skip to Main Content

Encore Networks EN-2000 LTE450

EN-2000 är en router med både avancerade säkerhetsfunktioner och brandvägg. Dubbla nätverksportar som standard, extremt kraftfull wifi som tillval. Fjärrkonfigurations- och övervakningsprogramvara med enastående funktioner. Plastkapsling av bordsmodell, metallkapsling som tillval.

Två ethernetportar
Övervakningsmjukvara
Robust wifi
Plastkapsling

Rensa
Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori:
Encore Networks EN-2000 är en högpresterande nätverksrouter som finns i en version som passar LTE450, ett nät som i Sverige drivs av Net1. Routern erbjuder både en kraftfull molntjänst för fjärrkonfiguration och fjärrövervakning samt en säker överföring av data med upp till 150 Mbit/s överföringshastighet. Denna kompetenta 4G-router ger tillgång till viktiga säkerhetsfunktioner som brandvägg och VPN. Routern har dubbla nätverksportar och är optimerad för att fungera som reservuppkopplingsväg till en fast uppkoppling, fiber eller liknande.

Pålitlig router med avancerade funktioner

EN-2000 router

EN-2000 fokuserar på säker och stabil uppkoppling och erbjuder möjligheten att övervaka och konfigurera routern via en mycket kraftfull molntjänst. EN-2000 har en rad funktioner för att garantera säker uppkoppling genom stöd för VPN-tunnlar och VLAN-stöd (802.1q). Routern har också långtgående stöd för funktioner som QoS (Quality of Service) och trafikprioritering. Tack vare detta är det möjligt att prioritera olika användare i nätverket. Sådana funktioner är speciellt användbara om routern används som fallbacklösning till en fiberuppkoppling till exempel. Routerns dubbla nätverksportar kan konfigureras som LAN/LAN eller som LAN/WAN beroende på behov.

EN-2000 -router som klarar tuffa tag

EN-2000 har en konstruktion baserad på komponenter avsedda för kontinuerlig drift. Routern stöder LTE450 men har även fallback till andra 4G-, 3G- och 2G-operatörer på andra frekvensband. SIM-kort och alla anslutningar är lätt åtkomliga på routerns framsida. Routern är stöt- och vibrationstålig och klarar höga påfrestningar i form av mekanisk påfrestning. Den har ingen kylfläkt eller andra rörliga delar och bygger på ett härdat Linux operativsystem vilket ger maximal driftsäkerhet. Alla Encore Networks EN-serie routrar har en PCI-certifiering (Payment Card Industry Data Security Standard). Routern har wifi som tillval och har då en kraftfull 802.11 b/g/n wifimodul som kommunicerar via 2,4 och 5,6 GHz-bandet.

EN-2000 routern har inbyggd protokollhantering och protokollöversättning (spoofing) för dussintals protokoll. Genom ett väl tilltaget minne och en snabb processor är det möjligt att hantera flera portar simultant och samtidigt arbeta med konvertering av protokoll, routing av paket, och avancerade brandväggsregler och kryptering allt utan att överbelasta routern

Routern har en rad inbyggda funktioner för att hålla uppkopplingen vid liv, dels genom watchdog-funktioner och dels genom möjligheten att pinga en extern server för att kontrollera uppkoppling mot omvärlden och för att hålla uppkopplingen igång. Dessa watchdogfunktioner kan anpassas i stor utsträckning, det går till exempel att ställa in hur många gånger en missad ping skall leda till att routern startar om vilket ger en möjlighet att skräddarsy watchdogen individuellt och olika mellan olika routrar.

DIN-fäste och rackfäste:

DIN-fäste till EN2000 routerEN-2000 kan monteras på DIN-skena, i apparatskåp eller 19 tums rack. Det finns ett fäste som tillval som kombinerar dessa funktioner. Fästet skruvas i botten av routern med två skruvar och ger en riktigt stabil montering.

En byggsten i säkra nätverk

EN-2000 routern bygger på industriklassade och robusta komponenter och erbjuder högsta möjliga driftsäkerhet. Routern har maximal cybersäkerhet och erbjuder hög IP-säkerhet (IPsec) VPN med DES, 3DES och AES 256-bitars krypterad överföring för skydda privat data vid överföringar över ett publikt nät. Routern har också möjlighet till Open VPN, den har stöd för SSL/TLS krypterad länk när den kommunicerar via dess WAN-port.

EN-2000 kan stå som standby till traditionella bredbandsnät, det vill säga en fast uppkoppling via DSL, kabel eller Ethernet. Routern tar direkt över vid störningar i den fasta uppkopplingen och återställer sig efter fel för maximal kontinuitet. När enheten programmeras för failover detekterar EN-2000 nätverksproblem och växlar till LTE eller WAN och håller uppkopplingen igång. Den licensfria routerprogramvaran kan ställas in för att sända avvikelserapporter till en eller flera driftcentraler som till exempel en NOC.

12 VDC
2 st
1 st
150 Mbit/s
2,4/5,6 GHz
Garanti

EnCloud övervakning och routeradministration

Encloud molntjänstEN-2000 har som tillval en molntjänst, EnCloud, som öppnar för möjligheten att fjärrövervaka och fjärradministrera routrar. I EnCloud går det att ställa in tröskelvärden så att mjukvaran har koll på om routern går under en kritisk nivå på signalstyrka till exempel. Vid fel så uppmärksammas behöriga användare antingen via molntjänsten, via SMS eller via e-post. Allt är mycket anpassningsbart och smidigt, detta är den klart bästa molntjänsten vi testat. Genom att ansluta routern till EnCloud kan routern automatiskt uppdatera sin programvara och det är mycket enkelt att ändra dess konfiguration via en webläsare.

Routern kan även konfigureras lokalt via webläsare eller på distans via SNMP (både övervakning och konfiguration). Enheten levereras med nätaggregat, du behöver komplettera routern med antenner om du inte redan har antenner.

 • Advantech SmartFlex Plastkapsling

  Advantech SmartFlex plastkapsling

  SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  7 844,00kr9 458,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartFlex Metallkapsling

  Advantech SmartFlex metallkapsling

  SmartFlex är en pålitlig 4G router som har både god miljötålighet och är fordonsklassad. Routern är fungerar inom ett brett temperaturspann och har både GPS och dubbla SIM-kortsplatser som...
  8 208,00kr9 840,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation EN-2000 LTE450
Frekvensområde 4G: 450 MHz
Frekvensområde 3G: 900/1900/2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 900/1800 MHz
Gränssnitt: Ethernet x 2
Nätverksfunktioner: Static routing, DHCP client/server, IP QoS och trafikprioritering, IP fragmentation/reassembly,IP routing över VPN: TCP and UDP, 802.1q VLAN tagging, Dead Peer Detection, Virtual Redundant Routing Protocol (VRRP), NTP server och klient
Säkerhet: Stateful inspection layer 3 brandvägg, NAT, NAT Traversal, HTTPS-SSL, SSH (Secure Shell)
VPN: Open VPN, IPsec med AES 256 och 3DES 4 tunnlar, GRE (RFC 1701)IPSec med IKEv1 och IKEv2
Konfiguration: Webläsare, SNMP, SSH eller via molntjänst
Matningsspänning: 12 VDC
Effektförbrukning: 13 W (sändning)
Temperaturområde: -25 – +65°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast
Vikt: 450 g
Mått (B D H): 100x145x40 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Hämta broschyr
Hämta Quickguide
Film: grundkonfiguration
Encore EN-2000 konfigurationsguide
Encore EN-2000 systemadministration
Encore EN-2000 nätverkskonfiguration
Encore EN-2000 management
Encore EN-2000 monitorering
Encore EN-2000 brandvägg
Encore EN-2000 vpn-tunnlar
Encore EN-2000 sätt upp en tunnel
Encore EN-2000 konfigurera-vpn
Encore EN-2000 led-codes

Att komma igång med EN2000 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom konfiguration. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen och hur du ställer in APN, uppkopplingsvägar mm.

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.10.1
användarnamn:admin
lösenord: encore!1

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök