-RED, erbjuder ICR-3211B en verklig öppen utvecklingsplattform för industriella IoT-applikationer. Ett redan existerande appbibliotek (user modules) med applikationer som redan har utvecklats för att förbättra specifika routerfunktionaliteter ger en rad ytterligare funktioner som kan installeras på begäran. Exempel på sådana user modules är protokollomvandlingar, stöd för IoT-plattformar som MS Azure, Cumulocity, ThingWorx och en rad andra funktioner.
Stöd för olika protokoll

Underlätta installation och drift

Advantech webaccess dmpGenom programvaran Webaccess DMP kan du hämta status från en eller flera routrar kontinuerligt och följa dina routrars status med en mängd användbar information. Webaccess DMP ger tillgång till driftsinformation för varje enskild router. Med Webaccess DMP går det att ändra konfiguration eller uppdatera firmware i en eller flera routrar på en gång via mobilnäten. Webaccess DMP kan även automatiskt läsa över inställningar till routern första gången den startas upp, därmed går det att underlätta installation av routrar avsevärt, routern kan i princip installeras av vem som helst.

Proffsboxen

För dig som är på jakt efter en industriell kapsling till routern så kan vi rekommendera vår färdigbyggda kapsling med industriellt nätaggregat, integrerade antenner och allt du behöver för en proffsig installation i krävande miljöer. Läs mer här!

Stöd för viktiga tunnelprotokoll

Routern stöder VPN tunnlar med olika protokoll för att säkerställa säker uppkoppling. Routern har en rad diagnostikfunktioner som exempelvis automatisk övervakning av såväl trådlös uppkoppling som anslutna enheter. Den startar om automatiskt om den tappar kontakten och en hårdvaru watchdog övervakar routerns status.

Snabb hårdvara med bästa prestanda

ICR-3200 router sidaRoutern bygger på Advantechs V3 plattform, en plattform som delas med routrar som SmartMotion, SmartFlex och SmartStart. ICR-3211B ger intelligens till nätverkets kanter med en kraftfull Cortex A8-processor på 1 GHz, 512 MB RAM och 4 GB EMMC FLASH-minne av pSLC-typ, en konstruktion anpassad för lång livslängd och som fungerar ypperligt i affärskritiska industriella applikationer. Routern har 4 GB flashminne med 1 GB reserverad för user modules och lagring i routern.

Routern har tre års hårdvarugaranti och den spänningsmatas med 9-36 volt. Tänk på att du måste komplettera med antenner och nätdel när du beställer, dessa ingår inte i routern.

 • Webaccess DMP

  Webaccess DMP

  WebAccess/DMP Generation 2 är en avancerad Enterprise-Grade plattformslösning för provisionering, övervakning, hantering och konfigurering av Advantechs routrar och IoT-gateways. Plattformen kan användas för automatisk konfiguration av enheter som installeras...
  28,00kr Ex.moms
 • Nätaggregat Advantech V2 Router

  Nätaggregat Advantech v2 router

  Nätaggregat till Conel v2 och Advantech ICR-3200 router med skruvplintsanslutning direkt till router, originalreservdel för dig som behöver ersättningsnätaggregat.
  171,00kr Ex.moms
 • Batteribackup Kontakterad +/-

  Batteribackup kontakterad +/-

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. Kontakterad med ändhylsor som är märkta...
  499,00kr Ex.moms
 • IoT-ready Box Advantech V2

  IoT-ready box Advantech v2

  För att underlätta installation av Advantechs routar LR77 och LR77 Libratum och ICR-3211 samt ICR-3231 i industriella miljöer kan denna smarta kapsling spara värdefull tid för dig. Kapslingen innehåller...
  1 980,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation ICR-3211b
Frekvensområde 4G: FDD: 700/800/850/900/1700/1800/1900 och 2100 MHz
TDD: 1900 MHz
Frekvensområde EDGE: 850/900/1800 och 1900 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 850/900/1800 och 1900 MHz
Överföringshastighet 4G (LTE Cat M1): 375 Kbit/s (DL) / 375 Kbit/s (UL)
Överföringshastighet GPRS/EDGE: EDGE: 296 Kbit/s (DL) / 236,8 Kbit/s (UL)
GPRS: 107 Kbit/s (DL) / 85,6 Kbit/s (UL)
Gränssnitt: Ethernet, RS-232, RS-485, I/O-port
Nätverksfunktioner: DHCP Server, NAT/PAT, VRRP, Dynamic DNS client, DNS proxy, VLAN, QoS, DMVPN, NTP Client/ Server, IGMP, BGP, OSPF, RIP, SMTP, SMTPS, SNMP v1/ v2c/ v3, Backup Routers, PPP, PPPoE, SSL, Port Forwarding, Host Port Routing, Ethernet Bridging, Load Balancing, IPv6 Dual Stack
Säkerhet: HTTPS, SSH, VPN tunnels, SFTP, DMZ, Brandvägg (IP Filtrering, MAC address filtrering, Port filtrering)
VPN: Open VPN client/server och P2P, L2TP, PPTP, GRE, EasyVPN IPSec med IKEv1 och IKEv2
Konfiguration: Webläsare, SSH, fyra valbara konfigurationsprofiler, automatiskt från server
Matningsspänning: 9-36 VDC
Effektförbrukning utan wifi: 2,5 (stand-by)/ 4 W (genomsnittlig)/ 10 mW (sleep-mode)
Temperaturområde: -40 – +75°C utan wifi
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G)
Kapsling: Plåt
Vikt: 477 g
Mått (B D H): 55 x 97 x 125 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Datablad ICR-3211B
Startguide ICR-3200
E-certifiering Advantech ICR-3200
ICR-3211 manual

Att komma igång med routern är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom allt från konfiguration till uppdatering av produktens mjukvara. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom konfigurationen och standardinställningar av routern .
Logga in

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.1.1.
användarnamn:root
lösenord: se routerns undersida

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök