skip to Main Content

Eldes ESIM022 GSM-larm

Prisvärt GSM-larm med en övertygande men enkel konstruktion. En smidig produkt för att övervaka temperatur, skicka larm eller för att styra elektriska apparater via dess utgång. Inbyggd temperaturgivare, ingång för ytterligare en givare.

Två ingångar
En utgångar
Backupbatteri som tillval
Inbyggd antenn

Produkten har utgått
För den här produkten erbjuder vi support via mail. Telefonsupport lämnas endast till avtalskunder. Läs mer i våra supportvillkor.

Slut i lager

Lagerstatus: Produkten har utgått ur vårt sortiment Artikelnr: B800057 Kategori:
ESIM022 är vår instegsmodell för SMS-övervakning och styrning, men även om det är den mest grundläggande enheten i vårt sortiment bjuder den på funktioner utöver det du förväntar dig i den här prisklassen. ESIM022 har larmingångar och -utgång samt stöd för temperaturövervakning. Den kan extrautrustas med backupbatteri och är mycket lätt att komma igång med.
12-15 VDC
1 SIM-plats
Skruvplint
Inkl.antenn
Garanti
Konfig
Styr/larm

Övervaka och styr via SMS och telefon.

ESIM022 kan hantera två användare som kan styra och ta emot larm via SMS och telefonsamtal. ESIM022 konfigureras via telefon med SMS eller genom ett konfigurationsprogram. ESIM022 har inbyggd antenn och är därför enkel att installera. Detta i kombination med att alla kabelanslutningar kan dras ut på enhetens baksida gör att produkten diskret smälter in i omgivningen. ESIM022 har även en inbyggd temperaturvakt som kan skicka SMS om en undre eller övre temperaturgräns passeras.

ESIM022 som GSM-larm eller driftslarm

ESIM022 har två ingångar, den ena ingången är avsedd för digitala signaler, dvs den skickar SMS om en ingångs krets sluts. Ingången kan kopplas till allt från magnetkontakt, rörelsedetektor till olika typer av driftslarm. Den andra ingången kan antingen användas som en andra digital ingång, eller förses med ett temperaturelement. Detta kan placeras i kapslingen eller så kan du placera det externt med upp till 30 meter kabel. Dessa temperaturgivare har ett mätområde mellan -55°C och +125°C. Temperaturgivaren kan skicka temperaturlarm vid valfri undre och övre temperaturgräns. Temperatursensorna finns i en rad olika utföranden för mätning i vätskor, anliggningsgivare för rör och för att mäta lufttemperatur inomhus eller i utsatta miljöer. Du kan även få en daglig rapport med temperaturgivarens aktuella temperatur.

ESIM022 är ett enkelt men kompetent GSM-larm. Det är vår instegsmodell för SMS-övervakning och styrning samtidigt som den kan förvånansvärt mycket till det attraktiva priset. Den har två ingångar och en utgång och stöd för temperaturgivare.

ESIM022 för fjärrstyrning

ESIM022 har en utgång som kan anslutas för att styra en funktion, till exempel kan denna anslutas till ett relä eller en kontaktor för att styra större laster. Utgången kan inte användas parallellt med temperaturgivaren men är ett flexibelt sätt att starta/stoppa en maskin, fläktanläggning eller värme i en lokal till exempel.

Inbyggd batteribackup

ESIM022 larm med inbyggd gsmEnheten har en plats för backupbatteri på undersidan av kortet, här placerar du ett laddningsbart 9 V batteri (av typ 6F22) naturligtvis kan du beställa det redan från leverans. Batteriet kan strömförsörja enheten i upp till 12 timmar vid strömavbrott. ESIM022 levereras i en plastkapsling med antennen placerad direkt på enhetens kretskort. Räkna med att dess räckvidd inomhus är i stil med en mobiltelefon, där du kan skicka SMS med en vanlig telefonen, där fungerar denna enhet normalt. Kapslingen kan lätt öppnas och har en sabotagebrytare som kan se till att ett SMS skickas när kapslingen öppnas.

Anslutning av elektriska signaler görs via ESIM022s skruvplint och konfigurationen hanteras via SMS eller via USB med hjälp av ett kostnadsfritt konfigurationsprogram och en PC.

Vi levererar ESIM022 med eller utan abonnemang. Ett förslag är att använda ett telematikabonnemang med SMS som kostar från några tior i månaden, ett intressant alternativ till kontantkort.

Denna produkt utgår inom kort men vi har fortfarande relativt god tillgång på våra färdigbyggda paket med ESIM022:

 • Out of Stock
  Fjärrstyrningspaket X-small

  Fjärrstyrningspaket x-small

  Ett komplett fjärrstyrningspaket som innehåller både relä, nätaggregat och GSM-modul. Allt samman är inbyggt i en vattentät, robust låda som är IP55-klassad. Som tillval finns backupbatteri, ett smidigt instegspaket...
 • Out of Stock
  Fjärrstyrningpaket Small GSM/SMS

  Fjärrstyrningpaket small GSM/SMS

  Produkten har utgått Fjärrstyrningspaket komplett med relä, nätaggregat och GSM, allt inbyggt i en vattentät, robust låda. IP55-klassad, robust kapsling. Backupbatteri som tillval, ett diskret instegspaket för sms-styrning. Inbyggd antenn ...
 • 9V/250 MAh Batteri NiMH

  9V/250 mAh batteri NiMH

  Kompakt backupbatteri 9V i PP3/9V block storlek. 250 mAh för anslutning till system med 9V snabbkoppling. I våra larmsystem kan batteriet strömförsörja enheten en begränsad tid vid strömavbrott. Säljs...
  215,00kr Ex.moms
 • Nätadapter ändhyslor För 12 VDC

  Nätadapter ändhyslor för 12 VDC

  Ett prisvärt, kompakt nätaggregat för 12 VDC spänningsmatning med två ändhylsor för anslutning till skruvplint.
  218,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation ESIM022
Frekvensområde: GSM 900/1800
Ingångar: 1 st digital NO/NC och 1 st digital NO/NC eller 1 st temperatursensor (Maxim®/Dallas® DS18S20, DS18B20)
Utgång: 1 st open collector max 500 mA@30 V (kan ej användas parallellt med temperatursensor)
Övriga anslutningar: Mikrofoningång, USB-kontakt för programmering
Matningsspänning: 12-15 VDC@300 mA
Antal användare: 2 individuella nummer
Temperaturområde: -30°C till +55°C
Backupbatteri: 9 V 250 mAh Ni-Mh 6F22 (tillval)
Kapsling: Plastkapsling
SIM-kortsplats: 1 st
Mått: 96x59x34mm
Övrigt: Programmering via USB eller SMS
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Hämta svensk broschyr
Quick Guide på svenska
Manual på engelska
Konfigurationsprogram

Koppla in ett relä

Reläinkoppling

Vill du styra en last med ESIM022? Vi förklarar hur du skall koppla.

Relästyrning

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök