skip to Main Content

Encore Networks EN-2000 IR

Robust metallkapslad LTE-industrirouter med dubbla nätverksportar och dubbla SIM-kortsplatser. RS-232, RS-485 och wifi som tillval. Prisvärd industrirouter med prestanda som levererar!

Dubbla ethernetportar
Dubbla SIM-platser
Wifi som tillval
RS-232/RS-485 som tillval

Rensa
Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori:
EN-2000 IR (Industriell Router) är en högpresterande, industriell, 4G-router med vässat pris avsedd för Ethernetnätverk som kopplas upp via LTE. Den här kompakta M2M-routern är byggd för industriella nätverk och ger tillgång till stabil nätverksuppkoppling och en rad extrafunktioner. EN-2000 IR kan hantera behoven hos affärskritiska system och komplexa SCADA-applikationer men samtidigt vara ett bra val i enklare maskin-till-maskin (M2M)-applikationer.

en-2000 IR med rs485Encore Networks EN-2000 IR i metallkapsling är ett bra val inom såväl elnät, vatten och avloppsrening, avfallsanläggningar och förnybar energi. EN-2000 IR kan anslutas direkt till RTU, PLC och sensorer via seriella gränssnitt eller Ethernet-baserade system för att kommunicera direkt till ett eller flera SCADA-system. Routern ger hög tillgänglighet både i anslutning till fasta bredbandsnät som DSL eller fiber och till 4G nätet där routern kan växla över nät blixtsnabbt vid störningar. EN-2000 IR är robust och fungerar från -30°C till +75°C. Routern hanterar redan från start Modbus och många andra industriella protokoll för en smidig integration.

EN-2000 IR kan också fungera som en fristående LTE-router i transformatorstationer, understationer eller andra stationer som måste fjärrövervakas. Med de höga hastigheter som erbjuds via mobilnäten kan kritisk SCADA- utrustning snabbt kopplas upp utan krävande installationer eller grävarbeten. EN-2000 IR är ett bra val när du vill öka tillgängligheten och öka intelligensen i ditt nätverk till en rimlig kostnad.

Robust LTE-router med många funktioner

Encore Networks EN-2000 IR är en högpresterande nätverksrouter inrymd i en tålig metallkapsling, en router avsedd för 4G nät och som har fallback till 3G och GSM. EN-2000 IR är en router som kan överföra data med upp till 150 Mbit/s och som är förberedd för fjärrkonfiguration och fjärrövervakning via en molntjänst. En 4G-router som har en rad säkerhetsfunktioner så som brandvägg och VPN-stöd, den har två nätverksportar, två SIM-kortsplatser och har en god miljötålighet. EN-2000 IR i metallkapsling kan beställas med två tillval, wifi och med seriella portar (RS-232 och RS-485). EN-2000 IR har en rad styrkor men två av de kanske främsta är att tillverkaren fokuserat på säker och stabil uppkoppling och även gett möjligheten att övervaka och konfigurera routern på distans.

EN-2000 IR erbjuder säker uppkoppling via VPN-tunnlar och den har stöd för VLAN (802.1q). Routern har också användbara funktioner som QoS (Quality of Service) och möjligheten till trafikprioritering, något som gör det möjligt att prioritera olika användare eller nätverkssegment. Routern är optimal att kunna fungera som reservuppkopplingsväg till fast uppkoppling och om QoS används kan routern prioritera olika nätverkssegment om den används som fallback till fiber till exempel. Routern har dubbla nätverksportar som antingen kan användas som två LAN-portar eller som LAN/WAN.

EN-2000 IR -metallkapslad router för industrin

en-2000 rs-232 portEN-2000 IR är en router som tar sikte på industrin, det är en router konstruerad för att klara kontinuerlig drift i besvärliga miljöer. Router har stöd för LTE Cat 4 något som ger möjligheter till hastigheter upp till 150 Mbit/s i nedlänk beroende på ditt val av operatörer och vad nätet har stöd för. Routerns dubbla SIM-kortsplatser och alla anslutningar samlade på routerns framsida för lätt åtkomst. Routern har testats för att klara de påfrestningar som en robustare router kan förväntas utsättas för, routern är både stöt- och vibrationstålig och den klarar höga mekaniska påfrestningar. Routerns kärna är ett Linux operativsystem som erbjuder bästa möjliga driftsäkerhet.

Filmklipp encore en-2000-irEn robust M2M-router med dubbla nätverksportar och robust yttre, en 4G router som klarar att sitta installerad år ut och år in utan tillsyn.

EN-2000 IR routern har inbyggd protokollöversättning (spoofing) och protokollhantering för åtskilliga protokoll. Tack vare en hårdvara med väl tilltaget minne och genom en snabb processor har routern kapacitet att hantera många nätverksportar simultant och samtidigt lämna kapacitet över till protokollkonvertering, routing och avancerade brandväggsregler och kryptering utan att överbelastas.

EN-2000 IR i metallkapsling har en rad inbyggda funktioner som skall anslutningen igång. Routern har dels watchdog-funktioner som kontrollerar routerns interna processer och dels har den möjligheten att skicka ping till en IP-adress för att kontrollera att uppkopplingen mot omvärlden fungerar. Det finns rika möjligheter att skräddarsy watchdogen individuellt så att varje router kan anpassas för de individuella behoven på platsen.

Seriella portar som tillval

EN-2000 IR i metallkapsling kan beställas med seriella portar, RS-232 och RS-485, som kopplas in via RJ45-anslutning/skruvplint på routerns front. RS-232 ansluts med RJ45 och RS-485 med skruvplint.

Wifi med kapacitet som tillval

EN-2000 IR har en kraftfull wifi som tillval, den har både stöd för 2,4 GHz och 5 GHz WiFi med en rad olika funktioner, den har också stöd för 128+ samtidiga användare.

DIN/rackfäste:

EN-2000 IR kan med fördel monteras på DIN-skena, det finns ett DIN-fäste som tillval som skruvas i routerns metallkapsling med två skruvar och som ger en riktigt stabil montering.

Router för säkra nätverk

EN-2000 IR erbjuder flera nivåer av säkerhet, dels är den baserad på industriklassade komponenter vilket ger högsta möjliga driftsäkerhet. Routern har dessutom en rad cybersäkerhetsfunktioner med IPsec, VPN med DES, 3DES och AES 256-bitars krypterad överföring av data för att skydda viktig information vid överföring över publika nät. Routern har också stöd för Open VPN samt en SSL/TLS krypterad länk när den kommunicerar via WAN-porten.

EN-2000 IR kan användas som standby till traditionella bredbandsnät som ADSL, fiber och Ethernet och vid fel i förbindelsen växlar routern nät för att senare återställa förbindelsen när den återhämtat sig, allt för maximal kontinuitet. Om enheten konfigureras för failover detekterar den problem i nätverket och växlar snabbt över till en andra uppkopplingsväg för att hålla uppkopplingen igång.

9-32 VDC
2 st
2 st
150 Mbit/s
Säker
Garanti
För fordon

EnCloud -routerövervakning och administration

Encloud molntjänstEN-2000 IR kan administreras och fjärrövervakas via molntjänsten EnCloud. EnCloud går kan rapportera om routerns signalstyrka går under en kritisk nivå till exempel. Vid detekterade störningar så uppmärksammas behöriga användare via molntjänsten, via SMS eller via e-post. Med routern ansluten till EnCloud kan routerns programvara automatiskt uppdateras och det är mycket enkelt att ändra inställningarna i enheten via en webläsare.

Routern kan konfigureras lokalt med hjälp av en webläsare eller administreras och fjärrövervakas via SNMP (både övervakning och konfiguration).

EN-2000 levereras utan antenner, här är de vanligaste tillvalen.

 • Batteribackup Och UPS

  Batteribackup och UPS

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. 12VDC/12W (max 25W) utgång Standard DC-anslutning...
  499,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  Utgår -ersätts av GOA21 Robust 3G/4G antenn med MIMO och två SMA-anslutningar. Rundstrålande antenn som täcker samtliga 4G-band. En populär antenn när du vill ha maximala prestanda i din LTE-uppkoppling,...
 • EnCloud Molntjänst årslicenser

  EnCloud molntjänst årslicenser

  Encloud gör det möjligt att övervaka Encores routrar i realtid och ger larm vid avvikelser. Automatisk felavhjälpning och en uppsättning kraftfulla verktyg kännetecknar denna plattform. Fungerar med enheter som...
 • Out of Stock
  DIN-fäste EN-4000 Router Metall

  DIN-fäste EN-4000 router metall

  DIN-fäste för Encore EN-4000 routrar med metallkapsling. För montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i aluminium.
 • Advantech SmartFlex Plastkapsling

  Advantech SmartFlex plastkapsling

  SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  7 844,00kr9 297,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartFlex Metallkapsling

  Advantech SmartFlex metallkapsling

  SmartFlex är en pålitlig 4G router som har både god miljötålighet och är fordonsklassad. Routern är fungerar inom ett brett temperaturspann och har både GPS och dubbla SIM-kortsplatser som...
  8 747,00kr9 840,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation EN-2000 IR
Frekvensområde 4G: 800/900/1800/2100 och 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/1800 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 900/1800 MHz
Överföringshastighet 4G (LTE Cat 4): 150 Mbit/s max nedladdningshastighet
50 Mbit/s max uppladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 42 Mbit/s max nedladdningshastighet
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: Ethernet x 2
Nätverksfunktioner: Static routing, DHCP client/server, IP QoS och trafikprioritering, IP fragmentation/reassembly,IP routing över VPN: TCP and UDP, 802.1q VLAN tagging, Dead Peer Detection, Virtual Redundant Routing Protocol (VRRP), NTP server och klient
Säkerhet: Stateful inspection layer 3 brandvägg, NAT, NAT Traversal, HTTPS-SSL, SSH (Secure Shell)
VPN: Open VPN, IPsec med AES 256 och 3DES 4 tunnlar, GRE (RFC 1701)IPSec med IKEv1 och IKEv2
Konfiguration: Webläsare, SNMP, SSH eller via molntjänst
Matningsspänning: 9 till 32 VDC
Effektförbrukning: 13 W (sändning)
Temperaturområde: -30 – +75°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G)
RPSMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Metall
Vikt: 620 g
Mått (B D H): 100x145x40 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Hämta broschyr
Hämta Quickguide
Film: grundkonfiguration
Encore EN-2000 IR konfigurationsguide
Encore EN-2000 IR systemadministration
Encore EN-2000 IR nätverkskonfiguration
Encore EN-2000 IR management
Encore EN-2000 IR monitorering
Encore EN-2000 IR brandvägg
Encore EN-2000 IR sätt upp en tunnel
Encore EN-2000 IR konfigurera-vpn
Encore EN-2000 IR led-codes

Att komma igång med RUT950 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

 

Komigångfilmer som går igenom konfiguration. En bra start om du kör fast.

 

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen och hur du ställer in APN, uppkopplingsvägar mm.

 

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.10.1
användarnamn:admin
lösenord: encore!1

 

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

 

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök