skip to Main Content

Encore Networks EN-2000

EN-2000 är en router med både avancerade säkerhetsfunktioner och brandvägg. Dubbla nätverksportar som standard, extremt kraftfull wifi som tillval. Fjärrkonfigurations- och övervakningsprogramvara med enastående funktioner. Plastkapsling av bordsmodell, metallkapsling som tillval.

Två ethernetportar
Övervakningsmjukvara
Robust wifi
Plastkapsling

Rensa
Lagerstatus: Artikelnr: N/A Kategori:
Encore Networks EN-2000 är en högpresterande nätverksrouter för LTE-nät, en router som erbjuder både en molntjänst för fjärrkonfiguration och fjärrövervakning samt säker överföring av data med upp till 150 Mbit/s. Denna kompakta 4G-router ger tillgång till funktioner som brandvägg och VPN, den har två nätverksportar och är optimerad för att kunna fungera som reservuppkopplingsväg till en fast uppkoppling.

Säker router med avancerade funktioner

en2000 routerEN-2000s kanske två främsta styrkor är dess fokus på säker och stabil uppkoppling och möjligheten att övervaka och konfigurera routern via en molntjänst, en servicenivå som få andra routertillverkare erbjuder. EN-2000 har en rad funktioner för säker uppkoppling som stöd för VPN-tunnlar och VLAN-stöd (802.1q). Routern har också stöd för funktioner som QoS (Quality of Service) och trafikprioritering vilket gör det möjligt att prioritera olika användare i nätverket. Detta är användbart om routern används som fallbacklösning till en fiberuppkoppling till exempel. Routern har två nätverksportar, dessa kan konfigureras som LAN/LAN eller som LAN/WAN beroende på behov.

EN-2000 -router för krävande tillämpningar

EN-2000 har en konstruktion baserad på komponenter som klarar kontinuerlig drift. Den stöder LTE Cat 4 vilket ger hastigheter på upp till 150 Mbit/s i nedlänk beroende på vad operatörerna har stöd för. SIM-kort och alla anslutningar är lätt åtkomliga på routerns framsida. Routern klarar de allra flesta påfrestningar som kan förväntas av en robustare router, den är både stöt- och vibrationstålig och den klarar höga påfrestningar i form av mekanisk påfrestning. Routern har ingen kylfläkt eller andra rörliga delar och bygger på ett härdat Linux operativsystem för maximal driftsäkerhet. Alla Encore Networks EN-serie routrar har PCI-certifiering (Payment Card Industry Data Security Standard). Routern har wifi som tillval och har då en 802.11 b/g/n wifi som kommunicerar via 2,4 och 5,6 GHz-bandet.

EN-2000 routern har inbyggd protokollhantering och översättning (spoofing) för dussintals protokoll. Genom ett väl tilltaget minne och en snabb processor som gör det möjligt att hantera flera portar simultant och samtidigt arbeta med konvertering av protokoll, routing av paket, och avancerade brandväggsregler och kryptering.

EN-2000 router filmklippEN-2000 är en robust och säker router med wifi som tillval, en router att lita på i alla lägen, en router med två nätverksportar och kraftfulla nätverksfunktioner.

Routern har en rad inbyggda funktioner för att hålla uppkopplingen igång, dels genom avancerade watchdog-funktioner och dels genom möjligheten att pinga en extern server för att kontrollera uppkoppling mot omvärlden och för att hålla uppkopplingen igång. Dessa funktioner kan anpassas i stor utsträckning, det går till exempel att ställa in hur många gånger en missad ping skall leda till att routern startar om vilket ger en möjlighet att skräddarsy watchdogen individuellt.

DIN/rackfäste:

DIN-fäste till EN2000 routerEN-2000 kan monteras på DIN-skena, i apparatskåp eller 19 tums rack. Det finns ett fäste som tillval som kombinerar dessa funktioner. Fästet skruvas i botten av routern med två skruvar och ger en riktigt stabil montering.

Router som byggsten i säkra nätverk

EN-2000 routern är baserad på industriklassade komponenter för högsta möjliga driftsäkerhet. Routern har maximal cybersäkerhet med hög IP-säkerhet (IPsec) VPN med DES, 3DES och AES 256-bitars krypterad överföring för skydda privat data vid överföringar över ett publikt nät. Routern har också möjlighet till Open VPN, den har även stöd för SSL/TLS krypterad länk när den kommunicerar via dess WAN-port.

EN-2000 kan stå som standby till traditionella bredbandsnät inklusive DSL, kabel och Ethernet. Återställning efter fel är standard för maximal kontinuitet. När enheten programmeras för failover detekterar EN-2000 nätverksproblem och växlar till LTE eller WAN och håller uppkopplingen igång. Den licensfria routerprogramvaran kan ställas in för att sända avvikelserapporter till en eller flera driftcentraler som till exempel en NOC.

12 VDC
2 st
1 st
150 Mbit/s
2,4/5,6 GHz
Garanti

EnCloud övervakning och administration

Encloud molntjänstEN-2000 har som tillval en molntjänst, EnCloud, som öppnar för möjligheten att fjärrövervaka och fjärradministrera routrar via en molntjänst. I EnCloud går det också att ställa in tröskelvärden så att mjukvaran har koll på om routern går under en kritisk nivå på signalstyrka till exempel. Vid fel så uppmärksammas behöriga användare antingen via molntjänsten, via SMS eller via e-post. Genom att ansluta routern till EnCloud kan routern automatiskt uppdatera sin programvara och det är mycket enkelt att ändra dess konfiguration via en webläsare.

Routern kan även konfigureras lokalt via webläsare eller på distans via SNMP (både övervakning och konfiguration). Enheten levereras med nätaggregat, du behöver komplettera routern med antenner om du inte redan har antenner.

Andra tillval

EN-2000 finns i en metallkapslad version, EN-2000 IR, som finns med både metallkapsling och seriella gränssnitt som tillval.

EN-2000 levereras utan antenner, här är de vanligaste tillvalen.

 • EnCloud Molntjänst årslicenser

  EnCloud molntjänst årslicenser

  Encloud gör det möjligt att övervaka Encores routrar i realtid och ger larm vid avvikelser. Automatisk felavhjälpning och en uppsättning kraftfulla verktyg kännetecknar denna plattform. Fungerar med enheter som...
 • Out of Stock
  DIN-fäste EN-4000 Router Metall

  DIN-fäste EN-4000 router metall

  DIN-fäste för Encore EN-4000 routrar med metallkapsling. För montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i aluminium.
 • Out of Stock
  DIN-fäste EN-2000 Router Plastkåpa

  DIN-fäste EN-2000 router plastkåpa

  Kombinerat DIN-fäste, rackfäste och väggfäste för Encore EN-2000 routrar med plastkapsling. För montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i aluminium.
  995,00kr Ex.moms
 • Batteribackup Och UPS

  Batteribackup och UPS

  En kompakt UPS, ett nätaggregat med inbyggd laddare och inbyggt batteri. Fungerar som ordinarie strömförsörjning och tar vid som batteribackup om strömmen går. 12VDC/12W (max 25W) utgång Standard DC-anslutning...
  499,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  GOA01 Rundstrålande 4G MIMO-antenn

  Utgår -ersätts av GOA21 Robust 3G/4G antenn med MIMO och två SMA-anslutningar. Rundstrålande antenn som täcker samtliga 4G-band. En populär antenn när du vill ha maximala prestanda i din LTE-uppkoppling,...
 • Advantech SmartFlex Plastkapsling

  Advantech SmartFlex plastkapsling

  SmartFlex är en snabb och robust 4G router med god miljötålighet och en enastående driftsäkerhet. Routern är godkänd för ett brett temperaturspann. Den finns med GPS och dubbla SIM...
  7 844,00kr9 458,00kr Ex.moms
 • Advantech SmartFlex Metallkapsling

  Advantech SmartFlex metallkapsling

  SmartFlex är en pålitlig 4G router som har både god miljötålighet och är fordonsklassad. Routern är fungerar inom ett brett temperaturspann och har både GPS och dubbla SIM-kortsplatser som...
  8 208,00kr9 840,00kr Ex.moms
Teknisk specifikation EN-2000
Frekvensområde 4G: 800/900/1800/2100 och 2600 MHz
Frekvensområde 3G: 900/1800 och 2100 MHz
Frekvensområde GSM/EDGE: 900/1800 MHz
Överföringshastighet 4G (LTE Cat 4): 150 Mbit/s max nedladdningshastighet
50 Mbit/s max uppladdningshastighet
Överföringshastighet 3G: 42 Mbit/s max nedladdningshastighet
5,76 Mbit/s max uppladdningshastighet
Gränssnitt: Ethernet x 2
Nätverksfunktioner: Static routing, DHCP client/server, IP QoS och trafikprioritering, IP fragmentation/reassembly,IP routing över VPN: TCP and UDP, 802.1q VLAN tagging, Dead Peer Detection, Virtual Redundant Routing Protocol (VRRP), NTP server och klient
Säkerhet: Stateful inspection layer 3 brandvägg, NAT, NAT Traversal, HTTPS-SSL, SSH (Secure Shell)
VPN: Open VPN, IPsec med AES 256 och 3DES 4 tunnlar, GRE (RFC 1701)IPSec med IKEv1 och IKEv2
Konfiguration: Webläsare, SNMP, SSH eller via molntjänst
Matningsspänning: 12 VDC
Effektförbrukning: 13 W (sändning)
Temperaturområde: -25 – +65°C
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G), RP-SMA 50 Ω (wifi)
Kapsling: Plast
Vikt: 450 g
Mått (B D H): 100x145x40 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Simkort med FF2

Hämta broschyr
Hämta Quickguide
Film: grundkonfiguration
Encore EN-2000 konfigurationsguide
Encore EN-2000 systemadministration
Encore EN-2000 nätverkskonfiguration
Encore EN-2000 management
Encore EN-2000 monitorering
Encore EN-2000 brandvägg
Encore EN-2000 vpn-tunnlar
Encore EN-2000 sätt upp en tunnel
Encore EN-2000 konfigurera-vpn
Encore EN-2000 led-codes

Att komma igång med EN-2000 är enkelt och du behöver endast en dator med en webläsare för att konfigurera routern. Här är ett par användbara tips:

Komigångfilmer som går igenom konfiguration. En bra start om du kör fast.

Komigånginstruktion som går igenom de första stegen av konfigurationen och hur du ställer in APN, uppkopplingsvägar mm.

Du loggar in i routern via webläsaren. För att logga in använd följande:

IP-adress 192.168.10.1
användarnamn:admin
lösenord: encore!1

Vanligaste felen som man gör vid installation är:
1. PIN-koden på SIM-kortet är inte avstängd.
2. Datorn är inte inställd på rätt IP-adress.
3. Fel APN är angivet i routern.

För att maximera din hastighet:
1. Placera antennen högt och fritt.
2. Placera routern i samma riktning som basstationen.
3. En router kommer inte få samma hastighet som en smartphone.

Om vår support

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök