skip to Main Content

Eldes ET083 backup till telefonlinje

Äldre larm som kopplas till telefonjack? Spara din hårdvara och sätt in en lösning som kopplar larm via GSM, 3G eller internet. Modernisera larmet till rimlig kostnad!

Tre larmingångar
Fem användare
Tre larmutgångar
Många larmprotokoll

Lagerstatus: Produkten har utgått ur vårt sortiment Artikelnr: B800091 Kategori: Etikett:

ET083 i kapslat utförande

ET083 används för att komplettera larm som kopplas upp via telefonledning med en uppkoppling via GSM/3G, via IP-nätverk (genom tilläggskortet ELAN3) eller en kombination av dessa. ET083 används som kommunikationsgateway för överföring av data från larmpanelen till larmcentralen och/eller listade användares telefonnummer genom att förmedla larmet via GSM och/eller SMS.

Komplettera din larmcentral med GSM, 3G och IP

ET083 är utrustad med PSTN-linje övervakning så att om telefonlinjen bryts växlar larmkommunikationen automatiskt över till en förkonfigurerad kommunikationsmetod såsom GSM/3G, SMS eller IP-uppkoppling via fast nätverk tills dess att linjen återställts. Vid återgång till fast telefonlinje meddelas övervakningscentralen och anläggningens behöriga användare får ett SMS. ET083 kan därmed även fungera som SMS-larm för att detektera en fysisk PSTN-linjes status. Detta gör att du enkelt kan modernisera en äldre larmcentral genom att lägga till funktioner som GSM, 3G och IP-uppkoppling till ett larm avsett för att ansluta till en traditionell telefonlinje. ET083 kan analysera larmprotokollet som skickas via telefonlinjen och enkelt omvandla det till ett protokoll som kan analyseras av en extern larmhanteringscentral.

10-24 V
5 nr
Larm in/ut
GSM/3G
Garanti
Tillval
Konfiguration

ET083 har tre digitala ingångar (NO/NC) för att antingen ansluta till larmcentralens utgång eller för att ansluta trådade larmsensorer. Genom att ansluta ET083 kan upp till fem användare ta emot larm och statusmeddelanden via SMS, dessutom kan enheten meddela användare eller en larmoperatör vid frånkoppling och andra händelser. Enheten kan hantera två administratörsnummer och dessa kan ändra all konfiguration på distans, tre användare har en begränsad konfigurationsmöjlighet men kan styra utgångar, ta emot larm och liknande grundläggande funktioner.

ET083 produktpresentation film ET083 används för att komplettera larm som kopplas upp via telefonledning med en uppkoppling via GSM/3G, via IP-nätverk eller en kombination av dessa.

Enkel och diskret

ET083 är inrymd i en diskret plastkapsling, den är försedd med två sabotagebrytare avsedd för att skicka ett larm ifall kapsling öppnas av obehöriga eller monteras loss från väggen.

Larm via GSM med ET083Enheten är utrustad med tre open collector utgångar som tillåter att upp till tre listade användare kan att slå på eller av utgångarna och därmed reglera anslutna elektriska apparater, såsom uppvärmning, belysning, öppna grindar, eller styra persienner och markiser. Utgångarna kan styras med hjälp av samtal eller SMS, då de är open collector utgångar bör de kompletteras med externt relä för att styra större laster. Alternativt kan utgångarna styras automatiskt baserat på ET083s ingångsstatus. Utgångarna kan också fungera som en larmbricka eller nyckelbrytare, genom att koppla ET083s utgång till den av larmpanelens zoner som aktiverar/deaktiverar larmet kan det äldre larmsystemet slås av via SMS genom att behöriga användare aktiverar en utgång. Utgångarna kan också användas för indikering av förlorad uppkoppling mot det fasta nätet eller mobilnätet. Eftersom säkerhet är viktig kommer enheten att avvisa SMS-meddelanden och telefonsamtal som kommer från ej behöriga telefonnummer.

Principskiss ET083 larmsystem

Backuplarm för GSM, 3G och IP

Larm till flera larmoperatörer

ET083 kan tolka larmcentralers larmprotokoll och skicka dessa vidare via GPRS eller IP till ett bevakningsföretags larmcentralsservrar. ET083 stöder Ademco Contact ID, 4 + 2, Scancom, eGR100, Kronos, SIA IP vilket täcker de flesta larmprotokoll.

ET083 har inbyggt GSM/3G-modem och finns för tre olika regioner. Konfiguration av enheten sker från en PC lokalt eller via mobilnäten, många funktioner kan även konfigureras via SMS.

ET083 har tre larmingångar där larmmeddelanden för varje ingång kan anpassas efter varje användares behov. Enheten har två meddelanden per ingång, ett om ingången aktiveras, ett om den deaktiveras. För maximal säkerhet har enheten ett periodiskt självtest som rapporterar till larmcentral eller behöriga användare. Skulle uppkopplingen avbrytas startar enheten om automatiskt och återinitierar uppkopplingen.

 • 9V/250 MAh Batteri NiMH

  9V/250 mAh batteri NiMH

  Kompakt backupbatteri 9V i PP3/9V block storlek. 250 mAh för anslutning till system med 9V snabbkoppling. I våra larmsystem kan batteriet strömförsörja enheten en begränsad tid vid strömavbrott. Säljs...
  215,00kr Ex.moms
 • ELAN3 RS-232 Kabel

  ELAN3 RS-232 kabel

  Seriell kabel för inkoppling av ELAN3 till ET083 larmuppringare.
 • Larmbackup Via Internet -ELAN3

  Larmbackup via internet -ELAN3

  ELAN3 gör det möjligt att ansluta ESIM364/ESIM384 till internet som backupväg eller primär kommunikationsväg allt för att skapa ett trådlöst larm med maximal säkerhet och smidighet. Flera backupvägar...
Teknisk specifikation ET083
Frekvensområde: GSM 900/1800 MHz, 3G 900/2100 MHz
Ingångar: 3 st
Utgångar: 3 st 30 VDC@50 mA
Driftstatus: Intern LED
Matningsspänning: 10-24 VDC @ 300 mA
Strömförbrukning: Upp till 700 mA
Utgång: 3 st med max förbrukning 50mA/30V
Temperaturområde: -20°C till +55°C
Antennkontakt: SMA, 50 ohm
Kapsling: Plastkapsling ingår
Mått: 140 x 100 x 18 mm
Övrigt: Levereras med magnetfotsantenn med 2,5 m kabel.
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information
Simkort med FF2
USB mini B kontakt

Hämta manual
Hämta broschyr

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök