skip to Main Content

Encore Networks EN-4000 nätverksrouter

EN-4000 router från Encore Networks är en robust industrirouter för tuffa tag och krävande miljöer. Routern kan anpassas för de flesta sammanhang med hjälp av expansionsportar. Fiberanslutning, seriella portar och gigabitethernet är ett par exempel på tillval.

Metallkapsling
8 x LAN/1 x WAN-port
Redundant spänningsmatning
Expansionsportar

Lagerstatus: Beställningsvara Artikelnr: E000440 Kategori:
EN-4000 router från Encore Networks är en robust industrirouter för tuffa tag och krävande miljöer. Routern kan anpassas för de flesta sammanhang med hjälp av expansionsportar som ger tillgång till anslutning för fiber, seriella portar och gigabitethernet. Routern kan också beställas med upp till två 4G-moduler samt wifi.

Robust router för realtidstillämpningar

Routern är snabb och säker, den kan hantera och konvertera en rad olika nätverksprotokoll i realtid parallellt med att bibehålla säkerhet med en avancerad brandvägg och kommunicera via fiber med gigabitnätverkshastigheter. Industriroutern EN-4000 har möjlighet att lastbalansera trafiken mellan de olika nätverksgränssnitten för maximal hastighet, används flera operatörer parallellt kan trafiken delas upp mellan operatörerna för ökad hastighet.

EN-4000 fungerar utmärkt i krävande miljöer med en bred tolerans för olika omgivningstemperaturer. Dess väldesignade konstruktion motstår damm, fukt och elektromagnetisk interferens (EMI). Routern har dubbla spänningsmatningsingångar som tillval med automatisk växling mellan två strömkällor om en strömmatning slås ut.

EN-4000 industrirouter med avancerade funktioner

Mjukvaran i routern bygger på ett härdat Linuxoperativsystem och alla funktioner kan konfigureras via ett grafiskt användargränssnitt med en webläsare, via en molntjänst, Encloud, eller via SNMP. Både Encloud och SNMP kan dessutom användas inte bara för konfiguration utan även för övervakning.

Encores EN-4000 har en konstruktion som är både robust och anpassad för kontinuerlig drift. Routern kan även beställas med 4G-uppkoppling med en hastighet på upp till 150 Mbit/s. Routern är både stöt- och vibrationstålig och klarar höga yttre påfrestningar som mekanisk påfrestning. EN-4000 kan beställas med plast eller metallkapsling och i ett utökat temperaturområde.

12-48 VDC
5 st
Tillval
Tillval
Säker
Garanti

Router för driftsäkerhet

EN-4000 industrirouter detaljSäkerhetsfunktionerna är avancerade i Encores routrar. Dels kan routern utrustas med ett hårdvarokrypto direkt i routern för säker uppkoppling mellan två ändpunkter i ett nätverk. Routern har också stöd för VPN-uppkopplingar med DES, 3DES, och AES 256 kryptering. Routern har stöd för RADIUS-autentisering, och VPN-tunnlar med Internet Key Exchange (IKE, RFC 2409) samt Open VPN. Alla Encores routrar i EN-serien är PCI-certifierade (Payment Card Industry Data Security Standard).

Routerns funktion QoS, Quality of Service, är användbar eftersom bandbredd kan dediceras till olika användare i systemet och viktiga användningsområden kan ges prioritet. Routern har funktioner för att hålla kontakt med omvärlden, både genom en watchdog-funktion och en möjlighet att pinga en extern server för att hålla uppkopplingen igång. Dessa funktioner är till skillnad från många andra routrar helt programmerbar efter dina behov och en funktion som levereras med routern från fabrik.

Routern har även en inbyggd brandvägg som är NERC CIP-kompatibel. Routern har fyra nätverksportar (LAN) samt en WAN-port, genom den kan EN-4000 användas som backupenhet till ett fast nätverk där routern blixtsnabbt kopplas in vid störningar i nätverkstrafiken.

Snabb processor för krävande tillämpningar

EN-4000 har ett väl tilltaget minne och en snabb processor som gör det möjligt att hantera flera parallella anslutningar och höghastighetsnätverksanslutningar samtidigt som protokollkonvertering, routing av paket och tillämpning av brandväggsregler och andra säkerhetsåtgärder. Routerns interna protokollhantering har stöd för protokoll som DNP3, IEC 60870-5-101/103/104 MODBUS, CDC, S/NET, CONITEL, ABB, X.25, ALC, och de flesta industriprotokoll.

Bygg ut med expansionsportar

Framsida på EN-4000EN-4000 har två expansionsportar som kan utrustas med en rad olika kommunikationsgränssnitt, den kan förses med trådlös kommunikation via LTE (upp till tre parallella uppkopplingar), wifi och Bluetooth. Tack vare att wifi, bluetooth och 3G/4G-moduler installeras på moderkortet kan varje router, oavsett valet av trådlösa tekniker, utrustas med upp till två expansionsmoduler.

Expansionsplatser för tillvalsmoduler ökar flexibiliteten och låter EN-4000 routern anpassas till specifika användarbehov. Routerns två expansionsplatser kan till exempel utrustas med anslutning för fiber eller med ytterligare nätverksportar. Den kan utrustas med en hårdvarukrypteringsmodul, med seriella portar för äldre anläggningar, seriell data som genom funktioner i routern kan konverteras till IP-trafik. Routern kan också användas med analoga eller digitala I/O, med äldre telefonmodem (V.90/92).

Kraftfull wifi

Genom att routern har en väl tilltagen processor och dessutom snabba nätverksportar samt möjlighet att komplettera med fiberport så är arkitekturen i routern anpassad för att vara en bra bas för den som vill bygga wifi-nätverk för många användare. Routern kan byggas ut med en wifi-modul som gör det möjligt att ansluta hundratals användare trådlöst.

DIN/rackfäste:

DIN och rackfäste EncoreOm du vill montera din router på DIN-skena, montageplåt eller i rack finns ett fäste som kombinerar fäste för normalt rack, DIN-skenefäste samt möjlighet att montera routern mot montageplåt eller bakvägg. Fästet ingår inte utan är ett tillval.

Tillvalsportar EN-4000
Expansionskort Slot 1 Slot 2 Slot 3
3G/4G
802.11 b/g/n/ac
1 x Ethernet 10/100/1000
2 x RS-485, -232, -422
V.35 seriell höghastighetsport
1 x T-1/E-1 CSU/DSU
V.29 modem/FXS
1 x fiber port (SPF)
4-tråds E&M port (röst)
2 x FXS (POTS)
1 x FXS/1 x FXO (POTS)
Analoga I/O
Hårdvarukrypteringskort
Fabriksinstallerade val
PoE matning, DC input PSU Kräver viss typ av spänningsingång
3G/4G Installeras på moderkort
Övervakning av matningsspänning Installeras ihop med spänningsmatningsdon
802.11b/g/n/ac Wi-Fi Med en eller två antenner

EnCloud för administration och övervakning

Encloud molntjänstEN-4000 har vid leverans en tillhörande, molntjänst, EnCloud, som gör det möjligt att fjärrövervaka och -administrera routrar via en molntjänst. Via EnCloud är det möjligt att övervaka, hantera och fjärrkonfigurera Encoreroutrar. Tack vare möjligheten att ställa in tröskelvärden kan routern larma vid satta gränser som en förinställd signalstyrka till exempel. Routern skickar då sina larm via molntjänsten, via SMS och/eller e-post. Genom att ansluta enheten till EnCloud kan routern automatiskt uppdatera sin firmware när nya versioner av mjukvara släpps.

 • EnCloud Molntjänst årslicenser

  EnCloud molntjänst årslicenser

  Encloud gör det möjligt att övervaka Encores routrar i realtid och ger larm vid avvikelser. Automatisk felavhjälpning och en uppsättning kraftfulla verktyg kännetecknar denna plattform. Fungerar med enheter som...
 • Out of Stock
  DIN-fäste EN-4000 Router Metall

  DIN-fäste EN-4000 router metall

  DIN-fäste för Encore EN-4000 routrar med metallkapsling. För montering på 35 mm DIN-skena. Utförd i aluminium.
 • Teltonika RUTX10

  Teltonika RUTX10

  Teltonika RUTX10 är en robust router med gott om högpresterande anslutningar. Routern har fyra Gigabit Ethernet-portar, kraftfull wifi och Bluetooth. Routern har både en kraftfull processor och gott om...
  1 852,00kr Ex.moms
 • Out of Stock
  Advantech B+B SmartWorx XR5iv2 Wifi

  Advantech B+B SmartWorx XR5iv2 wifi

  XR5i v2 E wifi är en industriell router med wifi och ethernet med inbyggd brandvägg. Med routern kan robusta wifinätverk byggas, nätverksportarna kan användas som switch eller separata nätverk. ...
Teknisk specifikation EN-4000
Gränssnitt: Ethernet x 5
Portar: 4 x LAN, 1 x WAN
Nätverksfunktioner: IP Routing (RIP v1/v2) eller static routing, DHCP client/server/BootP/Relay, IP QoS och trafikprioritering, IP fragmentation/reassembly,IP routing över VPN: TCP and UDP, 802.1q VLAN tagging, Virtual Redundant Routing Protocol (VRRP), NTP server och klient
Säkerhet: Integrerad brandvägg, NAT, RADIUS-autentisering (wifi)
VPN: Open VPN, IPsec (RFC 2401) VPN tunnel med DES, 3DES och AES (256) kryptering och Internet Key Exchange (IKE, RFC 2409)
Konfiguration: Webläsare, SNMP eller via molntjänst
WAN/LAN: IP over Ethernet, Frame Relay (RFC 1490, IP över FR), T1/El (full/fractional), asynkron/synkron PPP, X.25, MLPPP, PPPoE
Matningsspänning: 12-48 VDC (tillval) + 5 VDC (standard)
Effektförbrukning: 13 W (sändning)
Temperaturområde: -20°C till +65°C (standardområde)
-40°C till +85°C (utökat område)
Antennkontakt: SMA 50 Ω (4G)
Kapsling: Metall/plast
Vikt: 450 g
Mått (B D H): 153x112x38 mm
Ovanstående specifikationer kan ändras utan föregående information

Encore EN-4000 konfiguration av chassieportar
Encore EN-4000 specifikation
Encore EN-4000 installation
Encore EN-4000 konfiguration
Encore EN-4000 serieport
Encore EN-4000 multiwan
Encore EN-4000 802.11 trådlöst nätverk
Encore EN-4000 VPN-tunnel
Encore EN-4000 Systemadministration
Encore EN-4000 AT-kommandon
Encore EN-4000 VPN via satellit
Encore EN-4000 DC-inkoppling
Encore EN-4000 Monitorering

Router för industribruk baksida

Induos logo
Induo AB
08-659 43 00

www.induo.com
[email protected]

Mer information:

Fyll i formuläret nedan med namn, e-post och kanske ett meddelande så hör vi av oss så snart vi kan, tack!

* Genom att skicka in formuläret samtycker du att vi lagrar dina uppgifter för att hjälpa dig med din förfrågan.

Läs mer om:

Leverantörer
Produkter

Socialt:

Följ oss i sociala medier:

linkedinfacebooktwitteryoutube

Vi förser mänskligheten med innovativa kommunikationslösningar oavsett avstånd.

Back To Top
Sök